1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ned 123 hd

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door soapy, 4 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nou, dit is echt puur theorie. En je kunt er ook niets mee.

  Tot nu toe blijkt toch steeds weer, dat de oorzaak doorgaans ligt in je eigen bedrading en versterking thuis. Ik stel alleen zelf vast, dat de HD-zenders NED1/2/3-HD op de een of andere manier supergevoelig zijn voor BER.
  En waar we het nog niet over gehad hebben is de frequentie van deze zenders. Het is namelijk ook nog mogelijk dat bepaalde type ontvangers op bepaalde frequentiegebieden een (te) hoge zgn drempel ("threshold level") hebben.
   
 2. Alleen maar foutmeldingen en groen beeld

  Gisteren mijn Samsung decoder weer eens uit de kast getrokken. Ik was benieuwd naar Ned 123 in HD. Helaas blijkt er een vrij hoge BER te zijn (regio Den Haag). Gevolg: foutmeldingen E48, E37 en BER in de orde van 100-200 en dus op zijn hoogst een groen beeld. Jammer dat Ziggo die kanalen op zulke hog frequenties uitzendt. Ik zal eens experimenteren met een kabel direct van meterkast naar TV. Maar als ze het product willen verkopen zullen ze toch echt betere errorcorrectie toe moeten passen. Je kunt niet tegen ieder huishouden zeggen: het ligt aan UW kabels en er is niks mis bij ons.
   
 3. Luistert en huivert! Zoals het er nu naar uitziet zijn we overgeleverd aan de nukken en grillen van Ziggo. Enerlei invloed trachten uit te oefenen op dit ondoorzichtbare proces middels bekabeling, resets of wat dan ook lijkt mij zinloos. Laat ons bidden voor een goede afloop en mogen de oude heidense goden ons bijstaan. Verzet heeft geen nut meer nu......:giveup:
   
 4. Ik moet wel toegeven dat je gevoel voor drama hebt...:cry:
   
 5. Hmz, bij mij is de situatie toch ietsje anders. Er komt zo'n dikke groene coax het huis binnen via de voordeur. Die ligt gewoon los in de voortuin, zonder verdere bescherming. (lijkt me ook niet ideaal)

  In de meterkast zit diezelfde dikke groene coax direct op mijn signaalversterker. Het werkt vooralsnog prima, maar ja...lijkt me wel gevoelig voor vorst etc.
   
 6. Een versterker *kan* geen signaal compenseren. Een signaal versterkt het signaal precies zo als het binnenkomt en kan het niet beter maken. Zit er al storing of ruis op, dan wordt dat meeversterkt.

  Als jij een (in theorie) betere kabel aansluit dan de zelfgemaakte kabel wordt je signaal slechter. Dat is vreemd, dan is of die dure kabel defect, of die kabel verzwakt juist een stukje minder dan je eigen kabel en daardoor wordt je versterker overstuurd. Als je teveel signaal in een versterker stopt kan hij ook gaan vervormen.

  Vandaar dat op dit forum altijd het advies gegeven wordt om direct op het AOP je ontvanger aan te sluiten, zonder enige splitter, internet-splitter etc. Niet om het zo te laten zitten, maar om te kwaliteit van je binnenkomende signaal te kunnen bepalen. Als jij dus met alleen die dure duitse kabel, zonder splitters en versterkers géén goed signaal hebt moet je Ziggo bellen om een monteur. Is het echter wel goed, dan zul je moeten kijken (stap voor stap) wanneer je probleem optreedt. En dat zou maar zo een versterker kunnen zijn die overstuurd wordt bijvoorbeeld.
   
 7. Het discussiepunt was alleen Nederland HD, he? Geen generieke ontvangstproblemen, dwz BER-problemen bij de andere transponders.
  Mijn "probleem" betrof alleen Ned1/2HD. Inmiddels dus nagenoeg opgelost.
  En wat die Duitse kabel betreft: tsja.:sad:
   
 8. Maar die zitten samen op 1 transponder op een nieuwe hoge frequentie. Je kunt een lokale storing hebben op die transponderfrequentie of een te zwak signaal op alleen die hoge frequentie. Het 'algemene AOP verhaal' gaat hier dus ook gewoon op om te testen.
   
 9. Ik snap niet helemaal wat je bedoeld. Heb je een Hirschman versterker met 4 aansluitingen of een Hirschman versterker die naar een 4 voudige splitter loopt. Of een multitap met 4 aansluitingen?
  Zitten op de eventuele loze aansluitingen afsluitweerstanden?

  Weer je zeker dat de Neuling kabel 75 Ohm is en geen sat kabel want ik dacht dat neuling vooral in de sattelietspullen zat.
   
 10. Heeft waarschijnlijk niet met het probleem te maken maar ik weet uit ervaring dat het helaas zo werkt.
  Ook gebeurt het dat (onder)aannemers bij storingen of minder goede werking van het modem de aansluiting van die klant op een hoger nummer (=minder demping dus meer signaal) op de multitap zetten in de straat. Een ander gaat dan gewoon op een hogere aansluiting. Bij afsluitingen ivm betalingsachterstand worden zo dus ook vaak per abuis de verkeerde mensen afgesloten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina