1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned 1,2 en 3 HD vertraging in geluid

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door tammerat, 17 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Gaat de bitrate dan nu ook weer omhoog?
   
 2. Ja, wat ons betreft wel, als de lipsync geheel opgelost is. Er werd gezegd dat de lipsync minder is geworden door het verlagen, hoewel we dat zelf niet hebben kunnen vaststellen.
   
 3. Het niet synchroon lopen van geluid kwam bij mij doordat de TV (Philips LCD 8 serie 100hz hd ambilight, enz.) het beeld met vertraging weergeeft. Doordat allerlei instelling van de TV op optimaal staan, heeft de TV iets tijd nodig om het beeld perfect weer te geven. Zo zit er in de TV ook een automatisch correctie van het geluid. M.a.w. het geluid via de TV loopt synchroon met het beeld. Eerst had ik het geluid vanuit de Ziggo tuner rechtstreeks aangesloten op mijn receiver. Maar dan is het geluid er eerder dan het beeld. Ik heb dit kunnen oplossen door de audio uitgang van de TV te gebruiken (SPDIF out) en aan te sluiten op de receiver (Digital DVD). Hierdoor gebruik je de TV (die het geluid automatisch corrigeerd in mijn geval) als voorversterker en loopt het geluid via je surround dus wel synchroon.
   
 4. Is bekend "probleem" van de philipsen die met alle toeters en bellen aan veel tijd nodig hebben om het beeld weer te geven. Heeft echter niets met deze vertraging te maken.
   
 5. Eurosport

  Ik volg deze discussie al een tijdje, want ik heb ook een Samsung 360 en lipsync problemen op Ned 1,2,3 HD.
  Maar ik heb ze ook op Eurosport. Zowel op de NL als het ENG geluid. Dit was vooral goed te zien tijdens de WK atletiek van de afgelopen 14 dagen.

  Hebben anderen dit ook?
   
 6. Ik heb in ieder geval niet gemerkt dat het er beter door geworden is :!: :cry:
   
 7. Ik heb de afgelopen dagen met regelmaat naar Ned 1,2 en 3 HD gekeken en wat mij opviel is dat de lipsinck-problemen zijn verdwenen. Of ze zijn zo minimaal dat ik ze niet waarneem. Ik ben anders wel behoorlijk kriisch op dit soort dingen.

  Ik heb niets veranderd! Wel merk ik dat de BER bij Ned 1 en 2 niet meer constant 000000 is maar varieerd van 0000000 tot 00000004. Ook de signaalsterkte verspringt va 74% naar 75%. Ned 3 HD blijft constant.

  Ook de geluidsterkte is bij 1 en 2 weer op niveau met de SD kanalen. Ned 3 HD is qua geluidsneau nog steeds lager.

  Zou de samsung decoder zelflerend zijn:grin:?

  Vanmiddag wordt Alles in een extra (50 mb internet) aangesloten door een monteur van Ziggo. Het aansluitpunt van de cai wordt daarbij vervangen. Ik ga er van uit dat alles bij het oude blijft wat TV betreft. Een hogere signaalsterkte mag maar hoeft niet.
   
 8. Ook ik kijk regelmatig naar de HD kanalen, kan je vertellen dat er bij mij nog niets is veranderd. Ik heb nog steeds last van een lip-sync probleem. Het is nog steeds te iritant om na te kijken. Zit er dan toch verschil in regio?
   
 9. Nou, ik had vanmiddag een forse lipsync probleem met Discovery HD (hier in Oost) op m'n dm8000 tijdens Mythbusters. Het was niet om aan te zien, terwijl het daarvoor keurig in sync liep. De rest van de handel, voor zover ik het heb kunnen constateren was keurig in sync.

  Gert.
   

 10. Daarmee is in ieder geval wel aangetoond dat het ligt aan een specifiek regionale signaal icm met de samsung decoder. Misschien krijgt elke regia een ander signaal of verminkt/verandert de lokale doorgeef/routeer hardware/software het signaal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina