1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

RTL start met vier HD kanalen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door crapz0rs, 1 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zucht... Die grijze mannen bepalen niets vwb welke digitale kanalen dan ook. Ze hebben alleen iets te bepalen over de analoge kanalen en dan alleen nog maar over die kanalen die buiten het verplicht door te geven analoge basispakket liggen...

  Gert.
   
 2. Ik dénk het persoonlijk ook. Maar we beschikken allebei niet over accurate kijkcijfers van de betreffende kanalen, of over uitgebreide enquêtes waarin de voorkeur wordt uitgesproken voor één van beide mogelijkheden.

  Dat betekent dat je vermoeden niet onderbouwd is en er dus geen conclusies aan verbonden kunnen worden. Als iemand een onderbouwd antwoord heeft op de vraag wat die verhouding in werkelijkheid is, kunnen we erover verder discussiëren, zonder dat antwoord gaat het namelijk nergens over.
   
 3. Zoals ik al zei "ik denk dat...".

  Wel weet ik dat er 21.412 fransen in nederland wonen, tegen 14.692.043 nederlanders. Spanjaarden worden niet vermeld door het cbs en genoemd als "overig europa", dat zijn er dus maximaal een paar duizend.

  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publ...=0,4,9,l&HD=090602-1511&HDR=T,G4&STB=G1,G2,G3

  Ook ken ik een paar spanjaarden en fransen in mijn omgeving, en zij kijken alle via de satelliet....

  Misschien is dus een verhouding van 100 : 1 een betere verhouding.
  Als kijkers graag naar franse/spaanse zenders kijken, dan stappen ze toch minstens over op digitaal en als ze het goed willen doen op Satelliet ?
   

 4. Heel mooi allemaal dat je dit hebt opgezocht.... Maar hoe zit het met al die nederlanders die TV5 willen kijken zonder dat ze wat voor soort connectie met het land Frankrijk hebben?

  het gene wat jij hier schrijft slaat kant nog wal..... half nederland heeft vroeger frans opschool gehad.... je zou zelfs kunnen zeggen dat ook dit een doel groep van TV5 is......

  de kern is dat het niet om de doel groep gaat, het gaat namelijk om het aanbod......

  let wel; ik ben voorstander van uitbreiding in digitale kanalen, ook wanneer hierdoor analoge zender moeten komen te vervallen.
   
 5. De basis van de discussie (programmaraden en analoge zenders) is al fout. Er zijn zeker argumenten dat er Fransen en Spanjaarden hier wonen, en Nederlanders die af en toe wellicht naar TV5/E kijken, maar Ziggo biedt deze zenders keurig in het digitale basispakket aan, rekent daar geen extra kosten voor en voor een zeer bescheiden éénmalige investering kan iedereen die dat wil naar die netten kijken. Het lijkt mij dat Ziggo hiermee aan zijn verplichting voldoet en niemand voor onredelijke kosten zet door het analoge deel ervan af te schaffen.

  Wanneer de programmaraden worden afgeschaft en de besparing die hierdoor bereikt wordt besteed wordt aan het voorzien van deze medelanders van een decoder, kunnen alle Fransen en Spanjaarden en vast nog wat mensen m zelfs nog wel gratis krijgen ook.

  Het is al met al een beetje idioot aan het worden dat om te voorkomen dat een minderheidsgroepering een eenmalige investering van zo'n 90 euro moet doen (of nog minder als je het handig doet) er discussies ontstaan over het al dan niet bieden van sommige HD kanalen op landelijke schaal. Wat mij betreft heeft Ziggo hier eens een punt.

  Als het archaisch instituut "programmaraad" dan moet blijven bestaan, laat ze dan maar over (een paar) digitale kanalen in een basispakket discuteren.
   
 6. Als ze bezig gaan met de analoge kanalen moeten ze gewoon meer kwaliteits controle gaan uitvoeren. Een TV5 is al in veel regio's verdwenen. Etalagekanaal is niet echt een toevoeging. Dat valt te zeggen over meerdere kanalen in het analogepakket.

  Mooi nieuws overigens dat RTL gaat doorkomen. Ben benieuwd naar alle SMS&date reclames in HD 's nachts. En hopelijk gaat dit gewoon tot het standaard pakker behoren.
   

 7. Eigenlijk hoop ik dat Ziggo met de kosten van het huidige HD abonnement reeds rekening heeft gehouden met mogelijke kosten van/bij RTL en SBS.
  Neem aan dat Eurosport HD gratis is, Disovery HD, NGC HD en Hisory HD zullen vast niet meer dan een aantal centen per maand kosten.....

  Begrijp ook dat Ziggo zelf ook kosten heeft gemaakt om HD uit te kunnen zenden, echter veel HD decoders worden via Ziggo aangeschaft = marge = winst, dit + de 3.95 per maand.... Hmmm er moet vast wel ruimte voor SBS en RTL in zitten....
   
 8. Hangt ervanaf, als zij de extra kosten voor HD doorberekenen aan Ziggo gaan zij dat doorberekenen aan de klant. Zie ook dit topic.
   
 9. Laten we hopen dat we niet voor extra hoeven te betalen voor de normale zenders in HD.
  Ik zie dit niet als uitbreiding maar als een verbetering van de signaalkwaliteit.
  Net zoals bij het internet de snelheid om de zoveel tijd wordt verhoogt zonder de abonnementskosten te verhogen.

  Misschien zou Ziggo het basisabonnement iets kunnen verhogen in prijs maar om nu voor elke verbetering of verandering een extra pakket te moeten aanschaffen dat vind ik wel een beetje ver gaan.

  De overgang van zwart/wit naar kleurentelevisie heeft bij mijn weten de abonnees ook geen extra geld gekost (corrigeer mij als ik het fout heb).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina