1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

2 firewall's, heeft dat wel zin?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door platt63, 24 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi,

  Ik heb sinds een paar dagen een D-Link router.(DIR-855) Deze beschikt over een Firewall zie ik. Nu had ik al Kaspersky Internet Security(anti-virus plus Firewall).
  Zou ik de firewall van Kaspersky nu uit moeten zetten?
  Heeft dit nog invloed op mijn verbinding qua snelheid?

  gr. Philip
   
 2. gewoon beide gebruiken, volgens mij kan je een firewall in een router niet vergelijken met die je op de pc intalleerd.

  Maar er zullen vast mensen zijn die je er meer over lunnen vertellen.
   
 3. Grote verschil is dat de firewall op je router met name inkomende attacks filtert, waar een goede software firewall op je PC ook kwaadaardige uitgaande connecties filtert van bv per ongeluk geinstalleerde malware.

  Gewoon beide gebruiken.

  Heb overigens ook de DIR-855.
   
 4. Bedankt voor jullie antwoorden.

  Xahmol, wat voor netwerkadapters gebruik jij voor je draadloze verbindingen met de router? Ik heb zelf 1x de DWA-160 en ben redelijk tevreden.(over een afstand van 1 etage op 2.4GHz, 60%) Twee andere pc's heb ik bedraad aangesloten en dat werkt zonder problemen.

  gr. Philip
   
 5. kan tot een conflict lijden maar hoeft niet.
   
 6. Gebruik geen losse adapters. Mijn laptop (Sony Vaio FW-31J) heeft een ingebouwde WiFi 2,4 / 5 Ghz adapter, evenals mijn Linksys Media Center Extender. Gebruik voor deze apparaten 5 GHz, wat trouwens erg aan te raden is vanwege stukken mindere interferentie dan 2,4 GHz, verbinding van 80% naar eerste etage, uitstekende snelheid.

  De PCs bij ons thuis (2 PCs eerste etage, 1 mediacenter PC beneden) staan allemaal bedraad, zo ook mijn PS3. Gebruik wel twee D-Link switches om de router connecties over twee verdiepingen te verdelen. Op mijn router staan de twee switches bedraad aangesloten, één beneden en één op de eerste etage, de PCs en de PS3 staan dan op de switches bedraad aangesloten.

  De Wii, mijn iPod Touch en Nokia N95 connecten wel wireless maar dan op Wifi-g ipv draft N. Deze werken dus wel op 2,4 Ghz omdat g alleen 2,4 GHz ondersteund.
   
 7. Maar als je al malware op je computer hebt dan is je computer toch niet meer te vertrouwen. Als er software op je systeem draait die er niet op hoort en die je niet zelf hebt geïnstalleerd en gestart dan is het al te laat. Een software 'firewall' is dus onzin IMHO. Een hardware firewall is ook alleen maar een extra stuk beveiliging: je systeem hoort gewoon zonder firewalls veilig te zijn anders moet je 'm niet verbinden met het internet. Een firewall kan bepaalde dingen tegenhouden maar niet alles, als je dus niet overal secure bent dan ben je nergens secure.

  Om precies die reden laat ik geen onvertrouwde software toe in mijn netwerk, dit houdt ook in geen el-goedkopie routertjes, geen goedkopie NAS, etc.

  Zeker je router zou ik zelf inrichten (oude PC + Linux of BSD) en nooit een kant-en-klaar oplossing voor kiezen, je hebt dan geen enkele controle meer over security. Denk aan security patches e.d.

  Moet er wel bij vermelden dat ik vrij paranoia ben als het op security van mijn netwerk aankomt :D
   
 8. Als ik het goed begrijp heb je een firewall op een firewall en waarschijnlijk nog een firewall (die van Windows zelf) aan staan .... Dus muur voor muur voor muur ... Fort Knox is minder goed beveiligd :mrgreen:.

  Gebruik altijd de firewall van het modem/router. Gebruik nooit de firewall van Windows en/of antivirus pakketten. 1 Firewall is echt meer dan voldoende.
  Gebruik daar in tegen wel goede malware- en spywaresoftware.


  Software waar een firewall meegeleverd is handig als je op een open verbinding zit. Dit is volgens mij in de huidige westerse wereld niet echt meer van toepassing. Alle aanbieders van internet via welk medium dan ook hebben hardware matige firewalls die echt 99% tegenhouden.

  En paranoïde hoeft men niet te zijn .... als men er in wil dan komt men erin.
   
 9. Ik ben helemaal niet paranoïde in deze PC wereld, maar alleen vertrouwen op de firewall van je router? Nee dank je... Waarom de firewall van Windows niet aan laten? Argumenten?

  Blijft zaak dat de gebruiker niet klakkeloos alles maar aan klikt en dan klagen dat ze weer een virus hebben ;)
   
 10. Bram,

  Met laatste ben ik het helemaal met je eens, daar is geen speld tussen te krijgen.

  Echter wat is er mis met de vuurmuur van je router? Argument?

  Nu een argument aangaande de Windows vuurmuur:
  De Windows vuurmuur is niet goed genoeg omdat het uitgaand verkeer niet bekeken wordt maar omdat de gemiddelde gebruiker niets begrijpt van TCP/IP, poorten en aanverwante zaken moet er iets draaien op de computer om de schade te beperken. Een virus of iets anders is dus zo verzonden. In Windows 7 staat de vuurmuur ook op het uitgaande verkeer automatisch ingesteld.

  De windows vuurmuur is een volkomen overbodig stukje software geworden.
  Al zou het ooit gewerkt hebben voor de thuisgebruiker voor de (inmiddels
  stok oude) Sasser en Blaster wormen, de firewall voldoet in het geheel
  niet meer omdat de gatenkaas van exploids (Windows) voldoende andere
  alternatieven bied om binnen te dringen.

  De vuurmuur in je router doet het automatisch tenzij jij opgeeft wat wel en niet mag. Ik vertrouw blind op mijn vuurmuur in mijn router. Nog nooit (lees 15 jaar) 1 enkele DoS of wat dan ook gehad op mijn servers thuis.
  Op deze dozen heb ik toaal geen vuurmuur aanstaan.

  Gr.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina