1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

De zeer slechte helpdesk van ziggo

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door rinie-13, 1 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Problemen met hardware is het beter om sommige dingen uit te sluiten.
  Soms kan dit complex zijn en meestal vereist het wat meer werk.

  Router -> PC connectie controleren.
  Router instellingen controleren .

  Als deze kloppen kan je kijken wat er mis is met het ziggo gedeelte. Soms is het simpel om een computer direct er aan te hangen , nadeel dat je modem wel 5 minuten uit moet vanwege ander MAC adres.

  Ik denk dat je een hoop help kunt vinden zelfs in het NL voor router instellingen e.d. .

  Als je met een gerichte vraag(en) komt dan zal je meestal wel makkelijker antwoord krijgen. Het werkt niet, is vragen om van het kastje naar de muur gestuurd te worden (helaas).
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 jul 2009
 2. In principe niet eigenlijk wat je zegt van kastje naar de muur gestuurd worden.

  Elke HD medewerker waar dan ook wordt getraind in het analyseren van problemen dmv de juiste vragen te stellen om niet op een ja en nee verhaal uit te komen waar beide partijen niks aan hebben.

  Wanneer dit niet gebeurd worden problemen niet verholpen en hou je alleen maar kwade klanten over en dus uiteindelijk ook klantverlies.

  Nu hebben providers een mazzeltje omdat er eigenlijk gewoon geen alternatieven zijn maar daar gaat eerdas verandering in komen en dan zullen ze zeer grote problemen gaan krijgen moment als dingen niet naar wens verlopen.
   
 3. Ik heb de zogenaamde helpdesk ervaren al 1000x slechter dan de helpdesk van voormalig @home. De mensen die echt ergens iets vanaf weten zijn gepromoveerd naar speciale afdelingen die je als klant never en nooit te spreken krijgt. De gemiddelde helpdeskmedewerker komt niet verder dan een leuk gesprekje, als je geluk hebt het doorzetten van je probleem naar de juist afdeling (of juist weer de verkeerde...). De kennis is zeer laag. Een TD'er die niet weet hoe snel een bepaald pakket is en dat zelf moet opzoeken op een of het andere site, daar krijg ik de handen niet voor op elkaar.

  Twee dagen geleden werd mij een monteur aangeboden voor mijn snelheidsprobleem na een vraag aan de helpdesk hoe het met mijn probleem stond en of ze zijn opgeschoten met het oplossen er van....

  Gisteren was mijn probleem al verholpen, u raad het al niet door een monteur maar door een technische man en de zeer goede hulpvaardiheid van een forumlid alhier.

  Iedereen kent bovenstaande en zeker de mollote uitspraken:

  1) wacht u nog maar twee weken dan is alles waarschijnlijk opgelost (ja voor de miep van de klantenservice.... die is van een lastige beller af),

  2) volgende maand moet u de factuur ontvangen (hoe weet ze dat??? even daarvoor gaf ze nog aan dat ze in haar scherm niets zag)

  3) ik heb hetzelfde probleem en zal toch maar eens navragen hoe dat kan want ik weet ook niet hoe dat zit

  Zo lang Ziggo niet investeerd in goede opleidingen en helpdeskmedewerkers die goed geschoold zijn en door goede opleiding zelf voor de klant iets op kunnen lossen, zo lang Ziggo niet investeert in persoonlijke een op een hulp door deskundigen zelf, en zo lang Ziggo alleen maar communiceert via brieven als een probleem te lang duurt blijven de frustraties van klanten aanhouden...


   

 4. Je kan trainen wat je wil maar als je enkelt in staat bent om een checklist af te lopen met de "klant" aan de telefoon als Help Desk medewerker dan zal je in heel veel gevallen mensen niet uit de problemen kunnen helpen.

  Dat is de realiteit, de "klant" begrijpt er zelf vaak helemaal niets van. Als je dan iemand heb die een checklist met je doorloopt.

  Als je een "ruim" probleem heb des te makkelijker het is om in het bos gestuurt te worden door de helpdesk.

  Als je een stukje helpdesk zelf kan doen dan heb je een grotere kans dat ook de medewerker het probleem in de enige richting gaat zoeken waar het aan ligt.

  De helpdesk afdeling heeft over het algemeen een groot verloop dus de kans dat er mensen zitten die dit jaren doen is klein. Je moet het doen meestal met nieuwe mensen.

  Zelfs al zou er echt concurentie zijn op de NL markt dan durf ik te wedden dat nog steeds de helpdesk bij de meeste bedrijven gewoon slecht zijn.
   
 5. Ik geef jullie zeker gelijk alleen het moment dat er concurrentie is gaan er met prijzen gestunt worden maar ook met kwaliteit van de service omdat ze moeten anders verliezen ze net zo hard die klanten weer.

  Je moet dan ook eigenlijk niet verbaasd zijn dat mensen eindigen bij een provider die duurder is maar wel zijn zaakjes voor mekaar heeft.

  Het grote verloop van HD medewerkers is ook het grootste probleem en 1tje die Ziggo (en de meeste andere providers) ook zelf creƫert.

  Je wordt al vaak aangenomen als je een beetje kunt lullen aan de telefoon en de gesprekken binnen een bepaalde tijd weet te houden.

  Ik weet wel bijna zeker dat ze geen technische opleiding krijgen of zelfs echt zwaar getest worden op hun kennis.(heb dit zelf bij meerdere HDs ook al meegemaakt)
   
 6. Aangezien ik nu genoeg in de maling genomen ben door Ziggo ga ik er toch meer eens over nadenken om naar een DSL provider te gaan.

  Wat ik bij de Helpdesk meegemaakt heb is helemaal te schandalig voor woorden.

  Een helpdesk medewerker vertelde mij dat ik maar even de PC van de buren moest proberen, en die bij mij aan moet sluiten.

  Dit als reden omdat ik toen nog een 2e PC in huis had.

  Weet zelf dondersgoed waar ik mee bezig ben, en wou mijn modem laten doormeten. Dit nog steeds niet gedaan en nog steeds geen goed internet.
  inmiddels iets beter maar ik behoor hier 20Mbit te behalen en dat is lang niet het geval.

  Als de OPTA de kabel open gaat stellen zit ik morgen bij UPC, goedkoper, en sneller, service heb ik bijna niet nodig, maar zal ongetwijfeld beter zijn dan bij Ziggo :censored:.

  Zo heb ik nu het idee dat Ziggo de snelheidsverhoging niet waar kan maken, ik heb mijn abonement van plus naar extra verhoogd, waarna alle elende bij mij begonnen is, waar Ziggo al meer dan 5 maanden geleden heeft gezegt dat er medio 2009 een snelheidsverhoging zou komen.

  Geloof niet dat dit voor oktober plaats gaat vinden.

  Shoarma out :D
   
 7. De tendens wordt steeds "amusanter" dan wel dat de klant steeds de schuld krijgt en zelf buiten schot willen blijven.

  Wist dat al maar het begint wel erg sneu te worden.:no:
   
 8. :applause:Ik heb geklaagd over de zeer slechte helpdesk van ziggo.
  Maar ben ook bereid om mijn waardering uit te spreken als ze het alsnog goed oplossen. Bij dezen wil ik de heer ***) bedanken voor zijn goede service bij het oplossen van mijn router probleem en het proberen op te lossen van het spam (e-mail) probleem.
  Laat deze werkwijze een voorbeeld zijn voor alle medewerkers van de helpdesk van ziggo.:frons:

  ***) modedit : Desondanks geen namen van medewerkers. Zie forumregels
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 jul 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina