1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Post hier als U de nieuwe modem/snelheid hebt maar niet aan de verwachting voldoet

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door mod-5, 3 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb hierover toch maar weer de helpdesk gebeld. Uitgelegd dat dit packetloss probleem al maanden speelt (exact na de DOCSIS3.0 onderhouswerkzaamheden). De helpdesk vroeg naar mijn snelheid tijdens een speedtest. Ik zei: "tussen de 20 en 50Mbps". Dom natuurlijk.. want meteen begon ze over een fout profiel in de modem :rolleyes::rolleyes: Toen wist ik al dat het eind zoek was. Dit wordt nooit meer opgelost... :cry:

  Hier nog een leuke logje naar de gateway:
   
 2. TIP: Heb je een slechte upload snelheid controleer dan de kabelverbinding tussen het filter en het modem (F connectoren)
  De upload frequentie is relatief (~60MHz.)laag en indien er een breuk/slechte verbinding is dan vallen deze lage frequenties als eerste uit. Bij het losmaken van de connector en weer aansluiten van het nieuwe modem is het denkbaar dat de middendraad in de plug is afgebroken waardoor het bovenstaande verschijnsel is te verklaren.:thumb up:
  jxm
   
 3. Hi,

  probeer hetzelfde eens in de Veilige Modus van Windows.
  Om er in te kunnen geraken volg het stappenplan zoals hieronder beschreven.

  1. Klik op Start
  2. Klik op Run
  3. Type in: msconfig en druk op <Enter>
  4. Open tabblad "Computer opstarten" en selekteer "Opstarten in veilige modus" + Netwerk
  5. Herstart de PC
  6. Je start nu in de zg. Veilige modus (Safe Mode (English))
  7. Probeer je downloadsnelheid daar nog eens
  8. Om terug te keren in de normale modus moet je wederom in MSConfig onder "Computer opstarten" de gekozen Veilige modus weer uitschakelen.
   
 4. In juli had ik met mijn oude modem goede verbinding met weinig storing en een snelheid van constant 20 Mbit/s. Dat is het maximum wat dat modem aankon, daar heb ik geen probleem mee.

  Mijn webpagina's en email werkten goed, ik behoefde nauwelijks te wachten tot een pagina op het scherm verscheen. Ik was een tevreden abonnee.:-)

  Sinds 1 augustus mijn nieuwe modem (Arris 702) ontvangen en aangesloten.
  Het aansluiten en registreren ging voorspoedig, maar het gebruik valt tot nu toe behoorlijk tegen.:sad:
  Ik meet mijn up/download snelheid bijna elke dag en het is me inderdaad al 2x gelukt een downloadsnelheid van meer dan 40 Mb/s te zien. Het modem en de router kunnen het dus wel, echter meestal kom ik niet verder dan ongeveer 10 - 20 Mb/s. Vaak ook langzamer en het is nooit hetzelfde zoals voorheen. (constant 20 Mb/s)
  Dat is ruim voldoende is voor mijn download activiteiten, echter duurt het verschijnen van de opgeroepen webpagina's veel langer dan voorheen, en valt de browser (FF en IE8) meerdere malen in een time-out.

  In het log van mijn Arrismodem (te vinden op ipadres 192.168.100.1, niet vergeten je firewall te openen voor dat adres) staat dat op 4 augustus nieuwe firmware (na twee mislukkingen) succesvol is geïnstalleerd. Ik heb 3 downstreams van 256 QAM die alle 3 actief zijn, de eerste 3x zo veel traffic als de andere twee.
  De ingangsspanning van het modem ligt tussen de +5 dBmV en 10 dBmV en moet dus voldoende zijn.

  Ik heb geëxperimenteerd met de TCP window size en MTU waarden echter niets helpt. Mijn router (Dlink 655) kan de snelheid makkelijk aan en is dus niet de bottleneck, overigens direct met de PC aan het modem geeft geen verschil.

  Heeft iemand een tip?

  Weet iemand of men bij Ziggo nog bezig is e.e.a. te optimaliseren? Anders kan ik mijn abo beter downgraden naar 20Mb/s, dat scheelt in ieder geval kosten.
   
 5. Ik heb mijn snelheid gemeten in veilige modus en alles blijft het zelfde, down- en upload ong. 4 mb/s. Veel te laag. Voor installatie van het nieuwe modem (3 weken geleden) was de snelheid min. 20 mb/s (download)

  Iemand een idee of dit aan de router kan liggen (WLRT03 etech wireless router).
   
 6. Probeer het dan door de PC rechtstreeks op de modem aan te sluiten
  zonder Router... dan weet je het. :mrgreen:
   
 7. Upload bij mij dus ook te laag, ruim de helft minder als voor de activatie met het oude modem.
  Ik las ergens iets over een firmaware update om dit probleem te verhelpen, die ronde 25-8 zal worden uitgevoerd maar kan het berichtje niet meer vinden. Wie kan die evt. bevestigen?[/quote]

  Ook maar 1 upstream beschikbaar :

  Upstream

  FreqPowerChannel TypeSymbol RateModulationUpstream 136.00 MHz51.50 dBmVMixed (TDMA and ATDMA)256064QAM
  Upstream 2-------------------------
  Upstream 3-------------------------
  Upstream 4-------------------------
   
 8. Pingen naar de gateway of 'onderweg routers' is niet een goed idee, omdat die machines heel bewust pings droppen als ze druk met andere zaken bezig zijn. Ook zit er een maximum aan gelijktijdige ping-sessies ingebakken. Je kunt alleen zeker iets over packetloss zeggen als je een server pingt waarvan je weet dat hij zelf geen frames dropped.
   
 9. Hallo,

  Vorige week kreeg ik een mailtje van Ziggo dat ik mijn oude modem moest terug sturen omdat ik een nieuwe zou hebben gehad. Helemaal niks ontvangen dus maar gebeld, en het bleek dat ik hem gewiegerd had volgens hun administratie :evil:. Enfijn gisteren toch de modem ontvangen, maar het is dezelfde die ik al heb, de Motorola SBV5121E. Ik heb hem toch maar aangesloten maar merk niks van enige snelheids verbetering.
  Er zat ook helemaal niks bij van installatie instrucites waar ik iedereen over hoor, mijn vraag is nu werkt deze modem wel op DOCCIS 3.0 ?  [​IMG]
   

 10. Zou ik nog maar eens bellen,

  alleen de Alles In Een Extra krijgen nu een Nieuw Aris modem.

  Wij niet eerder dan eind het jaar een nieuwe modem.
  Voor de alles in 1 plus is nog geen nieuw modem nodig op dit moment.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina