1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

touchstone 702 modem

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door jatt, 24 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ik heb sinds kort het nieuwe modem van ziggo opgestuurd gekregen werkt opzich prima maar ik heb een probleempje met de snelheid sluit ik het modem direct aan op de pc kom ik aan de 4.6 megabyte per seconde sluit ik hem aan op m'n router een asus wl500g dan kom ik nog maar aan de 3.4 megabyte per seconde is mijn router misschien niet geschikt meer zoja wat is eventueel een betere om de goede snelheid te krijgen

  groetjes jatt
   
 2. Klinkt inderdaad alsof-ie het tempo niet bij kan benen. Met een geadverteerde doorvoersnelheid van 54Mbps kom je in de praktijk vaak niet voorbij de 30Mbps. Ik neem aan dat je wel de allerlaatste firmware erop hebt zitten?
   
 3. Klopt je ASUS WL-500g kan de nieuwe snelheden van alles in 1 extra niet aan volgens een test van hardware.info komt de WAN -> LAN snelheid van de router uit op 37.87 Mbit/s.
   
 4. En dat is vergelijkbaar met die 3.5MB/s. Advies dus: koop een andere router.

  In dit topic is erg veel te lezen over geschikte routers.

  Tevens zijn er 2 erg interessante reviews aangaande geschikte òf ongeschikte routers op Hardware.info, die je even goed door moet lezen. Zeker als je rekening gaat houden met de snelheidsverhoging die voor volgend jaar geland staat (80Mbit/s), zou je er toch eens goed naar moeten kijken en alleen die routers in acht nemen die minimaal een doorvoersnelheid van 80 à 85Mbit/s hebben.

  Test 1: Vergelijkingstest: 19 802.11n routers

  Let er bij deze review goed op dat de laatste 6 routers de 80Mbit/s niet eens halen volgens het schema op die pagina.

  Test 2: Vergelijkingstest: 9 high-end 802.11n routers

  Bij deze review moet je dus even naar WAN > LAN gaan kijken, de 2e tabel, de eerste tabel is de doorvoersnelheid intern (LAN <> LAN). Alle routers getest in de 2e review voldoen allemaal aan de snelheidsverhoging die voor volgend jaar gepland staat.

  Oja, klein tipje: ik zou niet teveel bezuinigen op een router. Het zorgt toch voor je 'gewilde' verbinding met internet en problemen met routers is wel het laatste wat je wil... verhalen genoeg hier op het forum :?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 jun 2009

 5. Als toevoeging op dit stukje nog een site waar ook nog enkele routers staan vergeleken op wan -> lan doorvoersnelheden: http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_chart/Itemid,189/
   
 6. Met N routers haal je wel die snelheid, want dat had ik ook met het G netwerk, G netwerk lijkt iets te knijpen.

  Met N de volle snelheid met Ziggo, uiteraard ook met een N netwerk kaart in mijn laptop.
   
 7. N is geen garantie hoor, allen halen wel de 50 Mbps WAN-LAN snelheid van de eerste verhoging, maar lang niet allemaal de 80Mbps van de tweede. N zegt feitelijk alleen iets over de snelheid van de wifi verbinding en dus de maximale LAN-LAN snelheid op de switch.
   
 8. mensen bedankt voor de reacties
  prijs maakt me niet zo veel uit als het maar goed is
  ik ga de tips even uitzoeken
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina