1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Post hier als U de nieuwe modem/snelheid hebt maar niet aan de verwachting voldoet

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door mod-5, 3 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het verschijnsel waar jij last van hebt kan/word niet door Ziggo geregeld.
   
 2. Da's lekker duidelijk.......

  WAAR ligt het probleem dan?

  Ziggo gaat mij niet vertellen dat 3 verschillende usenetaanbieders hetzelfde ''probleem'' hebben.

  En mijn pc en router etc heb ik al eerder aangegeven zijn niet het probleem.
   
 3. Je kan eenvoudig nog een speedtest doen op het moment dat het zich voordoet (wel even usenet download uitzetten), grote kans dat die wel de juiste snelheid aangeeft.

  Hoe ben jij tot de conclusie gekomen dat jou pc en/of router niet het probleem kunnen zijn? Hoe heb je dat getest cq uigesloten?

  Overigens; Je verwijt mij dat mijn antwoord niet duidelijk is, jou postings zijn evenmin duidelijk, en geven behalve de probleemstelling verder geen enkele informatie :wink:
   
 4. Ik haal op dit moment :

  Speedtest.net : 2.81mbit down.

  Usenet : 2.5mbit down..

  Ik heb 50mbit :pompom:
   
 5. Dat kan bijvoorbeeld afhangen van de spooler waar de data vanaf moet komen. De ene post kan van 1 spoolserver komen, de andere van een andere die op dat moment drukker is. Het is vrijwel onmogelijk dat je altijd volle snelheid haalt, ook niet bij giganews of een andere payserver. Je bent helemaal afhankelijk van de bandbreedte van de netwerkaansluiting van die payserver en van de snelheid van de harddisk-arrays van die servers. Ga maar eens zitten rekenen met 50Mbit en 20 gebruikers. Samen slurpen die al een Gigabit verbinding helemaal vol. Een beetje newsserver heeft vele malen meer gebruikers dan 20 en dus ook vele malen meer dataverbruik dan 1Gbits/sec per internet aansluiting. Gemiddeld zullen ze best genoeg bandbreedte hebben, maar in pieken kan dat niet altijd gehaald worden.

  Dan nog de vraag waarom het surfen en pings trager gaat tijdens downloaden. Dat is ook een normaal verschijnsel als je router geen goede QoS heeft. Tijdens downloaden moet jouw computer ook informatie terugsturen naar de server waar de data vandaan komt om die data te bevestigen. Als jij niet bevestigt dat je de data binnen hebt stopt deze. Al deze bevestigingsframes moet je dus terugsturen. In elke computer of router zit een buffer. Tijdens een download zit je buffer meestal vol met dit soort bevestings-frames. Wil je een andere opdracht versturen, bijvoorbeeld een web-pagina opvragen of een ping-request versturen, dan komt zo'n dataframe gewoon achteraan de buffer te staan en moet netjes op zijn beurt wachten voordat hij verzonden is. Het antwoord moet daarna weer binnenkomen en wordt tussen de andere data geschoven.
  Een router die QoS heeft zal 'belangrijkere' frames voorrang geven boven bijvoorbeeld die acknowledge frames. Hij schuift dan het ping-frame of het frame waarmee je een nieuwe webpagina opvraagt helemaal bovenin de rij en daardoor zie je veel eerder een response dan wanneer je geen QoS hebt. De invloed van 'downloaden' merk je met een goede router met een goede QoS bijna niet tijdens normaal internet verkeer, terwijl zonder router of met een slechte router wel een hele trage surf verbinding overblijft. Maar dat ligt dus niet aan het modem of de verbinding, maar aan de afhandeling van verkeer.
   
 6. Via diverse speedtesten haal ik met mijn Ubee modem continue 48/4.5. Op zicht netjes, lijkt me. Maar als ik van mijn nieuwsserver (Hitnews) ga downloaden schommelt de download continue tussen de 30 en 40, hoger komt het niet. Dan zou je denken : de nieusserver(s) zijn wat traag. Maar aangezien ik het Arris modem ook nog heb staan heb ik die maar eens aangesloten. De upload ligt wat lager, maar de download van de nieuwsserver haalt dan wel de 48, contunue. Dus er zijn behoorlijke schommelingen met het Ubee modem bij het downloaden van mijn nieuwsserver terwijl het Arris modem constant blijft. De speedtesten (ziggo, speedtest.net) zijn met het Ubee modem wel constant. Iemand die dat kan verklaren?
   
 7. Een speedtest is ook de slechtste vorm van lijn controle die je maar kan bedenken. Het is maar 1 connectie die alles over 1 poort namelijk poort 80 uit voert en dan moet je het nog via het lokale netwerk van hun doen ook nog als het even kan.
   
 8. Leg eens uit als je wilt?
   
 9. Daar zou ik ook graag meer over willen weten. Ik weet dat een download van een nieuwsserver over andere poorten gaat(119 of 563 SSL), maar dat verklaart nog steeds niet waarom dat trager zou (moeten) zijn.
   
 10. Nou ze willen het liefst dat je gaat meten via speedtest.ziggo.nl. Het hele spul staat direct op hun eigen netwerk maw je komt het ziggo netwerk niet eens af.

  Speedtest meet niet je connecties. Speedtest meet 1 connectie. Als je ook download of upload via speedtest gaat dat ook maar met 1 connectie.

  Het is een beetje 3D Marken met je PC. Het geeft een indicatie maar meer niet.

  Dit zegt tenslotte veel meer link

  Natuurlijk verteld dit ook niet alles maar het verteld iig al heel wat meer dan een speedtest.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina