1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Poll afschaffen programmaraden

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door xahmol, 1 jul 2009.

?
 1. Afschaffen. Programmaraden zijn achterhaald door de techniek.

  62 stem(men)
  79,5%
 2. Zo laten bestaan. Analoge kijkers moeten beschermd worden tegen te weinig keuze.

  6 stem(men)
  7,7%
 3. Uitbreiden van bevoegdheden: ook over de digitale pakketten moeten ze wat te zeggen krijgen.

  8 stem(men)
  10,3%
 4. Anders. Vertel hier onder.

  2 stem(men)
  2,6%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Was ook zeker van plan iets richting mijn politieke partij te doen (D66 in mijn geval trouwens, nooit iets anders gestemd ook sinds mijn 18e), klein probleempje dat ze nu niet in de regering zitten. Alleen is D66 op kunst en cultuur gebied nogal elitair ingesteld vaak, ben dus een beetje bang dat er onder het D66 kader nog wel wat programmaraad fanboys te vinden zullen zijn.

  Maar wat ik ook een beetje hoop is dat programmaraden door threads als dit gaan beseffen dat ze absoluut geen draagvlak voor hun maatregelen hebben onder de mensen die ze horen te vertegenwoordigen. Was dus ook zeker van plan een thread als deze ook eens bij hen onder de aandacht te brengen.

  Als Ziggo dat zelf ook al niet doet, want dit ligt natuurlijk aardig in hun straatje. Waarvoor ik het overigens nadrukkelijk niet gedaan heb.
   
 2. Ik blijf de vraag inderdaad herhalen, ook omdat ik zelf die info niet zomaar kan vinden. En omdat hier mensen blijven roepen dat er zoveel subsidie naar toe gaat, zonder dat te onderbouwen.

  Ook wat jij aandraagt gaat niet over programmaraden, maar het steunpunt kabelraden, een stichting die kabelraden helpt met adviezen e.d.

  "Zullen allicht", we gaan weer speculeren....

  Lijkt me in ieder geval wel duidelijk dat mensen er niet in zitten omdat het goed betaalde baantjes zijn. En dat is het beeld wat hier nog veel leeft.

  Commerciëlen willen ondernemer zijn, dan moeten ze ook zelf investeren. Waarom zou de staat ze daarbij helpen? Als er vraag is naar product is de investering verstandig en doen ze de investering hem zelf, als er geen vraag is moet de overheid er geen geld in pompen.
   
 3. Nooit gezegd veel subsidie, maar dat er subsidie / belastinggeld naar toe gaat is duidelijk.

  Zonder programmaraden niet deze stichting, dus begrijp niet zo goed waarom ik dit niet mee mag tellen. Deze stichting krijgt immers subsidie ter facilitaire / beleidsmatige ondersteuning van de programmaraden.

  Geen speculatie lijkt me. De programmaraad hier in Utrecht wordt gehost op de site van de gemeente Utrecht, vergadert op het gemeentehuis en gebruikt zo toch echt de gemeentelijke faciliteiten. Daar zullen ze echt niet een factuur voor krijgen van de gemeente die de leden uit eigen zak betalen. Kortom: het lijkt me toch wel een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat programmaraden draaien op belastinggeld.

  Was nooit het beeld bij mij. Helaas zou ik bijna zeggen. Als het goed betaalde baantjes zouden zijn krijg je wellicht tenminste nog mensen die wat zinnigs kunnen vertellen. Niet de wereldvreemde types met tijd teveel die de raden nu bevolken.
  De enige die nu af en toe nog wat zinnigs zegt namens de programmaraden is de staf van Kabelraden.nl. En die zijn nu net wel betaald. Niet dik betaald, maar wel degelijk betaald. Zij hebben zie ik 1,64 FTE die EUR 114.705 koste in 2007 aan bruto salarislasten en . EUR 69.942 per FTE dus. Rekening houdend met werkgeverslasten is dit een net iets bovenmodaal salaris.

  Op zich helemaal mee eens, ware het niet dat de overheid soms een zetje naar commerciële partijen moet zetten om een techniek uit het kip en ei fase te trekken (gebruikers zijn niet bereid te betalen zonder aanbod, aanbieders zijn niet bereid te betalen zonder gebruikers).
  Zou ook zeker niet de enige keer zijn dat de overheid (Economische Zaken / Europese Unie) hiervoor subsidies betaald. Geloof zelfs dat een decennium terug erg aardig wat subsidie is gaan zitten oa aan Philips voor Pal Plus / toenmalige HD initiatieven.
   
 4. Juist, alleen zolang ze de uitfasering van analoog daarbij tegenwerken, werken ze ook diversiteit tegen in het aanbod.
   
 5. Sinds wanneer werken de programmaraden de uitfasering tegen? Zij voeren een taak uit die wettelijk is vastgelegd over een deel van het analoge programma aanbod, namelijk 8 kanalen. Zij verzinnen hun taak niet zelf, maar zijn slechts de uitvoerenden die er voor moeten zorgen dat er diversiteit is in het aanbod. Waarom zou dan de inkrimping van het analoge aanbod moeten komen uit precies dat deel van de kanalen waarover de programma raden zeggenschap hebben en niet uit die andere 15 kanalen die het kabelbedrijf naar eigen goeddunken kan indelen?

  En sinds wanneer werken de programmaraden diversiteit van het aanbod tegen? Misschien wil je de trend niet zien, maar Ziggo is toch bezig om de diversiteit van het digitale aanbod terug te dringen door het verwijderen van kanalen uit het aanbod waarvoor ze moeten betalen voor doorgifte om die te vervangen door kanalen die niets kosten of die Ziggo willen betalen voor doorgifte. Hoe meer een kanaal wil betalen voor die doorgifte hoe populairder het kanaal volgens Ziggo is onder de klanten, wat weer beloond wordt met een plek vooraan in de kanalenlijst. Het digitale aanbod waar Ziggo volledig zelf kan doen wat het wil krijgt langzaam aan een meer van hetzelfde karakter, wat nog eens versterkt wordt door de aankomende HDTV uitbreidingen waarbij de inhoud van de kanalen exact gelijk is aan de SDTV varianten.
   
 6. Er moet gewoon analoog tv blijven en de programmaraad af geschaft worden.
  Gewoon een verplichting voor minstens 30 zenders.
  Kan best als ze de snelheid kunnen verhogen, kan ook het analoge pakket in de lucht blijven.
  Of ze moeten decoders leveren waar je digitaal via coax kunt kijken.
   
 7. Ik dacht eerder MAXIMAAL 15 of desnoods nog MINDER :thumb up:
   
 8. Je kijkt altijd via coax.... je zult via de ether bedoelen maar laten ze daar nou net DVB-T (o.a. Digitenne) voor in het leven hebben geroepen.

  Van mij mogen alle analoge zenders verdwijnen maar met een terugval naar analoog mocht het digitale netwerk niet functioneren (zal wel niet realiseerbaar zijn).
   
 9. :thumb up: Helemaal mee eens! We kunnen zelf wel bepalen waar we naar willen kijken en waar naar niet!

  :wink:
   
 10. Ook ik sluit me hier bij aan want ook ben het hier totaal mee eens. :thumb up:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina