1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

SPAM

Discussie in 'Internet - Email' gestart door opaben, 24 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. regel gemaakt
  nu kijken of het gaat lukken
   
 2. Je kunt het alvast testen door zelf een mail aan jezelf te sturen met {Spam?} in het onderwerp.
   
 3. het schijnt te lukken
  tnx
   
 4. Kijk dit vind ik zo vreemd, nu is de [spam] berichten weer bijna nihil.
  Ik denk dat iedereen dit kan bevestigen.

  Waar ligt dit nu aan ?
  Heeft ziggo iets aan de spamfilter gedaan ?
   
 5. Kan zijn, kan zijn dat de bron is uitgeschakeld. Kan ook dat het in bursts komt en dat je later dus weer een stapel krijgt.
   
 6. En verder zijn de spamfilters ook zelflerend. Als de spammers weer een nieuwe truuk hebben bedacht om spamfilters te omzeilen, werkt dat slechts een korte tijd omdat de filters ze na verloop van tijd weer beter vangen.
   
 7. En dan verzinnen ze weer iets nieuws, zo gaat het oneindig verder. Het is vervelend dat spam winstgevend is, maar dat is het alleen omdat er altijd nog wel een idioot is die erop in gaat. Uiteindelijk is er maar 1 reactie nodig op miljoenen mailtjes om het zaakje winstgevend te maken, helaas.

  Dus wat kan je zelf doen? Héél voorzichtig zijn, niks zelfs maar lezen wat je niet vertrouwt, eventueel zelf spamregels instellen in je emailprogramma/antispamprogramma als je die mogelijkheid hebt. Altijd als ongewenst/spam/phishing markeren wat dat ook is zodat spamfilters ervan kunnen leren. En niet te snel in paniek raken: zelfs al krijg je tien spam berichten per dag of meer, het kan verder niet echt kwaad zolang je 't maar niet opent, gewoon wegmieperen die handel.

  Ik vermaak me persoonlijk altijd wel vanwege de soms hilarische subjects. Met mijn eigen mailserver (en conservatief beleid ten opzichte van openbaar maken van mijn adres) krijg ik tegenwoordig echter niks meer binnen.
   
 8. Hi!

  Wanneer er nieuwe patronen zijn kan dat even duren maar het spamfilter is continue lerend. Dus als een spammer iets nieuws verzint kan het even duren voor we op dat nieuwe patroon een oplossing of antwoord hebben.

  Wanneer je dat soort mails krijgt, pm me dan even dat helpt vaak.

  Bye,
  Raymond.
   
 9. vanaf vandaag weer een gekkehuis.
  Weer veel [spam] mails binnen
   
 10. Bedankt! Gelijk dit even uitgeprobeert en het werkt goed. Zonder de berichten te openen kan ik nu in mijn aparte map "Spam in" beoordelen of het inderdaad spam is (deleten dus) of niet. :thumb up:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina