1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Internet via router te traag..

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door NRaider, 30 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo, ik heb altijd een Z1 internet abbo gehad. Maar door de veel te trage snelheden ben ik overgestapt naar Alles in 1 extra.
  Hoewel mijn downloadsnelheid 20mbit/s zou moeten zijn, geeft speedtest.net resultaten van hooguit 6 mbit/s.
  Dat gebeurd er dus als ik draadloos verbind naar mijn wat oudere Belkin router (F5D7231-4). Als ik de pc rechtstreeks aansluit op het modem, dan geeft speedtest wel een downloadsnelheid van 20 mbit/s aan.
  De router zou de snelheden wel aan moeten kunnen lijkt mij (54G met turbomodes).
  Hoe los ik dit op? :sad:
   
 2. Je lost dit op door een nieuwere cq betere router te kopen. Je router stamt uit 2006. De router geeft wel een draadloze verbinding aan van 54Mbit/s maar dat is geen garantie. In jouw geval geeft de router de snelheid maar door met 6Mbit/s, tevens zijn max.

  Zelfs deze nieuwe Belkin router haalt draadloos maar 12Mbit/s. Erg vreemd voor de deze tijden maar Belkin staat de laatste tijd niet echt bekend om hun topproducten.

  Nogmaals, de snelheden waar fabrikanten mee adverteren klinken vaak mooier dan dat ze zijn. Ik zal even het juiste topic voor je opzoeken waar heel veel info staat en aan de hand van dat topic kun je heel makkelijk een keuze maken voor een nieuwe router.

  In deze post valt heel veel over geschikte en ongeschikte routers te lezen. Lees het eens aandachtig door. Bekijk de reviews (ook via de links) en schema's eens.

  Mocht je vragen hebben, stel ze gerust.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 jun 2009
 3. Net een nieuwe Linksys WRT160N v2 gehaald.
  Zelfde probleem, dit keer zelfs maar een snelheid van +- 3 mbits/s.
  Heb alles gewoon via de meegeleverde CD geïnstalleerd, zijn er nog aparte instellingen waarvan ik moet weten?
   
 4. En wat voor draadloze netwerkadapter heb je? Die router is sowieso geen slechte koop. Je hebt 'm namelijk toch nodig.
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_0 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7A341 Safari/528.16
   
 5. Ik zou het niet weten, maar in huis zijn 3 computers in gebruik (+ iphone en wii) die allemaal gebruik maken van een andere adapter en allemaal op dezelfde snelheid van ca 256 kb/s blijven zitten.
   
 6. Je moet nu allereerst kijken of je met je PC bedraad op de router wel je volle snelheid haalt (dus niet direct op het modem, maar een LAN poort op de router gebruiken). Dan weet je tenminste zeker dat het aan het WiFi gedeelte ligt. Dat had je met die Belkin ook beter eerst kunnen proberen.

  Mees de Roo
   
 7. Directe aansluiting op de router geeft ook 50 mbit/s.
   
 8. mbits=Mbits?
  Ook 50?
  Ik heb deze snelheid nog nergens genoemd zien worden?
  :?:
  Mees de Roo
   
 9. 50 mbit/s is de download snelheid van het alles in 1 extra pakket. :roll:
   
 10. mbits = millibits
  Mbits = megabits
  milli = 0.001
  Mega = 1000000.
  In dit geval begrijpen we wel dat je met mbits Mbits bedoeld, maar vaak is dat minder duidelijk; een miljard keer te langzaam zie je niet vaak. Wen je dus liever aan de juiste term te gebruiken.

  "Als ik de pc rechtstreeks aansluit op het modem, dan geeft speedtest wel een downloadsnelheid van 20 mbit/s aan."

  "Directe aansluiting op de router geeft ook 50 mbit/s."

  Daar staat echt twee keer wat anders; niks geen "ook" en welke is de echte?
  Computer storingszoeken is een vreselijk nauwkeurig proces. Dat proces kan door dergelijke slordigheden helemaal in de soep lopen.

  Maar ik zal voorlopig aannemen dat bedraad, met of zonder router, snel (genoeg) gaat en wireless (veel te) langzaam.

  Soms is dat onoplosbaar omdat je router volstrekt onvoldoende presteert op wireless gebied; zelfs een nieuwe router hoeft daarvoor niet altijd te helpen wanneer de aangesloten apparaten niet in staat zijn de snellere router-wifi-protocollen te volgen. Wat je dan nog kan proberen is via AP's met WDS support of via range expanders & repeaters er voor te zorgen dat je overal in huis in ieder geval voldoende signaal hebt voor de volle 54 Mbits/sec.

  Wat je (zonder investeringen) ook na kunt kijken is op welke wifi band(en) je router ingesteld staat. Wanneer dat b.v. 2.4 GHz. B+G is kun je proberen deze in te stellen voor alléén 2.4 GHz. G.
  De (downward) compatibiliteit met B kost op een hoop wifi's namelijk een hoop G performance. Deze instelling werkt uiteraard alleen wanneer de aangesloten apparaten allemaal nieuw genoeg zijn om G te ondersteunen.

  Mees de Roo
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina