1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned 1,2 en 3 HD vertraging in geluid

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door tammerat, 17 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb hier een nieuwe AOP in de meterkast en een wandcontactdoos (NL uitvoering) van Hirschmann van 6 maanden oud.Met het plaatsen van de nieuwe wandcontactdoos ging wel mijn signaalsterkte iets omhoog maar die was al ruim voldoende. In de muur zit de groene kabel die Ziggo ook gebruikt ( heeft iedereen hier in de buurt vanaf de bouw).
  Ondanks dit heb ik toch last van lipsync. De monteur komt dus echt voor niks behalve dat je er een nieuwe AOP aan overhoudt.
  Hopelijk kan de monteur het wel weer melden bij Ziggo. Helaas zijn de meeste monteurs derden, als ze de AOP hebben vervangen zit het er wat hun betreft weer op.
   

 2. Het probleem zit ook niet in je signaal of afscherming van kabels. Natuurlijk is het advies om kabelkeur COAX componeten te gebruiken.

  het lip-sync probleem komt mijn inziens voort uit de modulatie van het MPEG 4 signaal. Of te wel... Ziggo moet er voor zorgen dat de Samsung DCB-H360R(A) met deze modulatie over weg kan, of ze moeten het signaal aanpassen voor de Samsung HD decoder.
   
 3. Wat zal dat onnodig een monteur versturen op jaarbasis kosten? En dat allemaal omdat de technische afdelingen van Ziggo het niet nodig vinden om de helpdesk te informeren over de lopende en bekende problemen zodat de helpdesk ook weet dat het geen zin heeft om stap 5 van het script uit te voeren.

  De Chief Technical Officer (CTO) van Ziggo, Paul Hendriks, reageerde onlangs nog als volgt in een mail op andere zaken die ik bij hem aankaarte:

  Met andere woorden: Als er maar niet te veel mensen klagen over bepaalde problemen dan doen ze net alsof hun neus bloed en blijven ze voor de vorm een monteur sturen. Zonde van het geld en dat mogen wij uiteindelijk weer betalen via veel te hoge abonnementstarieven.
   
 4. IK heb ook het idee dat de monteur het probleem hier niet kan oplossen. Maar het beste is denk ik om de monteur maar te laten komen. Stel je voor dat het wel lukt om het probleem op te lossen. Zo niet, dan heeft in elk geval een monteur van Ziggo vastgesteld dat het niet aan de contactdoos of de bekabeling ligt. Ik denk dat het belangrijk is voor ze aan een volgende stap beginnen.
   
 5. Waarbij het probleem zich voordoet dat niet elke H360R er last van heeft. Hier lopen geluid en beeld perfect synchroon.
   
 6. Je zou het ook nog op de gebruiker kunnen betrekken, zou me voor kunnen stellen dat een boel mensen niet eens het idee hebben dat het geluid niet in sync met het beeld loopt.

  met andere woorden, het probleem is er wel, maar mensen zien/horen het niet.

  en wanneer je deze gedachte vast houd kan het zelfs zo zijn dat mensen het probleem wel zien en horen maar er geen aanstoot aangeven.
  Ze berusten zich er alsware in.


  tja...... Ik blijf bij het feit dat het opgelost moet worden
   
 7. Ik heb eens een stuk gelezen (op tweakers.net) van een jongen die gesolliciteerd had bij ziggo helpdesk en was afgewezen omdat hij 'te graag de klant technisch wilde helpen', m.a.w. hij was te technisch georienteerd. Hij kreeg te horen dat het profiel dat ziggo wilde als helpdeskmedewerker iemand was die klanten vooral nieuwe aanbiedingen kon aanpraten. Andere dingen hadden geen prioriteit en was geen tijd voor dus.

  Ik weet dat dit verhaal niet bijdraagt tot een oplossing hier, maar al te onwezenlijk komt het niet op me over.

   
 8. Om alles uit te sluiten. Op welke Ziggo kanaalnummers kijk jij HD?
   

 9. Ook een beetje oftopic...
  Maar het kan natuurlijk, heb nou ook niet het idee dat de meest technisch onderlegde mensen bij Ziggo aan/op de helpdesk zitten.
  Aan de andere kant, de helpdesk hoeft niets te verkopen, daar hebben ze zelfs een ander verkoopteam voor, incl. een gratis telefoonnummer.

  Heb zo net zelf nog een keer met de helpdesk gebeld, uitgelegt dat ik weet dat de HD zenders voor mij op 71 t/m 73 zitten, het signaal 89 is en de ber waarde vast op 0 staat, maar ik nog steeds geen lip-sync tussen beeld en audio had, kreeg het antwoord dat ik regelmatig het netwerk opnieuw moest instellen, toen ik vroeg waarom ik dit moest doen, ik kan de kanalen toch al ontvangen? vertelde de overigens aardig klinkende dame dat hier door de zenders vanzelf een keer op kanaal 1,2, en 3 verschenen.

  of te wel... men heeft werkelijkwaar niet door waar men over aan het praten is. Het zou ziggo echt goed doen om de mensen hier in op te leiden ipv het voorgekoude papier af te laten draaien.

  Ik heb mij hoop hier in op het MGV en leden van Ziggo die dit forum lezen gevestigd. Mij is wel duidelijk dat je voor echte problemen of nieuwe storingen niet bij de helpdesk hoeft te zijn.

  doet niets af aan het feit dat ook schooljeugd/studenten een zakcentje mogen bij verdienen. maar pak dan iig een aantal MBO/HBO studenten met een electrotechnische achtergrond die weten waar ze over praten.
   
 10. Dat is het hem nou juist, zulke mensen wil ziggo niet want dat kost hen te veel tijd/geld. Men wil mensen die braaf een lijstje met 5 punten aflopen en meer niet.

   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina