1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned 1,2 en 3 HD vertraging in geluid

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door tammerat, 17 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Grappig. Eerst was het volgens de NPO de decoder die het lipsync probleem veroorzaakte.
   
 2. Dat moet wel want ik heb ook totaal geen lipsuncproblemen met de Samsung. Wel werkt de softwareupdate al zeker anderhalf jaar niet meer, but who cares.... Ik heb liever Nederland 1,2,3HD in het Ziggo lijstje op 71,72,73 (is toch zó te veranderen met een favorietenlijstje) maar dan in sync dan op 1,2 en 3 maar dan out of sync....
   
 3. HDTV geluid

  Ondanks dat ik geen Settopbox gebruik en via een CA-module de ingebouwde HD tuner gebruik, toch het volgende :

  Ook bij mij geeft NED1,2,3 HD problemen.(de oorzaak is dus niet de HDMI verbinding), want die gebruik ik niet.

  - het geluid valt om de minuut telkens even weg (hic-up).:sad:
  - film1 HD, Eurosport HD alles oké.:)
  - alle HD (promo)kanalen via sateliet oké.:)

  - Sport 1HD, tijdens enkele voetbalwedstrijden was het geluid eerder dan het beeld.:?

  Mijnsinziens worden de problemen veroorzaakt door de te kleine bandbreedte welke wordt gebruikt per kanaal. Ziggo wil te veel kanalen doorgeven, met bijbehorende niet optimale beeldkwaliteit en genoemde geluidsproblemen. :no:

  Flatscreen : Loewe Individual 40 Compose Full HD+
   
 4. Ook bij mij helaas nog geen verbetering...
   
 5. Hoe zit het dan met ned1hd via de sat? Want deze wordt (soms) op een belachelijke bitrate uitgezonden. Dan moet je, volgens jouw theorie, komplete lip-sync hebben...

  Gert.


  Ned1hd-sat-cds:

  [​IMG]
   
 6. HDTV problemen

  Een vergelijking tussen NED1HD (kabel-ziggo) en NED1HD (sat) heb ik (nog) niet aangezien ook op de sateliet NED1 HD gedecodeerd moet worden en ik (nog) geen abonnement daarvan heb.
   
 7. CDS-kaartje even lenen? Ik zie dat je in Oldenzaal woont... :cool:
  Kun je gelijk even checken...

  Gert.
   
 8. Ik heb mijn Samsung 360 ook terug moeten brenegen omdat de HDMI aansluiting het niet deed. Daarna geen problemen meer gehad. Echter heb ik bij het inruilen ook meteen gemeld dat er problemen waren met de smartcard (zoals spontane E-meldingen terwijl je een programma zit te kijken), maar dit probleem is niet opgelost omdat ze bij Samsung zeggen dat dat aan Ziggo ligt. Als ik Ziggo bel krijg je het standaard antwoord "terugzetten naar de fabrieksinstellingen" of "stroom eraf halen/resetten", maar na een keer of drie m'n favorietenlijst opnieuw instellen ben ik daar ook wel klaar mee. Ik vrees dus dat de E-meldingen waar ik bijna dagelijks mee te maken heb niet verdwijnen totdat ik gewoon een nieuwe ontvanger koop... :sad:
   
 9. Samsung DCB-H360 gebruikers.

  Zoals een aantal van jullie weten was ik een aantal weken op vakantie.
  Ik weet dat er aanvankelijk sprake was van lipsync. Door NPO is de bitrate teruggebracht van 15 naar 12 Mbit/s. Dit heeft kennelijk positief bijgedragen in de vermindering van lipsync. Bij ziggo Oost hebben we het fenomeen niet geconstateerd. Met een stream van het ziggo west netwerk hebben we getracht de lipsync vast te stellen. De stream is opgenomen op het moment dat lipsync weer geconstateerd. Ondanks dat we niets hebben kunnen vaststellen aan lipsync hebben we de stream beschikbaar gesteld aan Samsung Korea om verder onderzoek te doen naar evt oorzaken. Ook wij hebben geen idee door welke oorzaken / verschillen in encodering de samsung ontvanger deze problemen vooroorzaken bij hogere bitrates. Er zijn immers ook andere HD-kanalen met een hogere bitrate.

  anoniem
   
 10. Het valt me op dat na 24 uur de lipsync minder lijkt te zijn, als ik bijvoorbeeld kijk naar de promofilmpjes van de publieke omroepen, hebben deze vrijwel geen lipsync problemen. Het lijkt ook te verschillen per programma.

  Ben tevens verheugd dat er eindelijk weer een beetje kwaliteit aanwezig is (anoniem) hier.
  In ieder geval wat we al dachten.......... het is een vraagteken voor ziggo......

  bedankt voor de info....
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 31 jul 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina