1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geluidsvolume verschil HD zender t.o.v. SD

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Bullet NL, 3 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als ik het goed heb begrepen is de klacht in dit topic dat de HD zenders qua geluidsvolume harder worden doorgegeven dan de SD zenders. Nu is alleen het vreemde dat in mijn geval het net andersom is. Het geluid van NLD 1,2,3 (HD) wordt aanmerkelijk zachter doorgegeven dan die van bijvoorbeeld RTL4 en 5 (SD).

  Volume van de digitale tuner (Humax) en TV (Sony Bravia) staat bij mij op maximaal. Geluidsvolume schakel ik via de surround set (JVC).

  Kan ik door iets aan deze instellingen te wijzigen het volume van de verschillende zenders minder van elkaar laten afwijken? Of zijn er nog andere mogelijkheden? Het liefst zou ik het volume per zender willen kunnen instellen, maar denk dat dit niet mogelijk is.

  Verder heb ik regelmatig dat het geluid helemaal wegvalt bij schakelen tussen bv. SD en HD. Door dan opnieuw naar een SD zender te gaan en opnieuw te schakelen naar HD lost dit probleem zich op. Heeft iemand ook ervaring met dit probleem?

  Edit: Stuit net op ander topic http://mgv.multikabel.nl/forum/showthread.php?t=19550&page=3 met hetzelfde probleem dat ik hierboven heb beschreven. Maar ook daar lees ik nog niets over een oplossing.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 aug 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina