1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Poll afschaffen programmaraden

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door xahmol, 1 jul 2009.

?
 1. Afschaffen. Programmaraden zijn achterhaald door de techniek.

  62 stem(men)
  79,5%
 2. Zo laten bestaan. Analoge kijkers moeten beschermd worden tegen te weinig keuze.

  6 stem(men)
  7,7%
 3. Uitbreiden van bevoegdheden: ook over de digitale pakketten moeten ze wat te zeggen krijgen.

  8 stem(men)
  10,3%
 4. Anders. Vertel hier onder.

  2 stem(men)
  2,6%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat kun je wettelijk laten vastleggen, daar heb je die grijze mannetjes niet voor nodig.
   
 2. Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met de beperkte invloed die een programmaraad heeft. En de raden weten dat de zenders van RTL en SBS toch wel worden doorgegeven, of ze die nou adviseren of niet.

  Als je maar 8 zenders zwaarwegend mag adviseren dan ga je die niet verspillen aan 4*RTL en 3*SBS. (Soms kon dat zelfs niet omdat RTL en/of SBS niet beschikbaar waren voor het basispakket) Dan ga je tactisch adviseren om met je 8 opties de pluriformiteit te waarborgen.

  Ik denk dat als de opdracht is om te adviseren voor een pakket van 15 zenders (en meer niet) er anders gekozen zou worden.

  En met mijn reaktie wilde ik vooral aangeven dat het de programmaraden geen belemmering zijn voor het reduceren van analoog tot 15 zenders, ook al laat Ziggo ons graag anders geloven.
   
 3. Omdat je dat maar blijft herhalen: hier is het jaarverslag te vinden van kabelraden.nl , het steunpunt voor de kabelraden. De laatste is van 2007, die van 2008 is nog niet beschikbaar (zijn ze lekker op tijd mee, maar dat is off topic). Op de laatste bladzijde is de exploitatierekening te vinden.

  En daar staat het heel helder:
  Toegekende subsidie OCW EUR 367.500

  Ook de lokale programmaraden zullen allicht wat subsidie krijgen (al was het alleen maar al in natura: vergaderruimte, repro, website en al dat soort zaken).

  Totaal zul je dus minimaal wel op een half miljoen zitten.

  Op zich ook weer niet zo schokkend veel, maar zie dat geld liever naar een subsidie gaan om de commerciëlen tegemoet te komen in de eenmalige kosten van HDTV om maar een voorbeeld te noemen.
   
 4. Waarom zijn de programmaraden er? Om bepaalde zenders beschikbaar te houden die in een volledige vrije markt allang verdwenen waren ten gunste van populairdere zenders en andere diensten waar veel meer vraag naar is. Op zich geen slechte zaak dat bepaalde zenders beschikbaar moeten blijven gezien bepaalde culturele waarde en dergelijke maatschappelijke belangen.

  Het vervelende is echter dat deze zenders in de meest inefficiënte vorm doorgegeven moeten worden (behalve via Digitenne of CanalDigitaal, die mogen lekker hun gang gaan). Dan is het dus gunstiger om zo snel mogelijk analoog uit te faseren, júíst voor de diversiteit van het aanbod. De vrijgekomen ruimte zorgt ervoor dat Ziggo makkelijk een groter aantal van dit soort zenders kan doorgeven en daarnaast meer diensten waar wel vraag naar is. En wie werkt die grotere diversiteit tegen terwijl ze die zelf zou moeten aanmoedigen? Juist ja, de programmaraden. Zo snel mogelijk analoog afbouwen en uitfaseren is in íeders belang en bereikt ook gelijk het doel van de programmaraden.

  In het digitale tijdperk heeft de programmaraad veel minder nut dan nu, omdat met de veel grotere ruimte op de kabel zonder analoog veel meer zenders door kunnen worden gegeven, zodat de drempel voor een aanbieder om een zender door te geven veel lager wordt en dus minder behoefte ontstaat om de nu verplichte zenders te schrappen. Er kunnen zelfs veel meer van dat soort zenders bij. Zolang de programmaraden het uitfaseren van analoog tegenhouden werken ze dus hun eigen doelen tegen, met als gevolg dat ze hun baantje behouden.

  Ziggo zal ondertussen heus wel bezig blijven zo veel mogelijk mensen een decoder te verschaffen. Omdat het ze heel lastig wordt gemaakt analoog snel te schrappen, passen ze hun tempo daarop aan, en gaat het nu geleidelijk aan met acties zoals Alles in 1 en het startpakket bij een nieuwe aanmelding/verhuizing. Zodra het ze echter mogelijk wordt gemaakt om de hele zooi eruit te gooien ben ik ervan overtuigd dat ze wel een kortingsactie verzinnen voor iedereen die nog analoog kijkt, daar ze flink kunnen gaan besparen zodra ze niet meer een heel analoog systeem hoeven te onderhouden.

  Kortom, opheffen die zooi, één adviseur die de zaak een beetje in de gaten houdt en zo rap mogelijk over op digitaal zodat een kabelaar geen reden heeft om zenders te schrappen wat betreft ruimte.
   
 5. He, ben het weer eens met Decibert.... Het wordt nog eens wat zeg. Liever vandaag dan morgen graag.
   
 6. Bij ons is er twee jaar geleden de optie geweest op toe te treden tot de programmaraad (niet gedaan heb wel wat beters te doen), en daar zat ook een formulier bij om aan te geven welke zenders men graag wilde hebben.

  Hierdoor is tv rijnmond er bij gekomen.

  programmaraad werkt prima !
   
 7. Ja en de wetgevers gaan regelmatig buigen over welke zenders men nu weer graag wil in regio X Y en Z. :thumb up:
   
 8. Ik niet, ze zijn commercieel. Daar behoord geen burgergeld via belasting naar toe te gaan.
  Kunnen ze het niet betalen, dan doen ze het maar niet.
   

 9. Zolang analoog een groot kijkers publiek heeft, behoren de progammaraden er te zijn. Dit om differsietijd in het aanbod te waarborgen.
   
 10. De trend lijkt duidelijk.

  Maar de enige weg is je favoriete politieke partij overtuigen zodat er wetswijziging in gang gezet kan worden. Alleen de politiek kan iets veranderen aan de mediawetgeving. En gezien de snelheid waar dat normaal mee gaat denk ik dat tegen die tijd het aantal analoge kijkers vanzelf minder is geworden....

  Je kan dus ook gewoon afwachten. Intussen kan Ziggo kan digitaal stimuleren door goedkope, goede en makkelijk te bedienen decoders aan te bieden en meer TVs met ingebouwde decoders te ondersteunen. Maar analoog geforceerd afknijpen vind ik dus geen goed idee, omdat er nog te veel mensen analoog kijken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina