1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned 1,2 en 3 HD vertraging in geluid

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door tammerat, 17 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Welcome back :-)

  Ook nog getest met een Humax i.v.m. het audio hickup probleem.
  Kort: selecteer dolby ipm pcm, en kijk Ned HD.
  Om de 5-6 minuten een audio hickup.
  Ik heb de humax->denon->tv.
  Zal van het weekend ook nog eens proberen met de humax rechtsreeks op de PC, maar dan doet de Humax dus zelf dolby decoding.
   
 2. Hoe nemen jullie de stream op dan? Niet via de Samsung 360 via HDMI uit neem ik aan?
  De enige officiele Ziggo machines die HD kunnen opnemen zijn toch de Cisco en Humax, maar daar lees echter niks van mbt lipsync.
   
 3. Anoniem, zoals het hier staat lijkt het net alsof jullie een stream naar Samsung hebben gestuurd zonder lipsync problemen.
  Ik zal het vast mis hebben. :)

   
 4. Dat hebben ze ook, maar dat wil niet zeggen dat er in die stream geen problemen zitten,in het Ziggo lab nemen ze de stream niet op via een scart of zo, ze hebben er geen avi van gemaakt.
  Iedere decoder bevat een aantal testpunten waar een "raw" stream opgenomen kan worden voordat deze door de rest van de decoder verwerkt wordt.
  Hier zit ook allerlei meetdata bij.
  Hieruit kan men in Korea wel opmaken of er in het signaal iets aanwezig is dat het probleem veroorzaakt.
  Als men opneemt direct achter en voor de mpeg chip kan men aan de data echt wel zien of daar iets inzit dat verderop in de decoder een probleem gaat veroorzaken ook al treedt dat probleem niet op.
  Het enige nadeel van deze "route" via Korea is dat het wel een langdurige zaak kan gaan worden.

  Ik zie wel verschil tussen mijn samsung en de nu net gekochte humax.
  Op Ned 1,2 en 3 HD was het iedere keer als het even stil was en het geluid begon weer dan gaf mijn receiver steeds aan "dolby digital 2.0" of PCM 48,ligt er aan waar de decoder op stond.
  Dus bij 5 seconden stilte en weer geluid kwam die melding in de display, erg irritant.
  Bij de Humax is dit 1 keer.
  Het lijkt dus alsof de Samsung na een stilte als het ware "mute" en zodra er weer geluid komt,het geluidskanaal weer aanstuurt met de aanduiding als gevolg.
  De Humax verstuurt continue het signaal,ook als er niets te horen is.
  De Samsung stuurt het geluids signaal dus met tussenposes,is er geen geluid dan stuurt ie niks, de Humax verstuurt een continue stream of er nu geluid is of niet.
  Ik kan me voorstellen dat een receiver op een gegeven moment aardig in de war raakt als ie zo vaak kleine geluidsgolfjes krijgt ipv een continue,maar of dit er iets mee te maken heeft weet ik niet.

  Wat de humax 5000C betreft,ik had hem na aankoop zo aangesloten en kreeg een nieuwe firmware melding,die ik ff heb genegeerd.
  Hickups.
  Ik heb toen de update uitgevoerd ( duurde ongelofelijk een uur !!!!! ) erna geen hickups meer.
   
 5. Precies, en als me dit te lang gaat duren, parkeer ik de samsung in de kliko. En stap ik ditmaal een keer over op een niet door ziggo gecertificeerde ontvanger. Dan is de keuze tevens ook reuze!!
   
 6. Nogal wiedus. Lipsync problemen heeft ook helemaal niets met bitrate (al dan niet hoge) te maken. Dat mensen bij NPO met die kennis daaraan denken en toch de bitrate omlaag schroeven en het laag houden, geeft te denken.
   
 7. dat is juist, ik probeerde uit te leggen dat de stream opgenomen is op het moment dat zich ook een lipsync probleem voordeed. Nadat we de stream (opgenomen v/h het ziggo west netwerk) in ons testlab uitspelen dan stellen we geen probleem meer vast. We hebben desondanks deze stream beschikbaar gesteld. wellicht is er in de debug omgeving bij Samsung wel iets vast te stellen.
   
 8. Ook lipsync problemen in @Home gebied, Zuid...
   
 9. @home noord ook nog steeds sync problemen, het vreemde is dat de sync problemen niet constant zijn, de ene keer meer dan de andere.
  overigens heb ik ook nog geregeld sync problemen op Discovery, Nat Geo en History HD, alleen valt het hier minder op omdat je minder vaak mensen in beeld ziet praten.
   
 10. Geen enkel sync probleem vanaf dag 1 van de HD uitzendingen met:

  Model: DCB-H360R
  DCB H360R/XEN
  Made in Slovakia

  Ver. Loader 106
  Ver. S/W 132
  Ver. H/W 501

  Ziggo west(casema) , aansluiting via HDMI.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 aug 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina