1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid in DD 5.1 op NED 1,2,3 HD

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door verypsb, 4 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Helaas wordt het geluid van NED 1,2,3 HD in DD 5.1 uitgezonden, terwijl het een gewoon 2.0 bron is. :cry:
  Dit heeft als groot nadeel dat AV Surround Receivers geen gebruik kunnen maken van hun Dolby Pro-Logic, DTS Neo of THX decoders. Het geluid komt dan dus altijd alleen over de linker en rechter speaker, en niet over de center speaker. Zou er gewoon gebruik gemaakt worden van 2.0 zou de center speaker ook gebruikt kunnen worden. Maar omdat er geforceerd een 5.1 signaal wordt verstuurd, ook voor niet 5.1 materiaal, is dit niet mogelijk. Oplossing is dus om alleen 5.1 bronnen als 5.1 uit te zenden, en 2.0 bronnen niet in een 5.1 signaal te verstoppen, maar gewoon als 2.0 signaal.
   
 2. Dit ben ik volledig met jou eens hetzelfde geldt voor eurosport HD ook hier wordt een geforceerd DD 5.1 signaal uitgezonden als de bron 2.0 is!!
  Dat het wel goed kan bewijzen: National Geographic Channel HD, Film1 HD,
  ARD, ZDF, RTL television, Sat.1, Pro Sieben.
  Deze zenden namelijk wel 2.0 uit als de bron stereo is en 5.1 als het ook werkelijk 5.1 is!!
  Groet, Cineos.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 jul 2009
 3. Ehm, iig op mijn decoder kun je gewoon met de knop rood kiezen tussen gewoon stereo en DD5.1. Je kunt dus gewoon ouderwets stereo krijgen als je DD niet wilt.
   
 4. En wat zal de center speaker weergeven als je je receiver geforceerd op stereo instelt?
  Het probleem en de oplossing is heel simpel. Zend stereo in stereo uit, en verstop het niet in een 5.1 signaal. (Het is immers géén 5.1)

  Ik kan het probleem omzeilen door mijn receiver te forceren naar analoog i.p.v. digitaal. Dit is niet handig en zou niet nodig hoeven te zijn als het signaal uitgezonden zou worden zoals het hoort.
   
 5. Verkeerd gelezen.
   
 6. Geluid in DD 5.1 op NED 1,2,3

  Graag goed lezen wat er staat xahmol het gaat niet om het kiezen tussen stereo en DD dat kunnen verypsb en cineos ook!!!
  Het gaat er namelijk om als je kiest voor het DD geluidspoor en dit beluisterd via de optische aansluiting op je home cinema receiver er een geforceerd DD 5.1 signaal word ontvangen terwijl de bron 2.0 is dit is ook het geval bij Eurosport HD!!
  Als de bron 2.0 is dient er in DD 2.0 uitgezonden te worden en als de bron DD 5.1 is dan natuurlijk in DD 5.1 en hier zit juist de kneep!!!!
  Dat het wel goed kan bewijzen: National Geographic Channel HD, Film1 HD,
  ARD, ZDF, RTL television, Sat.1, Pro Sieben.
  Deze zenden namelijk wel DD 2.0 uit als de bron stereo is en DD 5.1 als het ook werkelijk DD 5.1 is!!
  Het in en uitschakelen van de dolby digital stream is dus niet nodig dat bewijzen de hier boven genoemde zenders!!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 jul 2009
 7. OK, dan idd verkeerd begrepen. Al zie ik dan nog steeds het probleem niet.

  Mijn receiver (Sony STR-DA 5200ES) geeft toch echt een DD2.0 stream aan en niet een DD5.1 stream vanuit mijn Cisco op Ned 1/2/3 HD.

  Bovendien: ik blijf erbij dat je dan altijd nog gewoon met de rode knop voor gewoon PCM Stereo kan kiezen. Mijn receiver ontvangt ook die prima via de HDMI aansluiting naar mijn receiver en kan daar vervolgens alle Pro Logic, DTS Neo etc op toepassen.

  Heb wel de decoder via HDMI aangesloten op mijn HDMI geschikte AV Receiver. Dus niet via optische aansluiting.

  Denk dus dat het probleem meer is dat dit alleen via HDMI aansluiting ondersteund wordt. Of het is een probleem van de Humax en Samsung die de Cisco niet heeft.
   
 8. Dat doet 'ie bij mij ook... maar dat doet 'ie ook als het wel een DD5.1 is. Standaard geeft hij altijd DD2.0 en ik moet de cisco handmatig omschakelen naar DD5.1 (ook bijvoorbeeld bij surround radio). Erg irritant. Het is eerder een bug van de Cisco dan van de andere apparaten.
   
 9. Volgens de AC-3 descriptors van Nederland 1, 2 en 3 HD is er sprake van component type 1 wat overeen zou komen met "1+1" mono. Open ik de AC-3 Elementary Stream met DVBviewer, dan is er echter sprake van het 5.1 formaat en niet het 2.0 formaat wat eigenlijk verzonden wordt. Vreemd dat dit soort zaken niet tijdens het testen zijn opgevallen.
   
 10. Ik denk dat dit onwennigheid /kinderziekte is bij Dutchview/NPO eindregie en/of Ziggo. FF geduld dus. Maar goed dat het gesignaleerd is.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina