1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned 1,2 en 3 HD vertraging in geluid

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door tammerat, 17 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb nog gebeld met ziggo. 'Ja meneer maar heeft u een andere kabel nou geprobeerd?' en 'Ik zeg niet dat het daaraan ligt, het zou daaraan kunnen liggen'. en 'Het is interferentie van diginet'.

  Ik heb kwaad opgehangen en terecht, het is gewoon asociaal zoals je wordt genegeerd als klant.

  Surfend naar de humax kom ik deze recensie tegen:
  quote:
  'Voorzover we wat afwijkingen zagen tussen beeld en geluid (zogenaamde lipsync afwijking) bleken die veelal in het aangeleverde Ziggo signaal te zitten.'
  link: http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/irhd-5000c-test-20080807/
   
 2. Ik krijg ook alleen maar de standaard antwoorden. Ik word hier zo moe van.

  <Ziggoreactie>
  Via de website heeft u een vraag gesteld over "PC6049 - Klacht - TV Digitaal - Storing: Verbinding en ontvangst".

  Om het probleem wat u ervaart te kunnen oplossen zult u kunnen proberen de zenders opnieuw te installeren door middel van de digitale ontvanger naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. Raadpleeg uw handleiding of http://www.ziggo.nl/klantenservice/technisch/handleidingen/ voor de instellingen die u moet invullen bij frequentie en netwerk ID.
  Kijk ook of er een software update beschikbaar is. Installeer deze mits aanwezig.
  Als deze bovengenoemde stappen niet tot oplossing leiden dan raad ik aan om telefonisch contact op te nemen met de Klantenservice van Ziggo via 0900-1884.


  Met vriendelijke groet,

  ***)
  Afdeling Klantenservice
  Ziggo
  </einde ziggoreactie>

  modedit : Lees de forumregels : Namen van medewerkers worden niet gepost.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 jul 2009
 3. Ik mag gelijk bellen:

  "Naar aanleiding van uw bericht via de website informeren wij u als volgt.

  Voor het probleem dat u omschrijft vragen wij u vriendelijk om contact op te nemen met onze Klantenservice via 0900-1884 (lokaal tarief). Via de e-mail kunnen wij dergelijke problemen helaas niet oplossen.

  Onze excuses voor het ongemak"

  Heeft iemand ervaring of het probleem dat kennelijk niet per e-mail opgelost kan worden wel telefonisch opgelost kan worden
   
 4. http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/samsung-dcb-h360r-hd-decoder-test/

  "...De enkele keer dat we geluid en beeld synchroon problemen hadden bleek dat niet in de DCB-H360R te liggen maar in het signaal zoals dat via de kabelaar werd aangevoerd. Dat is de decoder moeilijk te verwijten..."

  Dat staat er in de bijna laatste zin.
  Dus Ziggo doe er wat aan zou ik zeggen. Laat de technische mensen van jullie eens kijken naar het uitzendsignaal.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 jul 2009
 5. Het valt me op dat nu Anoniem en Kitaro op vakantie zijn er erg weinig door mensen van Ziggo gereageerd wordt op dit lipsync probleem. Ik begreep dat ze veel in hun vrije tijd hier rondhangen maar ik heb ook wel eens commentaren gezien waarbij stond "Ziggo webcare team". Weet iemand hier meer over te vertellen?
   

 6. Daarom moeten we ervoor zorgen dat ziggo klachtenformulieren van iedereen ontvangt die gier last van heeft (het liefst met een CC naar Tros Radar en Kassa)

  Want als ziggo ons afscheept met flauwe antwoorden (u moet de smartcard effe poesten (echt gebeurt), coax kabel is niet goed genoeg(beter dan ik heb liggen is er niet te krijgen) en de fabrieksinstellingen terug zetten

  Als ze nu een antwoord geven als...... '' wij weten momenteel niet waar het probleem met lipsync vandaan komt, wij zijn druk bezig om hier een oplossing voor te zoeken. Wij houden u hiervan op de hoogte.'' Dat is veel eerlijker, en klinkt ook geloofwaardiger........

  Dit is gewoon afpoeieren van klanten met een probleem.

  Mensen... klachten dus deponeren bij ziggo, en consumentenprogrmma's..........misschien dat er dan eens een normaal antwoord van ziggo gaat komen.
   
 7. De problemen met de lipsync zijn niet eenvoudig aan de box of aan de bron toe te schrijven. Er zijn klanten waarbij de Samsung box wel goed werkt, en klanten waar het niet goed werkt. De oorzaak is een combinatie van factoren.

  Op korte termijn zal een mogelijke oplossing getest worden.
   
 8. Kijk, daar kun je wat mee. Misschien moet Uri Geller worden ingeschakeld en kan Ziggo het niet eens oplossen.:schater:
   

 9. Als je werkzaam bent bij ziggo, is dat pas info!! als er een mogelijke oplossing getest gaat worden, dan is er ook een mogelijke oorzaak gevonden dus...........
  waarom kan dat nou niet gewoon vermeld worden op jullie site, ipv opties waarvan jullie dus blijkbaar weten dat deze nu niet helpen. (fabrieksinstellingen terug zetten etc.)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 jul 2009
 10. info van Ziggo

  Ik heb deze info van Ziggo gekregen via de mail:

  Wat te doen om dit te verhelpen?
  1. Stroomreset. Haal de HD decoder minimaal 10 seconden van de stroom af.
  2. Doe alle software/firmware updates (indien beschikbaar). Zie de handleidingen.
  1. Zet de decoder terug naar de fabrieksinstellingen/standaard instellingen.
  2. Voer een nieuwe netwerkinstallatie uit.

   Hiermee is in bijna alle gevallen het probleem opgelost!

  3. Indien de klant nog steeds signaal problemen heeft, laat de klant de decoder rechtstreeks aansluiten op de Hoofdaansluiting (AOP). Dus zonder splitters/versterkers/modemfilters er tussen!

   Indien daarmee het probleem is opgelost: verstoorde de tussenliggende splitter het signaal op de frequenties van NDL123 HD en moet de klant die vervangen. Indien het modemfilter (Bv. PDF65 of UMU) het probleem is, stuur een Internet of Telefonie storingsmonteur naar de klant toe om deze te vervangen.

  4. Indien de klant nog steeds signaal problemen heeft rechtstreeks op de Hoofdaansluiting, adviseer de klant om de decoder via een NIEUWE coaxkabel (het liefst dubbel-afgeschermd) rechtstreeks aan te sluiten. (Te vinden bij de betere televisie speciaal zaak of bij bv. Mediamarkt.)

   Indien daarmee het probleem is opgelost: verstoorde de coaxkabel het signaal op de frequenties van NDL123 HD.

  5. Indien de klant nog steeds signaal problemen heeft na al bovenliggende stappen, kan je een Televisie storingsmonteur aansturen voor het vervangen van de Wandcontactdoos (WCD) van de hoofdaansluiting.
   Let op! Alle bovenliggende stappen moeten gecontroleerd en uitgevoerd zijn.


  Extra info: Indien de klant op kanaal 1, 2 en 3 de normale SD (lage kwaliteit) Nederlandse zenders ontvangt, is het waarschijnlijk dat de klant een favorietenlijst heeft ingesteld. Dit probleem is op te lossen via een fabrieksreset, opnieuw instellen en daarna de favorietenlijst opnieuw aan te maken.

  Extra info #2: Klanten kunnen de kanalen Nederland 1, 2 en 3 op SD (lage kwaliteit) bekijken op kanaal 71, 72 en 73
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina