1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ned 123 hd

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door soapy, 4 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste Gebruikers,

  Af en toe "blokjes" op ned 123 HD, vraag is of jullie hier ook last van hebben?
  Hopelijk is dit een tijdelijke "kinderziekte" want op de overige HD zenders komt het niet voor.
   
 2. HDTV stelt hogere eisen aan je bekabeling. Zorg dat de kabels en vooral ook connectoren (goed afgeschermd) in orde zijn vanaf het aansluitpunt van de kabelleverancier t/m de decoder en HD TV.
   
 3. blokjes

  Bij ons gisteren ook. Vandaag nog niet echt opgevallen... Ligt m.i. niet aan de bekabeling of zo, Ziggo zal nog met omzetting e.d. bezig zijn. Even afwachten lijkt me. Decoder rebooten en opnieuw vanaf fabrieksinstellingen alles opnieuw instellen is aan te raden!
  Ik wacht overigens nog op de aangekondigde software-update voor mijn Samsung DCB-H360R Decoder.
  Verder vraag ik me af of bijv. De Tour de France al echt HD wordt uitgezonden....
  Signaalsterkte in Driebergen van NED 1 en 2: 77. NED 3 is 75/76
  :thumb up:
   
 4. Hier in Hoofddorp totaal geen blokvorming waargenomen.
   
 5. Voor de eisen die aan de COAX bekabeling worden gesteld maar het niet uit of je nu naar SDTV of HDTV kanalen kijkt. In beide gevallen wordt de kanalen verzonden verzonden met een mix van andere SDTV en/of HDTV kanalen via een Transport Stream met een vaste totale bitrate van zo'n 38.0 (of 50.6 in Gorredijk e.o.) Mbps. En die Transport Stream moet na eventuele foutcorrectie in zijn geheel binnenkomen anders heb je problemen bij de weergave.
   
 6. Dan hebben we toch echt verschillende ervaringen Archie. :wink: Maar misschien had ik moeten spreken over digitale televisie.
   
 7. Maar als er na foutcorrectie nog bitfouten overblijven (zeg x fouten per megabit in de transportstream), dan zie je die bij HD eerder dan bij SD, want HD gebruikt meer bits/s uit de TS, dus komt dan ook meer fouten/s tegen.

  Kortom, marginale bekabeling levert bij HD eerder dan bij SD zichtbare problemen op.

  Of maak ik een denkfout?
   
 8. Klopt. Mijn uitgangspunt was echter een Transport Stream met een BER die constant 0 blijft, waarbij ik probeerde toe te lichten dat er dan geen verschil is tussen HDTV en SDTV kanalen. Als de Transport Stream echter met hogere BER waarden binnenkomt, dan zou ik sowieso op onderzoek uitgaan ongeacht wat voor kanalen in die Transport Stream zitten.
   
 9. Probleem is natuurlijk wel dat de gemiddelde consument geen idee heeft wat de BER is, waar hij/zij die info kan vinden en wat hij/zij zou moeten doen als BER te hoog is.
   
 10. Yep, en misschien gaat ie dan naar een winkelier toe die 'm belachelijk dure kabels aansmeert (als ie pech heeft), terwijl "gewoon goed" voor bijna alle gevallen goed genoeg is.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina