1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Cartoon Network/TCM en Boomerang weg bij Canaal Digitaal

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door martwout, 30 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Cartoon Network/TCM en Boomerang zijn per 1 juli niet langer te zien bij Canal Digitaal en TV Vlaanderen. Dit komt omdat het satellietbedrijf niet tot overeenstemming is gekomen over de voorwaarden voor uitzending van de drie zenders op satelliet. Dit bevestigt Martijn van Hout namens Canal Digitaal. Het is nog niet duidelijk wat Canal Digitaal met de satellietcapaciteit van Cartoon Network/TCM zal doen; deze combinatiezender wordt uitgezonden op eigen capaciteit van Canal Digitaal. Naar verluid wilde Canal Digitaal Boomerang continueren in haar aanbod, maar wilde Turner (eigenaar van deze kanalen) dat alleen met een koppelverkoop. Cartoon Network/TCM zou voor Canal Digitaal te duur zijn. Van Hout wil hierop niet ingaan. Turner was niet bereikbaar voor commentaar. Overigens is de verwachting dat de radiozender Caz op satelliet per komende woensdag vervangen zal worden door Arrow Classic Rock die daarmee haar satellietentree maakt. Verder zullen naar verwachting Eurosport HD (HD-aanbod), Het Gesprek (basispakket) en History HD op de Astra23,5 Oost-positie beschikbaar komen. Op de Astra1-positie zal van 07 tot 19 uur Schlager TV beschikbaar komen.

  Canal Digitaal zal overigens haar prijzen per 1 augustus aankomende slechts beperkt aanpassen; alleen van het zogeheten basispakket zal haar tarief wijzigen (naar 9,95 euro per maand; was 9,50 euro per maand). Overige tarieven blijven voorlopig gelijk; mogelijk dat later dit jaar andere tarieven wijzigen, volgens Van Hout is daar ‘nog geen’ beslissing over genomen. Nu de Mediaguard2-smartcards van alle satelliethuishoudens met het basispakket en hoger zijn gewisseld naar Mediaguard3/Nagravision3, is de verwachting dat op die kanalen per 4 augustus het Mediaguard2-signaal op de zenders uit deze pakketten zal worden uitgefaseerd. Dit jaar zullen de houders van het zogeheten settopboxpakket (waar alleen de commerciele reguliere zenders van RTL en SBS in zitten) nog niet te maken krijgen met een smartcardwissel. De verwachting is dat deze pas in 2010 zal plaats vinden. Martijn van Hout benadrukt desgevraagd dat (ondanks de formulering in brieven) een gevraagde smartcardbijdrage (voor de basispakketabonnees) vrijwillig is. In brieven van Canal Digitaal aan klanten staat dat indien klanten het ‘niet eens zijn met het voldoen van de bijdrage voor de smartcard’ er de gelegenheid bestaat het abonnement te beëindigen. Volgens Van Hout die daar niet verder op wil ingaan, blijft het echter een vrijwillige bijdrage.

  Bron: Dutchmedia weblog
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 jun 2009
 2. Re:

  Ik wil CD en Ziggo niet over 1 kam scheren, maar ik hoop niet dat Ziggo tevens het aanbod te duur gaat vinden (vooruitlopend op een eventuele Ziggo-keuze). Dit zijn juist goede kanalen. Maar CD weet wel zo zijn klanten weg te jagen.
   
 3. Die Canaldigitaal heeft vast geen lang leven meer. Eerst al dat gedoe met die kaartwissel; geen vrijwillige bijdrage betalen, dan wegwezen. En nu die populaire zenders zonder enige vorm van communicatie op hun website, laat staan een persoonlijke brief, uit het pakket gooien.

  Ik beloof de komende tijd niet meer op Ziggo te zullen mopperen :frons:
   
 4. Daar ben ik ook bang voor. Ze proberen veel zenders op drie transponders te proppen, liefst in kanaaldeling en weten IMHO niet hoe ze Ned. 1-2-3 HD door moeten geven zonder transponders bij te huren, want dat doen ze liever niet, blijkt uit alles.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina