1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sitecom WL-114v2 (Gateway is Unreachable)

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door ziggonoob, 27 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb dus een Sitecom WL-114v2 (Router) maar in het routermenu wordt telkens aangegeven dat de gateway unreachable is (Zie afbeelding).
  [​IMG]


  Dit zijn gegevens wanneer ik direct met modem ben verbonden:
  [​IMG]

  Dit zijn gegevens als ik via Sitecom (Router) ben verbonden:
  [​IMG]

  Help aub?

  Alvast bedankt!
   
 2. Er is enige extra informatie nodig:
  Heeft deze router in deze configuratie eerder wel gewerkt?
  Is deze router (eerder) middels de wizard goed ingesteld voor ziggo cable-modem?
  Is deze router via een geteste kabel (b.v. tussen router en PC) aangesloten op het Modem en de WAN poort van de router (lijkt gezien de octets ok)?
  Branden er lichtjes (op modem en router) die aangeven dat die kabel gezien en geaccepteerd is (idem)?
  Is de juiste opstart-procedure (alles uit - modem aan en wachten tot er rust is - router aan en wachten tot er rust is - PC aan) gevolgd?

  Mees de Roo
   
 3. Ja op alles eigenlijk.

  De router heeft met XS4ALL gewerkt (vorige maand nog).
  Alle ledjes op modem en router branden.
  Kabels doen het wel direct van modem naar PC (allebei).
  Jah, juist opgestart en aantal keer gereboot via routermenu.
   
 4. Ik mis deze nog:
  Is deze router (eerder) middels de wizard goed ingesteld voor ziggo cable-modem?
  Xs4all is naar ik aan mag nemen een (A)DSL modem, met een andere benadering (ppoe, mtu) dan ziggo. Kijk ook even de firewall van de router na; mogelijk staan daarin regels die strijdig zijn met de Ziggo bridging functies.

  Mees de Roo
   
 5. Dus eigenlijk zou hij het beste eerst even een 'reset naar fabrieksinstellingen' kunnen doen?

  Tevens zie ik in het derde screenshot, dat de router ook als DNS dient (mits aangesloten)? (te weten -> DNS server: 192.168.0.1). Dit zou dan toch het beste de DNS servers van Ziggo zelf kunnen zijn? Dus de DNS servers op het tweede screenshot vastzetten in de router.
   
 6. Een volledige reset (knop/gaatje achterop de router terwijl die aanstaat ongeveer 10 sec ingedrukt houden), gevolgd door (op)nieuw draaien van de wizard is inderdaad de meest cleane situatie met het minste zoekwerk naar veranderingen/belemmeringen.
  Tenzij je firewall gedeelte vol staat met zelf ingevoerde regels, mac adressen enz.enz. die je niet wilt missen en/of opnieuw invoeren (zoals bij mij) gaat er dan niets essentieels verloren en heb je het grote voordeel van een schone start.

  De DNS via de router vindt plaats via het doorgeven van DNS verzoeken aan de door de router van ziggo gekregen DNS servers. Voordeel is dat je altijd ge-update DNS servers krijgt, nadeel is dat de router zeker niet snel is met DNS verzoeken, dat het voor veel routers een zware belasting is (die overige functies kan vertragen) en dat sommige oudere routers/firmware zelfs helemaal kunnen/kan gaan hangen.

  Voor de test (DHCP) dus gewoon gebruik maken van wat je krijgt, daarna fine-tunen door meerdere en de snelste DNS servers uit de buurt direct vanaf je PC's te configureren en aan te roepen (met alle negatieve cache-times ook nog op nul gepatched).
   
 7. Ik laat persoonlijk dan ook de DNS requests door de servers van Ziggo uitvoeren. Voor mijn gevoel gaat dat sneller dan dat ik de DNS requests door mijn router laat uitvoeren.
   
 8. Je kunt DNS servers zowel kwa snelheid als kwa kwaliteit vrij goed met elkaar vergelijken m.b.v. het programma:
  http://www.grc.com/dev/DNSBench.exe
  (daarmee kan je ook je router versneld ophangen, wanneer die problemen met DNS afhandeling heeft).
  Zeer goede routers (ik draai hier b.v. een volledige PIII-PC met IPCOP, maar Smoothwall of m0n0wall geven vergelijkbare resultaten) zijn trouwens sneller dan je PC met hun DNS afhandeling; het is dus meer een kwestie van de gebruikte hardware/software (en dus de prijs).
  Voor het soort routertjes wat hier langskomt geldt in zijn algemeenheid dat er snelheid en kwaliteit gewonnen kan worden door DNS per PC apart in te stellen met externe DNS-servers (die hoeven trouwens zeker niet allemaal van Ziggo te zijn, liever niet zelfs i.v.m. storingen!).

  Mees de Roo
   
 9. bedankt voor de reacties!

  Ja, de router heeft via de wizard goed gewerkt bij vorige provider.
  De wizard werkte voor mij niet voor Ziggo.

  ik zal de router ff resetten naar fabrieksinstellingen en kijken wat er gebeurd.

  Alvast bedankt ^^

  PS: Zover ik weet heeft de router geen eigen firewall?
   
 10. Dat van die firewall weet ik voor deze router niet; kijk onder security en advanced settings; terugzetten op fabrieksinstellingen zou dat ook op moeten schonen.

  Wanneer ziggo niet apart vermeld staat bij de wizard keuzes, zal er zeker een algemenere keuze voor cable-modem of motorola surfboard o.i.d. in het lijstje voorkomen. Dat zou ook moeten voldoen.

  Mees de Roo
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina