1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ned 123 hd

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door soapy, 4 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Tsja, toch zal blijken dat in al die gevallen er een slechte huis-installatie is, of dat er in een wijk een probleem is. Als er echt een "algemeen ziggo probleem" zou zijn met zenders zou iedereen deze problemen hebben en dat is niet zo.

  Voor iedereen met deze problemen geldt zoals zo vaak is geschreven:

  Test waar de storing optreedt door tijdelijk je digitale TV ontvanger met een goede en zo kort mogelijke kabel op het AOP (Abonnee Overname Punt) aan te sluiten. Dit is het punt waar de "groene kabel" je huis inkomt. Dit is vaak in de meterkast of in de huiskamer.

  Zorg ervoor dat de digitale ontvanger op het AOP zit zonder dat er splitters of internet splitters tussen zitten. Controleer dan de ontvangst, heb je dan nog steeds een slechte BER, dan moet je Ziggo bellen en uitleggen wat je gedaan hebt en vertellen dat je signaal dan nog slecht is. Ziggo zal dan een monteur langs sturen die je kabelaansluiting controleert omdat er dan iets aan de hand is met de AOP zelf of met je aansluiting of het kastje in de straat of wijk.

  Is je signaal wel storingsvrij direct aangesloten op het AOP, zet dan stap voor stap alle splitters weer tussen je aansluiting en sluit je ontvanger steeds een punt 'verder van het AOP' aan, ook weer tijdelijk om te testen. Misschien vind je dan een punt waar het 'mis' gaat en daar moet je dan uitzoeken of die kabels of splitter defect of van slechte kwaliteit is.
   
 2. Ik had dergelijke problemen ook in het begin.
  Het filter in het kastje in de muur bleek bij mij heel veel ellende te geven.

  Stukkie techniek,elke meter coax geeft verlies volgens een bepaalde tabel.
  Dit verlies uit zich het eerst in de meest hoge frequenties.
  Zeggen,mijn kabel is goed want ik ontvang de andere zenders wel,heeft weinig nut.
  De demping kan te hoog zijn geworden voor de kanalen in de 800 mhz.
  Waarom ziggo hierheen verhuisd is, is ook simpel: ruimtegebrek.
  Nu een aantal analoge zenders door de programmaraden weer verplicht moeten worden weergegeven moet er ruimte worden gereserveerd.

  Terug naar het kastje verhaal.
  De door Casema geplaatste aop was een kastje van Kathrein.
  (waar je radio en tv op aansluit)
  Deze is vervangen door een van Hirschmann welke een frequentie tot 1300 mhz aan kan, en voila, weg BER.
  Kun je wel met Hirschmann kabel overal beginnen maar als het al rottig het filterkastje uit komt.
  Van dit Kathrein kastje zijn er duizenden in omloop, ze zijn in de jaren 70 overal door casema geplaatst.
  Boven de 700 MHz geeft dat filterkastje al een behoorlijke demping.

  Dan splitters, er zijn een aantal splitters op de markt.
  Van die driehoeksdingen van plastic, niet gebruiken,waardeloos boven de 500 Mhz.
  Een aantal van de ijzeren T-Splitters bevatten ipv zogenaamde varkensneusjes ( ferrietkern spoeltjes) maar ook een aantal gebruiken condensatortjes van binnen.
  Het verschil van buiten zie je niet,maar die met condensatortjes van binnen stoppen er ook geleidelijk boven de 600 MHZ mee.
  Hetzelfde geldt voor de F-connector splitters.
  Vooral de Elro splitters zijn voorzien van condensators.
  Gebruik Hirschmann.

  Versterkers zijn breedbandversterkers.
  Ik gebruik een Hirschmann versterker waarbij je de versterking van de VHF, UHF en zo apart kunt instellen.
  Ook de versterkers zijn splitters, 1 ingang, 2 uitgangen meestal.
  Toch zit er meestal maar 1 versterker unit in,en worden de 2 uitgangen samen voorzien van het signaal uit die versterker.
  Zijn er condensators gebruikt voor de splitsing dan kan ook hierdoor weer een probleem optreden boven de 600 Mhz.

  Bij mij was dus de oplossing niet de hirschmann kabel, niet de hirschmann versterker,en de hirschmann splitters hoewel die allen het signaal ten goede zullen zijn gekomen,maar het wandkontaktdoosje dat ooit eens door Casema is geplaatst en simpelweg boven de 600 MHz ( er waren toen maar 8 zenders allen onder de 450 mhz ) teveel demping gaf.
  Deze heb ik vervangen voor een Hirschmann en het probleem was verholpen.
  Idem bij mijn buren die exact het zelfde probleem hadden.
  Wandkontaktdoosje er uit, Hirschmann geplaatst en voila, Ned 1,2 en 3 storingsloos. (op het sync probleem na, dit staat los van dit verhaal,dat heb ik opgelost door een nieuwe decoder van Humax,ook geen hickups meer)
   
 3. Vandaar ook de tip dat je altijd moet starten om je digitale ontvanger onder de arm te nemen en aan moet sluiten in de meterkast op het eerste kastje in je huis ofwel het AOP (abonnee overname punt). Voor veel mensen klinkt dat vreemd en men wil dat niet doen, maar dat is de enige manier om snel vast te stellen dat het AOP zelf of de kabels in de straat goed werken. Als daar inderdaad een oud model AOP zit of een te zwak signaal zal de BER nog steeds niet goed zijn en kun je Ziggo bellen die het AOP zal vervangen.

  Overigens een duidelijk verhaal :thumb up:, ik hoop dat veel mensen snappen waarom er nu ineens een aantal kanalen niet zo goed werken als alle andere kanalen.
   
 4. Blijft natuurlijk raar dat ziggo dit over zichzelf afroept door HD op zulke hoge frequenties te zetten. Nogmaals zie Eurosport HD niks mis mee. Waarom niet wat verschoven en HD op lage MHZ dat zou bij heel veel mensen heel wat problemen schelen. SD op de hoge MHZ geeft veel minder problemen vanwege de lage bitrate.

  Omdat Ziggo graag HD op hoge MHZ zet moeten wij onze TV van de muur halen, decoder demonteren en naar de meterkast gaan om te kijken waar het probleem zit :wink:. Ziggo had dit kunnen verwachten. Hetzelfde als de samsung geluids problemen die waren er vorig jaar met Ned 1 HD voetbal ook al en een jaar later weten ze nog steeds van niks. Wat heeft gecertificeerd door Ziggo dan nog voor waarde? Alleen maar geld overeenkomst zodat andere merken niet op het netwerk mag?

  Ik wil niet al te negatief over Ziggo doen want ik ben best tevreden met mijn alles in 1 pakket, goede kwaliteit voor een lage prijs en ik heb gelukkig geen geluids problemen met Samsung HD decoder en nog steeds goed beeld met mijn gamma kabel en splitter. Maar sommige dingen snap ik gewoon niet.
   
 5. Op mijn AOP-kastje van Ziggo (@Home) staat Tratec. Kan iemand me daar iets over vertellen?
   
 6. Deze?

  [​IMG]

  Gert.
   
 7. Nee hoor, dat maakt niets uit, de snelheid van een transport stream is gelijk voor HD en SD kanalen. Er passen alleen meer SD kanalen in een transport stream dan HD kanalen. Als de HD kanalen op een lagere frequentie zouden zitten en de nieuwe transportstreams voor andere kanalen gebruikt werden had je daar dus problemen gehad.
   
 8. AOP-kastje

  Dank je Catastrofus voor deze perfecte reactie! Nee, een cremekleurige kubusvorm.
  Van daaruit gaat de kabel naar een internet/kabelverdeler (met aan de zijkant 2 uitgangen voor elk) .
   
 9. Perfection is my middle name. :cool: Dus niet degene die jij hebt, begrijp ik deze, ietwat cynische, reactie. :wink:

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina