1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Desktop pc in andere kamer dan kabelaansluiting

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Erica, 27 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb ik toch nog een vraag. Enig idee hoe lang zo netwerkkabel is die de monteur meeneemt?
  Dit vraag ik omdat de afstand van de woonkamer naar de pc-kamer toch wel zo'n 13 meter is.
  Erica
   
 2. Een reeds geprepareerde kabel is in elke computerzaak wel te kopen. Je hebt ze van 1, 2, 3, 5, 10, 15 en 20 meter. Uiteraard ook wel andere afmetingen, maar dit zijn de meest gangbare. Ik denk niet dat de monteur zo'n kabel mee heeft. Hij zal gerust was in z'n busje hebben liggen, maar of hij het daarvoor gebruikt? Het beste is op safe spelen en zelf even zo'n kabeltje te halen. Let hierbij wel op dat het cat5e UTP RJ45 is. Een kabeltje van 20 meter kost doorgaan rond de €20,-. Mocht een stekkertje niet door het gat van de muur kunnen, dan kan de monteur na een lieve glimlach vast wel even zelf een stekkertje er op zetten. 5 minuten werk.
   
 3. Nogmaals hartelijk dank.
  Erica
   
 4. Voorheen kreeg je standaard altijd 20 meter kabel bij je aansluiting. Mogelijk dat Ziggo dit heeft aangepast maar de monteur zal zeker wel een stuk kabel gebruiken aangezien niet iedereen bij aanvraag dit in huis heeft en de monteur het wel moet aansluiten op een pc.

  De kabel legt hij dan gewoon over de grond en werkt hij niet netjes weg. Zorg er ook voor dat hij alles test op je pc zodat je zeker weet dat internet werkt.

  Zeker met activatie van het modem wil het soms niet goed gaan en moet je de helpdesk weer gaan bellen. Met wat geluk kan de monteur dit al voor je doen.
   
 5. Bij mijn weten is dit nog steeds zo.
   
 6. Daar kan ik dus geen zinnig antwoord op geven. Kabels heb ik allemaal zelf getrokken. Helemaal naar mijn zin...
   
 7. router

  Iets wat nog onderbelicht is gebleven:

  Het grote voordeel van een goede draadloze router is dat er overal in huis en in de tuin gebruik gemaakt kan worden van het internet. Dus als je in de toekomst een laptop koopt dan kun je die overal in huis gebruiken, zonder vervelende kabels in het zicht. Om deze reden heb ik mijn kabel de deur uit gedaan. De meegeleverde kabel was in mijn geval (maar dat is alweer 4 jaar geleden, @Home tijdperk) 20 m lang, maar is slechts 4-aderig en dus niet Cat 5e.

  Zoals gemeld is bedraad wel beter dan draadloos, maar de komende jaren zal alles-in-1 plus nog niet boven de 300 Mbps uit gaan komen. Wel een router van het type 300n nemen. Bedraad is qua snelheid dus niet perse nodig. En als je een thuisnetwerk gaat aanleggen heb je alsnog een router/switch nodig.

  Het instellen van een router is eenvoudig. Mocht je er niet uitkomen dan is er vast wel een handige buurman/vriend/familielid die dat voor je wil doen. Als je in je desktop PC reeds een draadloze netwerkkaart hebt, hoef je deze ook niet meer in te bouwen. Moderne computers beschikken hier bijna altijd over. Dit kun je controleren door in het apparaatbeheer te kijken.
  (Configuratiescherm --> apparaatbeheer)
  Als je dan op netwerkadapters klikt en je ziet daar een WLAN card staan (Wireless LAN card) dan beschikt de PC reeds over een draadloze netwerkkaart.

  Veel succes.

  Pvd
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 jun 2009
 8. De monter die bij mij Alles in 1 geinstalleerd heeft gebruikte de Cat5 kabel van een grote rol en monteerde zelf de RJ pluggen.
  De lengte van de kabel wordt van het modem naar de (in mijn geval router c.a. 14 meter) via het gewenste trajact royaal gemeten.
  Na het "wegwerken" door mij van de kabel had ik nog minstens 5 meter over.

  En wat ook niet onbelangrijk is: Na de installatie door de monteur werkte alles perfect!
   
 9. Helaas, onder netwerkadapters staat geen Wlan card wel deze:
  1 1394-netwerkkaart
  2 Alcatel speedtouch usb adsl PPP
  3 Realtek RTL 8931 family PCI fast ethernet NIC
  Mvg
  Erica
   
 10. Reactie

  1) Is volgens mij voor de Fire-Wire aansluiting
  2) ?
  3) Is voor bedraad netwerk (dus via CAT 5 kabel)

  Een vraag: Heb je nou ook internet? Is dit draadloos?
  Zo ja, dan denk ik dat nummer twee de draadloze netwerkkaart is, maar zeker weten doe ik het niet.

  pvd

  P.s. Er zijn 3 standaarden:
  IEEE802.11b: Gaat tot 11 Mbps
  IEEE802.11g: Gaat tot 54 Mbps
  IEEE802.11n: Gaat tot 300 Mbps

  Overigens kan een 300n-router met al deze standaarden overweg. De maximale snelheid hangt dan af van de in de PC ingebouwde netwerkkaart. Overigens wil een goede computerzaak wel een netwerkkaart inbouwen, mocht dat nodig zijn.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 jun 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina