1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Muziek: Langzaam opbouwen

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Henk47, 27 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goede middag
  Ik heb sinds kort de Humax 5050C. Via USB stick heb ca. 5 GB aan MP3's op de harde schijf gezet.
  Als ik deze wil gebruiken of aanpassen kost dat erg veel tijd
  1. Vanuit de Medialijst MP3 oproepen: ca. 5 minuten
  2. Via Bestandsbeheer naar de bewerkingsmodus : ca. 5 minuten
  3. Vanuit de bewerkingsmodus naar de selectiemogelijkheid : ca. 7 minuten

  Is dit normaal of kan je dit ook op een snellere manier?

  Groet
  Henk
   
 2. Ik had een externe schijf aangesloten met 250 gig aan MP3 en CD's. Maar om deze muziekbestanden op te halen was hij zeker 10 minuten bezig. Wil je dan weer een andere CD of MP3 aanklikken in de lijst, dan ben je weer opnieuw 10 minuten kwijt, want dan begint alles weer van voor af aan.


  Ik ben hier maar mee gestopt, want dat was echt geen volhouden op deze manier. De 5050 is kennelijk niet echt geschikt voor grote muziekbestanden via een externe HD.

  Ik weet niet of hij dat met films ook doet. Maar anders heb je straks wel een probleem als je bijvoorbeeld 200 gig op een externe schijf hebt staan, waar je 10 minuten op moet wachten voordat je de film kunt bekijken.

  Ik hoop dat ze dat met een update op kunnen lossen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 jun 2009
 3. Komt dat MP-3 vertragingsprobleem niet omdat je heel veel bestanden in 1 directory/map hebt staan? Wordt het niet beter als je de bestanden over meerdere mappen verspreidt (per album oid) ?

  Of hadden jullie al meerdere mappen in gebruik ?
   
 4. Het is bij mij onderverdeeld in 2 grote mappen. 1 van 50 gig en 1 van 200 gig.:mrgreen:


  Maar dat zou toch eigenlijk gewoon moeten kunnen. Mijn laptop leest alles ook in een fractie van een paar seconden uit, ongeacht 1 of meerdere mappen. Henk 47 heeft al problemen met 5 gig waar hij 5 minuten op moet wachten. Als je dat zelfs al onder moet verdelen in meerdere mappen, dan is er toch iets niet goed.
   
 5. Niet goed, het kan daar ook gewoon niet voor bedoeld zijn. Als ik op deze PC duizenden bestanden (of erger nog, duizend mappen) bij elkaar in één map zet op m'n oude externe schijf duurt het een dikke 20 deconden voor hij geopend is. En als ik de schijf loskoppel en opnieuw aansluit op een andere PC duurt het een volle minuut voor hij alles geïndexeerd heeft.

  Punt is dat het altijd langer duurt als je alles bij elkaar gooit omdat er meer data tegelijk gelezen moet worden. Dat dat op de Humax wel erg lang duurt kan er mee te maken hebben dat dat niet is waar het ding voor bedoeld is. Het onderverdelen in mappen komt de snelheid ten goede en voor jezelf ook de overzichtelijkheid.

  Leessnelheid van de schijf heeft er natuurlijk ook mee te maken.
   
 6. Hangt er een beetje vanaf wat de humax met de mp3's doet. Als hij bijvoorbeeld probeert de mp3 id3 tags van alle bestanden te lezen dan is hij wel even bezig als er duizenden bestanden in een map staan (dan moet hij dus die duizenden mp3's allemaal openen). Dat is dan eigenlijk geen bug, maar een gevolg van de vele bestanden.
  Ik heb dat ook meegemaakt bij een ander apparaat/systeem namelijk, vandaar mijn opmerking. Daar was het simpel op te lossen door meer met subdirectory's/mappen te werken waardoor pas de id3 tags gelezen werden als je naar een map toe ging. Misschien iets om even te testen ??
   
 7. Ik heb even bij mij getest.
  Ik heb 5 GB mp3's op de humax staan in een mapstructuur artiest/cd-naam. Dus 1 album per map. De meeste (zo niet alle) hebben id3 tags.
  Het bladeren door de mappen is (fractie van)secondenwerk.
  En dat terwijl er ook nog 2 opnames bezig zijn, dus de hdd aardig 'bezet' is.
   
 8. Lijkt mij een beetje onnozel als ie dat zou doen. Tags lezen is eventueel alleen nodig bij het in gebruik nemen, afspelen dus, van een MP3 file.

  De Humax is sowieso erg sloom met file operaties. Is ie gewoon niet voor ge-optimaliseert.
   
 9. Tja dat is ook wat Explorer doet bijvoorbeeld, zodat je kan sorteren op artiest of nummer in plaats van alleen filename. Als-ie die functionaliteit heeft, zou ik sowieso aanraden alles in mappen onder te verdelen.
   
 10. Explorer? Die indexeert alleen de files (met NTFS althans). Dat kost even met een nog niet geïndexeerde schijf maar dat maakt het daarna juist erg snel.

  Windows Media player bedoel je waarschijnlijk? Het indexeren op ID3 tags is iets van dedicated media players.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina