1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Post hier als U de nieuwe modem/snelheid hebt maar niet aan de verwachting voldoet

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door mod-5, 3 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Welke Linksys router heb je?
   
 2. Tja, geef mij ook zo'n kennis :? . Gewoon de snelheid meten buiten de router om, weet je meteen of je kennis kennis van zaken heeft. :wink:
   

 3. Linksys WRT54G/GS/GL geflashed met Tomato firmware
   
 4. Mijn linksys Wrt54G trok niet meer dan 25Mbit. (standaard versie)

  En wat voor snelheden haal je als je je router ertussenuit haalt?
   
 5. Ik heb een Ubee modem. Vorige week ontvangen (overgestapt vanaf tele2) en vrijdag aangesloten. 4,5 mb upload en 9,8 mb download. Op zaterdag gekeken en 4,5 mb upload en 48,5 mb download :cool:. Vervolgens heb ik de modem losgekoppeld om in de meterkast te plaatsen en wat denk je? 4,5 mb upload en 9,8 mb download. Als ik hem nu weer terugplaats waar ik eerst 48,5 mb download had heb ik daar weer 9,5 download. Herkent iemand dit probleem??

  BTW: Ik heb het 50 mb pakket.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 okt 2009
 6. Test het eerst maar eens zonder de router. Deze Linksys routers staan niet bekend als snelle routers. De doorvoersnelheid varieert per versie, maar de snelsten van deze modellen houden meestal bij een 25Mbit op.
   
 7. klopt dit?

  Ik heb sinds een paar weken ziggo alles in 1 extra , maar haal max 2mb.
  Toen ik belde we er gelijk verteld dat ik de verkeerde modem had(arris) voor die snelheden en ik binnen 4 weken een andere zou krijgen.

  Ik vraag me af of dit wel klopt en dat het weer niet achteraf een makkelijke manier is om mij met een kluitje in het riet te sturen.

  Want ik heb nu 3 weken ziggo en heb met al hun apparaten problem en ben het al aardig zat aan het worden.
   
 8. Wat voor type arris modem heb je ?
   
 9. Ik heb sinds de verhoging naar 50mbps deze snelheid nog nooit gehaald, hoogste wat ik ooit gezien heb ik 33mbps en 9 van de 10 keer is het rond de 25mbps.

  Ik heb wel een router ertussen, kan die echt de snelheid beperken als ik gewoon via een UTP kabel ben verbonden?

  Welke speedtest is het beste te gebruiken?
   
 10. Een router kan de snelheid inderdaad beperken. Als de verwerkingssnelheid van je router te traag is, haal je meestal niet de 50Mbit. De meeste routers van ouder dan een jaar stoppen bij 30 tot 40Mbit. Je kunt dit het beste even testen door een redelijk nieuwe computer rechtstreeks op de modem aan te sluiten, daarna modem even resetten en als hij helemaal is opgestart die PC aanzetten. Daarna de speedtests doen. Kijk of de resultaten dan beter zijn. Als je de router weer terugzet moet je eerst het modem weer resetten en nadat deze volledig is opgestart pas de router weer aanzetten.

  Je kunt het beste http://speedtest.ziggo.nl gebruiken, deze zit op het eigen ziggo-netwerk en daarmee sluit je eventuele vertraging daarbuiten dus uit. Verder kun je ook http://speedtest.net proberen, en dan de server in Amsterdam kiezen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina