1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Breedbandversterker

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door GoldenMan, 25 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb mijn cisco bak al een tijdje, niet bij ziggo gekocht en al in gebruik voordat ziggo het in voormalig @home gebied uitgerold had. De firmware is inmiddels up2date en mijn smartcard is geaktiveerd voor itv alleen heb ik 1 probleem, ik heb geen breedbandversterker, die zat er niet bij toen ik de cisco kocht. Heb Ziggo hier over gebeld of er niet een mogelijkheid was dit apart bij hun te kopen, nee hoor dat kon niet kreeg ik te horen, dat wordt alleen bij het installatiepakket geleverd (incl. de cisco dus). Nu zie ik in de Ziggo webshop ook een versterker staan de Tratec FRA-752/N voor 71,25 wie kan mij vertellen of dat dezelfde is die bij het installatiepakket geleverd wordt?
   
 2. Dat is inderdaad de meegeleverde versterker.
  Je kunt hier de installatiehandleiding interactieve televisie die normaal ook wordt meegeleverd (maar die jij dan ook niet zult hebben) vinden.
   
 3. Thnx TheGrouch voor de snelle reactie!

  Is het zo dat als je die breedbandversterker niet hebt dat het dan gewoon niet werkt dat itv? is het een must om zo'n ding ertussen te hebben. Ik heb trouwens in de muur een 3 gatsopbouwdoos zitten, data, tv en radio, die zal ik dan moeten vervangen door een 1 gatsdoos? ook verkrijgbaar trouwens bij de ziggo webshop... :wink:
   
 4. nee hoor, maar het is razendkritisch. Hier heeft het maanden gewerkt zonder en ineens was het over. Met versterker geen problemen meer.
  ja, die zal je moeten vervangen. Vanaf het punt van binnenkomst mag er geen splitter, 2/3 gatsdoos of ander apparaat tussen zitten. Wanneeer je meerdere apparaten doorlust op de antenne bij je tv, dan de cisco dus als eerste zetten.
   
 5. Maakt het nog uit in welke uitgang ik de tv kabel steek in de breedbandversterker?
  Mijn tv staat ongeveer een meter of 4 weg, is het dan zo dat het beeld beter word als ik de kabel aansluit aan het gat van .15 meter? of werkt dit averechts?
   
 6. Dat kan averechts werken ivm overversterking.
  Bij lange kabels treed signaalverlies op dat gecompenseerd wordt door versterking van het signaal.
  Een korte kabel van 4 m heeft daar nauwelijks last van, dus uitgang 1 is prima, tenzij je daar je modem al op hebt zitten, dan moet je uitgang 2 nemen.
   
 7. Nou inmiddels heb ik de breedbandversterker etc. thuisgestuurd gekregen en geinstalleerd, net het werkt! ITV doet het nu ook... Waar ik wel gek van stond te kijken is dat als ik de cisco op de 2e uitgang zet (hij staat ook dichtbij) dan geeft hij een signaalsterkte van 4% zeer laag dus, pas als ik hem op de 4e uitgang zet heb ik een signaalsterkte van 100%, laat hem daar dan nu maar ook op staan, maar vreemd is het wel. Is zo'n lage signaalsterkte normaal?
   
 8. de 1e uitgang is niet versterkt, dan loopt de versterking langzaam op van links naar de rechtste uitgang.
   

 9. ja heb ik ook
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina