1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aanduiding 1080i op display

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door The Puma, 25 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik kan het alleen maar zien door een programma op te nemen en naar mijn pc te kopiƫren. Je ziet aan de bestandsgrootte meteen dat alles in werkelijkheid 720p is. Jammer dat je dat niet direct op de tv ziet. Eigenlijk word je gewoon "beduveld".
   
 2. Is het niet zo dat 720p en 1080i ongeveer dezelfde bandbreedte hebben en dat de bestandsgrootte tussen die twee formaten dan geen verschil toont?
   
 3. Tijdens de Tour de France en het Tour-/Sportjournaal heb ik filmpjes en screenshots gemaakt. Toen waren de jpg-bestanden ruim 500 kb, nu zo'n 250 kb. En ook de ts-bestanden zijn aanzienlijk kleiner (je kunt dat afmeten door naar het aantal seconden te kijken). Het is wel mooi, daar niet van, maar 1080 op het scherm klopt dus niet.

  ---

  Ik durf zelfs nog een stap verder te gaan. Volgens mij zijn vrijwel alle programma's, op het (late) Sportjournaal na, in werkelijkheid helemaal geen HD maar wordt het opgeschaald van 576 naar 1080. Nogmaals, het ziet er mooi uit op het tv-scherm, maar het is volgens mij niet echt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 aug 2009
 4. Ik denk dat je 2 dingen door elkaar haalt, de resolutie waarin het programma is opgenomen, en de resolutie waarmee het wordt uitgezonden. De meeste programma's worden nog gewoon opgenomen in SD (576i) en geupscaled naar HD. Dan levert jouw decoder nog steeds 1080i, alleen het kan nooit zo scherp zijn als een echte HD-uitzending. Eurosport HD zet inderdaad alleen een Native-HD logo in beeld als het programma in HD is opgenomen.
  Daaraan kan je echt niet zien wat de resolutie is van een uitzending. Dat zegt alleen iets over bandbreedte, dat is iets heel anders. Een 720p uitzending van 12 mbit/sec zal een even groot bestand opleveren als een 1080i uitzending van 12 mbit/sec.
  De TS bestanden zullen kleiner zijn, de bitrate is verlaagd van 15 naar 12 Mbit. Dat JPEGs kleiner zijn kan aan van alles liggen, minder detail in beeld (klopt als het een native SD uitzending is, of gewoon een simpel beeld)

  Ja, dat is ook bij de introductie gezegd dat in het begin de meeste programma's geupscaalde SD zijn. De omroep zelf verwacht dat na een jaar ongeveer 15% van de prime-time programma's native HD zal zijn.
   
 5. Bedankt voor de heldere uitleg, digitalekabeltelevisie. Ik heb de Humax (en breedbeeld-tv) pas zo'n twee maanden in huis en keek voordien nog gewoon analoog op een ouderwetse bolle beeldbuis. (Tot voor kort regelde ik mijn bankzaken ook nog per post, maar dit terzijde :grin: )
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina