1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned 1,2 en 3 HD vertraging in geluid

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door tammerat, 17 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb je niet gelezen dat iemand een 360 met lipsync naar Caiway gebied heeft genomen en dat daar wonder boven wonder geen lipsync-probleem meer was.En de goedwerkende decoder uit Caiway gebied heeft meegenomen naar Ziggo gebied waar wederom lipsync problemen optraden.

  Anoniem doe eens bellen met Naaldwijk ipv Korea!!!!!!!!!! Daar krijgen ze het kennelijk wel voor elkaar en ik neem aan dat zij dezelfde stream als Ziggo krijgen aangeleverd.
   
 2. Ik niet. 200 euro is voor mij redelijk veel geld en ik verwacht dan ook van ziggo dat ze voor een oplossing zorgen.
  Punt.

   
 3. Ik heb zelf een 360 met lipsync problemen en zit in het caiway gebied (maassluis). Aangezien Caiway met hun decoders de lipsync problemen niet kunnen reproduceren hebben ze mij gevraagd mijn 360 tijdelijk in te leveren om een aantal testen hiermee uit te voeren.

  In ruil hiervoor heb ik de Homecast Colorado HD-decoder te leen gekregen. Met deze decoder heb ik geen lipsync problemen.

  Volgens Caiway hebben ze meerdere klachten gekregen omtrent het lip-sync verhaal.
   
 4. Dat andere verhaal ging over Wateringen. Ik neem aan dat de persoon die dit gedaan heeft wel extra alert was op lipsync. Wat dan nog vreemder is is dat het Caiway en Ziggo het niet kunnen reproduceren. Ziggo dan uiteindelijk in Den-Haag.
  De hele gang van zaken frustreerd mij enorm. De manier van testen is gewoon verkeerd bij Ziggo. Het is al meerdere malen gebleken dat er verschillen zijn tussen Oost en West. En dat er bij de klanten problemen optreden die in de Ziggo testomgeving niet optreden. Bij elke introductie van iets schijnt er toch weinig van voorgaande ervaringen geleerd te zijn.
   

 5. Ben i.d.d bij een vriend geweest in Wateringen.Dit persoon werkt bij een tot zeer terzakenkundig bekent staande audio en video dealer (Olie en Olie) in DEn Haag.
  Wij hebben alle samsung`s en humax`s decodres die bij hen in de zaak staan meegenomen eerts naar een andere regio hierin Den Haag.Alle 360 hadden lipsyn ook de zenders uit het HD pakket,niet de Humax 5000 en 5050.Daarna door gereden naar Wateringen(waar hij in een nieuwbouw wijk woont) en alle decoders geprobeerd,met als resuultaat geen van alle decoders vertoonde lipsync.
  Gaan nu a.s. zondag naar een vriend in `s Gravenzande om daar te kijken of er lipsync aanwezig is.

  Ook wij worden er moedeloos van als je aan de klant een HD tv met decoder wilt verkopen en de boel loopt uit de pas.
  Ga dat maar eens uitleggen gvd.:censored::censored::censored::censored:
  Al met al we gaan niet over een nacht ijs
   
 6. Dank voor je posting
   
 7. Laat ik het nog eens uitleggen. Ik zal het proberen om het begrijpelijk te houden, maar zal eveneens voor de insiders enkele termen noemen om aan te geven waar o.m. naar gekeken is.

  Toen op een onvanger in west een lipsync probleem werd gesignalleerd is direct een recording gemaakt. Deze recording is vervolgens opnieuw "uitgespeeld" op dezelfde ontvanger, waarbij het fenomeen ogereproduceerd kon worden. Deze stream is direct beschikbaar gesteld aan de engineers in Korea. Zij hebben de stream eveneens uitgespeeld maar konden geen lipsync probleem waarnemen.
  Vervolgens is de stream met een analyser geanlyseerd, hier zijn geen onvolkomenheden vastgesteld aan de zgn PCR(jitter), DTS en PTS. Tenslotte is gekeken naar de zgn System Time Clock van de 360, die tijdbasis vormt voor de reconstructie van het video en audio. Ook hier zijn geen problemen gezien of gedrag geconstateert wat terug te voeren zou kunnen zijn naar mogelijke oorzaken van lipsync. De resultaten van deze testen zijn gisteren met ons gedeeld.

  Daarom hebben we gisteren twee ontvangers naar Korea laten versturen door samsung Benelux om te laten onderzoeken of ze daarmee het probleem wel kunnen reproduceren. Als het probleem hiermee gereproduceerd kan worden dan zijn we wellicht een stap verder.

  Wel is er vandaag een fout in de offset waarde gevonden, hiervoor hebben de samsung engineers een nieuwe test release uitgebracht. Deze vaste offset correctie verklaard mij echter niet waarom er een verschil wordt waargenomen op verschillende 360 boxen.

  Zodra er meer nieuws is zal ik het melden. Uiteraard zien we het probleem graag opgelost, maar helaas krijgen we er nog onvoldoende grip op. Helaas zijn lipsync problemen niet eenvoudig te analyseren en op te lossen, mensen die al langer op het forum actief zijn kunnen zich wellicht ook eerdere problemen met de panasonic en digi1 herinneren, wat ook veel tijd heeft gekost om ze te verhelpen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 aug 2009

 8. Anoniem, wederom bedankt voor je uitleg.
  Denk ook dat we met z'n allen heel blij mogen zijn met jou aanwezigheid hier op het forum. Ik hoop ook dat je sommige reacties die hier (op dit forum) te lezen zijn niet persoonlijk opvat.

  Het lipsync probleem is bij mij etterlijke mSec, zit er ook verschil in aanlevering van het signaal van bijvoorbeeld discovery HD? Deze en NGC HD, Hisory HD hebben bij mij namelijk geen lipsync problemen. Eurosport is lastig te beoordelen omdat je vaak de mensen niet ziet praten, ivm verslaggeving in parijs.
   
 9. In een andere post had je het er over dat Ziggo oa het signaal nog scrambled en multiplexed. Ik neem aan dat je in dit geval bedoeld dat Ziggo het video- en audiosignaal muxt.

  Dus jullie hebben ook geen verklaring waarom sommige mensen volgens eigen zeggen er totaal geen last van hebben?Zijn er dan misschien toch verschillende hardwarerevisies in omloop?
   
 10. Ik denk dat niemand het persoonlijk bedoeld richting Anoniem. Verder is hij de enige met 24 groene blokjes :cool:.

  Weet je zeker dat je op HistoryHD geen lipsyncproblemen hebt? Daar zie je ook niet vaak mensen praten maar als dat gebeurd is het wel zichtbaar.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina