1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned 1,2 en 3 HD vertraging in geluid

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door tammerat, 17 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Toch krijg ik het plaatje niet helder. Hoe en waarvan hebben jullie de bewuste stream opgenomen ( is daar sowieso een Samsung 360 bij betrokken geweest)?
  En hoe en met welke apparatuur spelen jullie deze stream dan weer af (gebruik je dan weer een Samsung 360?). Ik kan me voorstellen dat als je een beetje knappe pc en software hebt je deze stream inderdaad gewoon zonder problemen kunt afspelen want dat doen de Humax en diverse tv's met CAM immers ook.

  Het andere wat ik niet begrijp is dat de lipsync dus ook door mensen bij Ziggo is vastgesteld maar dat dit nergens vermeld staat bij onderhoud en storingen.
   
 2. Met een 360 kan het dus ook heel goed gaan..
  Ofwel er zijn verschillende 360's in omloop ofwel er zijn toch verschillen in de verschillende streams die door ziggo worden uitgezonden in de verschillende delen van het Ziggo netwerk.
   
 3. Hier heb ik ook twee van die apparaten zonder problemen. Een beetje jammer dat er niemand is die het initiatief wenst te nemen om eens te kijken of we er achter kunnen komen waar dat nu precies in zit. Je zou denken dat zo'n gebruikersforum toch de ideale omgeving is om e.e.a uit te zoeken.
   
 4. Tsja

  Ik denk dat je je hier in vergis,
  Zoon beetje iedereen in mijn familie van 50+ kijkt zoon beetje naar Ned 1,2,3 en rtl4 dit zijn noodzakelijke zenders de rest word gewoon niet gebruikt bij hun.
  Ik daar in tegen kijk inderdaad nooit naar die zenders.
  Wel vind ik het lekker nederlands dat we bij een gratis abonnement wijziging, waarbij alleen maar zenders worden toegevoegt en ook nog op HD kwaliteit voor geen 1 dubbeltje extra.
  Toch weer zo veel los maakt bij mensen, en uuh de kanalen staan op SD niveau op kanaal 71, 72, 73
  Dus wat je inderdaad het best even kan doen, vraag maar aan ziggo.
  "U moet nog even afwachten het probleem is bekend"
   
 5. Het geluid op de HD zenders is ook zachter als bij de andere sinds een paar dagen?
   
 6. We hebben het nu steeds over lipsync-problemen bij NL 1,2 en 3, maar ook History HD heeft hetzelfde probleem op de DCB-H360RA. Vreemd genoeg loopt het geluid wel synchroon met het beeld op Discovery HD. Wat is dan het verschil?
   
 7. Klopt, heb ik hier ook. Het verschil op History Hd is erg weinig maar wel constant. Het valt minder op omdat op History vaak een commentaarstem gebruikt wordt. Dit heb ik een jaar geleden ook al eens bij de helpdesk gemeld en toen moest ik op lipsyncmomenten de BER maar eens controleren. Deze was uiteraard altijd 0. Kreeg daarna keurig bericht dat mijn probleem was opgelost :?.
  Discovery is andere codering en daardoor hogere bitrate.
   
 8. Weet iemand hoe de Samsung 380 decoder zich gedraagt bij NL1, 2 en 3 HD? Zijn met die decoder ook problemen met geluid, ik bedoel loopt het synchroon, zijn er hick ups of zijn er met die decoder helemaal geen problemen op NL1, 2 en 3 HD.
   
 9. Ik heb de Humax 5000 en geen enkel probleem met welke HD zender ook.
   
 10. Merkwaardig hoor, aan het begin van deze thread heb ik al aangegeven zelf nergens last van te hebben met de Samsung 360, maar het schijnt dat hele volksstammen toch een synchronisatieprobleem hebben.

  Greetz,
  Phillip(us)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 aug 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina