1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned 1,2 en 3 HD vertraging in geluid

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door tammerat, 17 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij mij zit Ned. 2 er wel heel dicht tegenaan, maar het is nog net niet in sync. Het verschil wordt overigens weer groter als ik voor het dolby-spoor kies.
  1 en 3 zijn onveranderd slecht...
   
 2. Ned2 komt in de buurt.Ned3 scheelt nu minder dan gisteren, toen was het bijna 1 seconde.Het lijkt ook dat als je even wegzapt en weer terug dat het iets minder is.
  Op Ned1 (omroep MAX) zie ik nu af en toe blokjes en ik vind het beeld erg slecht in HD. Het ziet er erg kunstmatig scherp uit (gelige achtergrond in de studio). In SD is het ook niet echt super maar wel veel aangenamer/natuurlijker om naar te kijken.
   
 3. Bij mij is het nu ook beter dan verleden week.:pompom:
  Toen was het niet om aan te zien. Nu is het (bijna):wink: te doen!
  Er zit dus vooruitgang in / er is iets veranderd.

  Mijn Samsung HD360 decoder zit via HDMI in mijn Denon AV-versterker en dan met HDMI naar een Sharp LCD.
  Bij mij is het geluid echter beter synchroon bij de Dolby instelling in de decoder dan bij PCM. Bij de meeste anderen lijkt dit andersom te zijn. Het geluid loopt echter nog steeds iets voor op het beeld.:sad:
   
 4. Bij was het vorige week ook dat NED 1 en 3 op mijn AV-versterker in 5.1 binnen kwamen vanuit de decoder en er ook weer op 5.1. uit gingen terwijl toch alleen maar de linker en rechter voorspeaker geluid gaven. Wat erg vreemd was!
  Nu komen alle drie de NED zenders binnen in 2 kanalen Dolby en gaan er uit als Dolby Prologic, dus ook met center en achter speaker werkend.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 jul 2009
 5. Ze hebben vandaag weer de 2.0 aanduiding op alle drie de kanalen goed gezet, maar dat is nog een keer het geval geweest deze week waarna het weer verkeerd ging op Nederland 1 en 3 HD. Dus hopen maar dat ze nu op de juiste manier blijven omschakelen.
   
 6. Het zou kunnen dat je Denon met de dolby instelling "iets meer werk" heeft en dat daardoor het geluid nog iets vertraagd. Alhoewel me lijkt dat de meeste nieuwe receivers/versterkers weinig tot geen vertraging toevoegen.
   
 7. Ik vind het vreemd dat ze zo lijken te rommelen met het signaal. Ook van het webcareteam is het verdacht stil. Ze begonnen lekker met de "stekker eruit oplossing". Ik heb nu het idee dat ze alleen op de makkelijke onderwerpen reageren. Ze hoeven niet alle ins en outs prijs te geven maar het zou toch al iets zijn als ze bijvoorbeeld melden dat het probleem ook bij Ziggo reproduceerbaar is en dat ze niet alleen aan de hand van de binnengekomen klachten aan het rommelen zijn met het signaal.
   
 8. Ja, dat zou mij ook verbazen, aangezien het de op één na top-versie is (AVC-A11XV) :oyeah:, die pas 2 jaar oud is.

  Ik heb ook al wat zitten "spelen" met de geluidsvetraging optie in de AV-versterker. Ik kan daarmee de boel op HD nog wel wat beter in sync krijgen, maar omdat de kanalen NED 1 t.m. 3 net iets verschillen blijft het zoeken naar het beste compromis. Daarnaast zijn dan de SD kanalen weer net uit sync. Is eigenlijk dus geen oplossing als niet alle kanalen evenveel uit sync zijn.
  Ik wacht maar even rustig af wat Ziggo er nog van gaat maken.....:sleep:.
  Tot die tijd kijk ik hoofdzakelijk maar naar SD upscaled naar 1080i als de HD kanalen nog teveel uit sync lopen.:sad:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 jul 2009
 9. Gisteravond was bij mij Ned 2 HD weer out of sync. (Heb toch een dag kunnen genieten). Het is duidelijk dat er wijzigingen worden doorgevoerd maar of dit tot de oplossing zal leiden. Vanavond weer maar eens naar Philip Frederiks kijken of zijn worden op het juiste moment over zijn lippen komen!

  Hoe kan ik de audiostream controleren? 2.0 of 5.1? Ohja ik heb een samsung ;-)!
   
 10. Jij kan om in Ziggo Helpdesk termen te blijven nog een upgrade doen van je versterker (upgrade II: HDMI en ethernet).Dan moet het verholpen zijn :oyeah:. Ik dacht eerst ook dat het aan mijn setje lag want ik had rond de invoering van NED123HD eindelijk iets nieuws gekocht.BTW je hebt de op twéé na topversie want ik heb de AVP-A1HDA :cool:.

  Ik blijf ook SD kijken maar zou graag eens een tussenstand horen vanuit Ziggo of Ziggo webcare.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina