1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned 1,2 en 3 HD vertraging in geluid

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door tammerat, 17 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Daar schrik ik wel een beetje van (omdat ik van plan was een Humax 5050C aan te schaffen). Een AV sync afwijking van ca. 20 ms is al zichtbaar (en voor mij persoonlijk storend), maar afwijkingen van 100 à 150 ms zijn echt grotesk en onacceptabel. Overigens heeft ook een recente Humax IR-FOX C die ik 'kado' heb gekregen van Ziggo (sigaar-uit-eigen-doos-principe) een AV sync afwijking die ergens in de grootte orde van 20 ms zal liggen, maar vreemd genoeg heb ik daar niemand over zien klagen. Een oude Samsung DCB-9401R is perfect lipsynchroon op alle SD kanalen, en mijn Sony TV eveneens, ook bij de HD kanalen van de NPO.

  Inderdaad, dit soort berichten weerhouden mij ook. Blijft belachelijk dat dit soort problemen voorkomen bij zogenaamde 'gecertificeerde' ontvangers. Mijn niet-gecertificeerde Sony met ingebouwde DVB-C tuner geeft de laatste weken (na wat aanloopproblemen, dat moet gezegd worden) retestrak beeld en geluid van de NPO HD zenders, zonder haperingen, syncproblemen of wat dan ook.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 aug 2009
 2. Als het een puur ontvanger probleem is dat is het onduidelijk waarom er Samsung h360r gebruikers zijn die helemaal geen last van hebben van lipsync en waarom ook bij de Humax (minder vaak) toch enige sync afwijkingen geconstateerd kunnen worden.
   

 3. Ze geven de ''schuld'' aan de bekabeling danwel ht signaal..... ik nu door ziggo gecertificeerde bekabeling en mn ontvanger is rechstreeks aangesloten, (signaalsterkte van 90 procent) maar de lipsync problemen zijn er nog steeds
   
 4. Bij de Humax kan je een vertraging instellen,met andere woorden,je kan een out of sync bijstellen.
  Als dat alles is wat je tegenhoudt kan je hem dus gerust aanschaffen.
   
 5. Vandaag ontving ik dit bericht van Samsung Electronics Benelux, n.a.v. mijn klacht over de lipsyncproblemen bij de DCB-H360RA (naam en functie van de betreffende medewerker zijn door mij verwijderd). Er wordt dus ook bij Samsung gewerkt aan dit probleem. Waarschijnlijk moeten we nog een tijdje geduld hebben (Ziggo is ook nog naarstig op zoek naar de oorzaak):

  "Geachte heer,
  Dank u voor uw e-mail met betrekking tot uw DCB-H360.
  Dit is een bekend probleem en er word dan ook aan een update gewerkt.
  Wij verzoeken u vriendelijk geduld te hebben en af te wachten op de
  update. Wanneer de update klaar is kunt u deze vinden in het menu van uw DCB.
  Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Met vriendelijke groet,

  Samsung Electronics Benelux B.V."
   
 6. Nou nee. Ik weet dat je de sync bij kunt stellen in de 5050C, maar ik dacht dat je alleen een vertraging van het geluid in kunt stellen, dus mocht het geluid zelf al achterlopen, dan biedt dat geen oplossing. Bovendien heb ik begrepen dat de sync afwijking niet voor alle kanalen gelijk is, en dan blijf je dus klungelen met de instellingen. Dit is geen oplossing, maar de ene fout compenseren met de andere.

  Simpele maar interessante vraag: heeft iemand de transportstreams zoals de Humax die opslaat al eens onderzocht op de PC met betrekking tot de geconstateerde sync problemen? Is het inderdaad zo dat alle transportstreams bij afspelen op de PC (of een losse mediaplayer) wél synchroon lopen? Zo ja, is er dan met daarvoor geschikte software een verschil vast te stellen tussen streams die wél en streams die géén syncproblemen geven op de Humax?
   
 7. Ik heb nooit met de sync optie gespeeld en heb bovendien de 5000 die dus niet kan opnemen.
  Hiermee heb ik geen sync probleem,maar met een opname kan ik je dus niet helpen.
  Uiteraard is het zo dat als je de ene zender synct maar die niet goed loopt,je de andere zenders weer uit sync brengt,ik dacht dat je het alleen bij een opname wilde doen.
  (ik neem tenminste aan dat de sync optie niet een instelling per kanaal is maar een voor alle kanalen)
  Een opgenomen tot avi bewerkte film kan je makkelijk syncen.
  Wel "grappig" dat de sync problemen zich beperken tot de 5050 en de Samsung.
  Archie had hier al eens stream info geplaatst waaruit bleek dat de audio werd aangepast op het Ziggo netwerk.
   
 8. Gisteravond is een recording gemaakt op een moment dat lipsync aanwezig was. Deze recording is vervolgens uitgespeeld op een R en een RA versie. De lipsync deed zich op beide boxen voor. Vanochtend is recording beschikbaar gesteld voor verdere analyse door Samsung Korea. Hierbij hebben we een eerste belangrijke stap gezet in onderzoek naar een oplossing.
   
 9. Perfect !
  Ehm.. hoe gaat zoiets...gewoon mailtje naar Korea met alsjeblieft en kijk er eens naar ?
   
 10. Volgens mij hadden jullie toch al een "recording" beschikbaar gesteld, een tijd geleden? Daar is niets mee gedaan?

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina