1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

RTL zenders scherper?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door vinnie-terranova, 25 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het kan aan mij liggen, maar ik kijk sinds de afgelopen week zo raar aan tegen de rtl zenders, deze lijken scherper (meer detail) dan dat ze normaal al waren. Iemand dit opgevallen, of of hebben mn ogen een opleving?
   
 2. Nee, ik denk dat er niets is veranderd bij de commerciƫlen, maar dat de Nederlandse landelijke publieken juist een fractie minder scherp zijn geworden. Daardoor kan het lijken of RTL een fractie scherper is geworden, maar dat is dus niet zo.
   
 3. Waarom zijn de publieken dan minder scherp geworden? Is daar een aanleiding voor?
   
 4. Ik denk dat dat komt doordat sinds kort alles in de eindregie al op 1080i wordt verwerkt, met aansluitend downscaling naar PAL resolutie voor uitzending in standaarddefinitie. Vooruitgang van de techniek dus (maar niet echt).
   
 5. Dat zeg je ook maar omdat dit in een ander topic door TVDigitaal is gemeld. Is zie geen verschil met eerder bij de publieken en dat is ook niet meer echt te vergelijken omdat je beiden niet meer naast elkaar kan zien.
  Als je netjes downscaled met goede apparatuur zal je in de praktijk geen kwaliteitsverlies zien.
  De spullen die je zelf thuis hebt staan rommelen meer met het signaal dan in de 1080i eindregie.
   
 6. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd op Ned1 2 en 3 (vooral Ned3) inderdaad een kwaliteitsvermindering zie. Net alsof de camera die het opneemt out-of-focus staat.
  Gisteravond was Tom Egbers met Studio Sport heel vaag in beeld.
  De tafel voor hem (die rode ronde) was wel redelijk scherp.
  Hans. (ik lees TVDigitaal niet).
   
 7. Ik dacht al dat het aan mij lag want het valt mij ook op dat programma's op ned 1 t/m 3 soms wazig zijn. De eerste keer dat het me opviel was laatst bij 'De rijdende rechter' op Ned1. (was behoorlijk wazig)
   
 8. On-topic houden

  Quote Decibert:

  De betreffende berichten waar Decibert op doelt (incl. enkele andere) zijn verwijderd.
  Ook hier was het weer actie reactie op een post.

  Houd het on-topic !!!
   
 9. Wat wel zou kunnen -en nu gis ik maar- is dat de camera's voor bijvoorbeeld het journaal ook al 1080 zijn. 4 juli is tenslotte erg dichtbij.Daar viel me net op dat de nieuwslezeres erg scherp is en de achtergrond minder, het verschil in focus is groter geworden lijkt het.
  Waziger kan ik het echter niet noemen.
   
 10. het zou wel aan mij liggend dan, maar heb de rtl zenders niet met 123 vergeleken maar met het totaal, en ik keek er zo raar tegen aan, beelden lijken ''echter'' dan dat ze al waren, maar misschien wel verbeeld.......
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina