1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Is de aanschaf van een Full HD tv een kwestie van prijs of van subjectiviteit?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door catastrofus, 26 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ik zou in ieder geval ook wel letten op de aanwezige aansluitingen op de nieuwe tv, ivm randapparatuur die je er wellicht nog op aan wil/gaat sluiten, nu of in de toekomst.

  en of je zo'n glimmend scherm of een mat gekleurd scherm neemt, die glimmende schermen vind ik er erg "kitsch" uitzien en zijn vervelend als je veel zon in je kamer geniet. [spiegelt]

  ik zelf heb voorlopig nog gekozen voor een 24" monitor full HD max 1920x1200 met dynamisch contrast [Benq G2400WD]
  hier kijk ik tv op en gebruik em als computer monitor.

  waarom? omdat ik wil wachten op de nieuwe technieken en oled schermen.
  er word hier ook redelijk veel games gespeeld en niet alle LCD tv's kunnen hier goed mee overweg is mijn ervaring.

  ik kocht dit scherm via een online winkel voor 226.04 EUR incl BTW en verzendkosten.
  ik ben er zeer tevreden over.

  ik vind een beetje nadenken, zoeken, en uitpluizen welk scherm voor de beste prijs altijd wel belangrijk.
   
 2. Goede koop! Kopie, eigenlijk.:cool:
   
 3. Nee dat is niet zo. TS vraagt zich af of hij zich moet baseren op subjectieve of objectieve criteria. En ik geef een objectief criterium (maar er zijn er veel meer te geven uiteraard). Ik gebruik de formulering "ik zou ..." omdat ik een advies geef, geen gebod ("je moet ...").
  Dat klopt, omdat er meer (objectiveerbare) criteria zijn die de uiteindelijke beeldkwaliteit bepalen. En verschillen in beeldkwaliteit worden niet door iedereen gelijkelijk gewaardeerd of waargenomen, dat maakt het dan weer moeilijk.
  Dit bewijst niets. De situatie in een winkel is heel anders dan thuis. Doorgaans zijn verschillen die je in winkels ziet niet bruikbaar om een verantwoorde keuze op te baseren, omdat toestellen daar vrijwel nooit correct zijn afgesteld. En zie je juist geen verschillen in de winkel, dan kun je daar ook niets uit afleiden. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dan het gebruikte bronmateriaal domweg niet geschikt is of kwalitatief niet goed genoeg is om (bepaalde) verschillen goed zichtbaar te maken.
   
 4. Ik vraag me af wat dit topic in de Vragen en Opmerkingen sectie over Digitale TV en Radio van Ziggo doet. Het gaat hier om een persoonlijk aankoop advies voor een nieuwe TV en lijkt het mij dus beter op zijn plaats in Borrelpraat.
   
 5. Omdat deze discussie niet echt aangaf op basis van wellke objectieve criteria een keuze qua 'full hd' gemaakt zou kunnen worden ben ik gaan kijken bij S&F en hier was de zogenoemde 'Zaterdag aanbieding' oftewel de Samsung LE-32B530 (Full HD) beschikbaar voor 449,- euries. Zag er goed uit en het beeld was mooi helder. Deze maar genomen omdat het prijsverschil tov Bravia 32W4000 en de bijbehorende Sharp/Panasonic toch wel erg groot is (> 200 euries). Als de Samsung niets is dan verpatsen we die handel wel weer en gaan we kijken naar een ander.

  Gert.

  Heren, bedankt voor de reakties!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina