1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Desktop pc in andere kamer dan kabelaansluiting

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Erica, 27 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hopenlijk kan iemand mij advies geven. Binnenkort krijg ik de alles in 1 plus van Ziggo. Momenteel heb ik al tv-aansluiting van Ziggo. Mijn pc staat in een kamer waar geen kabelaansluiting is, wel is de telefoonaansluiting doorgetrokken naar deze kamer. Op 7 juli komt een monteur de aansluiting verzorgen.
  Als ik het goed begrepen heb komt het modum dus in de kamer te staan waar ook de kabelaansluiting is, maar dan kan ik volgens mij mijn pc niet gebruiken wat betreft de internetverbinding. Wat kan ik doen om te zorgen dat dat wel lukt? Ik heb deze vraag ook al gesteld aan een helpdeskmedewerker maar die wist het ook niet.
   
 2. Je kunt meerdere dingen doen.

  1. Je legt een netwerkkabel aan van het kabelmodem naar je PC. Ik weet niet in hoevere je telefoonkabel geschikt is voor netwerkgebruik. De kabel dient wel over 8 draden te beschikken. Maar volgens mij is deze kabel erg storingsgevoelig om deze hiervoor te gebruiken.
  2. Je koopt een draadloze router en een draadloze netwerkkaart. De router zet je dan bij het kabelmodem en je Pc kan dan draadloos een verbinding maken met de router. Dan hoef je verder geen kabels aan te leggen.

  Optie 1 heeft als voordeel dat je sneller kunt internetten als je veel wilt gaan downloaden. Als je dat niet veel gaat gebruiken dan is Optie 2 is prima alternatief.

  Een monteur zal dit niet voor je aanleggen. Hij levert een lange netwerkkabel met 2 stekkers en de rest mag je zelf aanleggen als je het wilt wegwerken.
   
 3. Dit antwoord klopt niet geheel:
  1) Je hebt een CAT 5 ethernetkabel (netwerkkabel) nodig. Telefoonkabel zal waarschijnlijk niet werken.
  2) Een moderne router (bijv. Sitecom WL-341) kan de Ziggo-internet snelheden prima aan. Je kunt bedraad dus echt niet sneller downloaden, omdat de ziggo-verbinding toch niet snel genoeg is. Een bedraad netwerk is wel sneller dan een draadloos netwerk, maar dit heeft eigenlijk alleen zin als je grote bestanden uitwisseld in je thuisnetwerk. (Bijv HD-films streamt naar een media-apparaat)

  Je kan hiervoor terecht bij een computerwinkel. Als je je wensen kenbaar maakt, dan kan hij je bovendien vertellen wat je allemaal nodig hebt. Misschien kun je nog regelen dat de Ziggo-monteur de router voor je meeneemt. (helpdesk bellen en zeggen dat je toch graag draadloos internet wilt)

  pvd
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 jun 2009
 4. Beide hartelijk dank voor het snelle advies. ik denk dat optie 2 toch het meest geschikt is, bovendien weet deze oude dame niet hoe ze zo'n lange kabel zou moeten wegwerken van de woonkamer naar de pc-kamer. Ik koop dus maar een goede router. Nu had Migroen het over een draadloze netwerkkaart, moet dat in de pc gebouwd worden? Want dat is iets waar ik absoluut geen verstand van heb.
  Erica
   
 5. Je kan ook gewoon een netwerkkabel UTP cat5(e) langs die doorgetrokken telefoonlijn leggen. Is de allermakkelijkste oplossing. Hoef je ook niets in je PC in te bouwen.
   
 6. Dat is een mogelijk. Voordeel van inbouwen is dat deze kaart vaak voorzien is van een antenne die je kunt stellen en zo een optimaal ontvangst kan krijgen.

  De andere optie is gebruik te maken van een draadloze netwerkaart die via USB werkt. Werking is verder gelijk al heb ik minder goede ervaringen met de USB variant. Maar de techniek gaat verder en dat zal nu ook wel beter werken.

  Vraag ik de winkel of ze een set hebben. Dan krijg je een draadloze router + een draadloze netwerkaart. Dat scheelt soms in de kosten.
   
 7. Dank je wel, ik ga dat zeker doen.
  Erica
   
 8. Alleen welke kennis bezit je om eventueel een router in te stellen bij storing nadat de monteur vertrokken is? Allemaal leuk en aardig, maar voor velen klinkt het uiterst simpel, tot ik even een bezoekje bracht aan de Dynabyte (iets specifieks kopen) en hoeveel mensen daar toch kwamen klagen, in die 30 minuten dat ik er was, betreffende hun aanschaf van een Sitecom router en adapter.

  Daarom zeg ik, bekijk eventueel of het mogelijk is om een netwerkkabel langs die doorgetrokken telefoonlijn te leggen. Is in elk geval veel goedkoper ;) en je hoeft niets in de pc in te bouwen.
   
 9. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Zoals Brammetje ook post mbt de kabel cat5(e).
  Altijd, als een utp kabel gelegd wordt een 5e kabel leggen. Ben je in ieder geval klaar voor gigibit lan.

  Als de optie er is om bedraad te werken altijd doen.
  Misschien een handige vriend/kennis/buurman etc die deze kabel langs de telefoonkabel kan trekken.
   
 10. Dank je wel, ik zal beide opties even op me in laten werken.
  Erica
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina