1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

Teletekst BBC 1 en 2 verdwenen?

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door TacoBorg, 27 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. TacoBorg

  TacoBorg Forum Member

  Berichten:
  70
  Sinds vandaag geven beide tv-toestellen in huis geen teletekst weer die van de BBC komt. Is dat jullie ervaring ook? Op de site van de BBC zie ik geen meldingen die met de afwezigheid van teletekst en subtitels te maken hebben.
   
 2. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Vanavond hier even getest en subtitels via teletekst pagina 888 werken hier via BBC1 en BBC2, zowel analoog als digitaal. Echter, de overige teletekst pagina's lijken te ontbreken bij BBC1 (zowel analoog als digitaal), terwijl ze wél aanwezig zijn bij BBC2 (zowel analoog als digitaal). Er is dus wel iets aan de hand, maar niet wat jij beschrijft.
   
 3. TacoBorg

  TacoBorg Forum Member

  Berichten:
  70
  Inmiddels ook meldingen uit andere delen van het land ontvangen over gebrekkige ondertiteling dan wel totale afwezigheid van Engelse teletekst. En inmiddels de TT van de NOS via de website hier ook niet meer zichtbaar, er verschijnt enkel een grijs scherm.
   
 4. Heisa!

  Heisa! Forum Member

  Berichten:
  272
  Hier (in postcode 3703 Zeist) ook geen teletekst op BBC1 en 2.
   
 5. TacoBorg

  TacoBorg Forum Member

  Berichten:
  70
  Ziggo weet niets beters te doen dan met onderstaand bericht te antwoorden:

  Wij hebben gecontroleerd of er wellicht sprake is van een groeps gerelateerde storing. Dit is echter niet het geval, dus ga ik u verzoeken om een aantal stappen te ondernemen:  - Bij slecht beeld: Stel uw zenders bij, hoe dit moet kunt u nalezen in de handleiding van uw televisie

  - Sluit uw televisie rechtstreeks aan op de wandcontactdoos zonder splitter of andere randapparatuur (bijvoorbeeld een DVD-speler of videorecorder)

  - Probeer een andere coax-kabel


  Daar zit je dan....
   
 6. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Jij gaat er maar van uit dat het probleem bij Ziggo ligt, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Het kan ook zijn dat er een storing is bij de BBC, of dat de BBC technisch iets heeft veranderd waardoor het met jouw teletekstdecoder niet (meer) goed werkt. Momenteel loopt op BBC1 de Eastenders Omnibus, en ik krijg wel degelijk ondertiteling via teletekst pagina 888. Maar zoals ik gisteren al meldde, ontbreken andere teletekst pagina's bij BBC1 op dit moment.
   
 7. gkvk

  gkvk Forum Member

  Berichten:
  353
  Weet niet meer waar maar volgens mij heb ik iets gelezen dat de BBC zelf gestopt is met teletekst op BBC1.
  Wel zijn daar op 888 nog de ondertiteling op te roepen
   
 8. TacoBorg

  TacoBorg Forum Member

  Berichten:
  70
  Nee, dat ga ik niet. Logisch is dat je het eerst bij je eigen aansluiting en je eigen provider kijkt. Dan vraag je verder en zie je op de diverse fora (nl.media.tv) dat het probleem ook elders speelt. Valt Ziggo af, al geeft dat natuurlijk een volkomen inadequaat antwoord maar daar heb ik het niet meer over. De stand van zaken is nu dat ook buitenlandse kijkers al geconcludeerd hebben dat de Britse teletekstpagina's verdwenen zijn op de ondertitelingspagina's na. Die zijn nog wel te vinden op de digitale kanalen, en niet meer via de analoge.
   
 9. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Correctie: zoals ik al gezegd had krijg ik via Ziggo ook analoog bij BBC1 nog steeds ondertiteling via teletekst pagina 888.
   
 10. corsp

  corsp Forum Member

  Berichten:
  20
  Hier in oud cassema is analoog geen teletekst op BBC.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina