1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Post hier als U de nieuwe modem/snelheid hebt maar niet aan de verwachting voldoet

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door mod-5, 3 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Deels heb je gelijk, alleen waarvoor doe je zo'n test? Juist om er achter te komen of de verbinding in orde is.

  Wanneer je bij de speedtest van Ziggo (of een van de andere, externe speedtesten) de snelheid behaalt weet je dat het probleem niet in de verbinding zit.

  Ga je de snelheid testen op een of andere buitenlandse server, dan moet je maar afwachten of die server de capaciteit wel heeft om jou verbinding optimaal te benutten.

  En de link die jij post is leuk, verteld heel veel, maar zegt niets over de snelheid die je met jou verbinding kan behalen. En de ping van die site is bijvoorbeeld al totaal niet meer representatief, daar je aan de andere kant van de grote plas gaat meten, en alleen al de lijn die daar tussen zit een tiental ms aan ping zal gaan veroorzaken.
   
 2. dat de ping ook niet representatief is begrijp ik ook wel. daarnaast is 250 naar de states zo slecht nog niet. Daarnaast is het niet bedoelt om je snelheid te testen. De beste manier om dat te doen is gewoon iets te downloaden van een 100mbit/gigabit server.
   
 3. [​IMG]


  Dit is mijn snelheid met All in One Extra
   
 4. Ik ben het eens met je uitleg, maar als ik 1024Mb bin-bestand download haal ik keurig de 48mbit download. Maar als ik van mijn nieuwsserver download kom ik niet hoger uit dan tussen de 25 en 35 mbit. Dat is dan weer raar, toch? Met mijn Arris modem heb ik dat niet, dan is mijn upload wel weer wat trager maar mijn download van mijn nieuwsserver optimaal en constant op 48mbit. Dan kan ik niet anders concluderen dat mijn Ubee modem daar problemen mee heeft, en het Arris niet. Het probleem zal dan wel 'ergens' in het Ubee modem moeten zitten.
   
 5. Een speedtest zegt me niet zoveel, net zo min als de meeste helpdeskers van Ziggo die dit ook niet als ''betrouwbaar'' omschrijven.

  Dat het niet aan mijn pc ligt heb ik al tig berichten geleden omschreven en daar had ik ook met anderen al een discusie over lopen dus het ligt niet aan mij dat jij mijn postings onduidelijk vind.

  No Offence.
   
 6. Dat ik nog 20Mbit had had ik (Als de verbinding eindelijk eens goed was) ALTIJD 20Mbit usenet.

  Een vriend van mij heeft ALTIJD 50Mbit usenet d/l, geen uitzonderingen.
  Alleen z'n speedtests gaan nergens over, dus precies het tegenovergestelde van mij.

  Ik heb Eweka gehad, XLned & Giganews, beetje ''vreemd'' dat die dan allemaal dezelfde problemen zouden hebben als ze verschillende servers gebruiken.
   

 7. En ik ben het 100% eens met JOUW uitleg, ik heb exact hetzelfde.

  Alleen ik heb jammerlijk genoeg geen Arris om dit te testen.

  Misschien dat de seniormembers kunnen vertellen of het mogelijk is om het modem van een ander te testen?
  Daar verschillen de mening nogal over.
   
 8. Ik vermoed ook het ubee modem ervan aangezien ik die ook noodgedwongen draai tot de Arris een firmware update krijgt, want ook ik heb een heftig schommelende lijn met usenet gebruik bij mijn Ubee modem die schommelt tussen de 25-35 mbit. de eerste 5 seconden zijn hoopvol maar dan zakt het in elkaar :(
   
 9. Nee, het is niet mogelijk om zomaar een ander modem te testen. Het hfcmac-cmac adres identificeert namelijk de gebruiker. Deze moet ingevoerd worden door de helpdesk. Dat betekent dat het modem op naam wordt gesteld.
   
 10. Ja, dat dacht ik dus al.

  Bedankt.

  Zal Ziggo vragen een Arris te mailen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina