1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

instellen tijd

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door reinwardt, 23 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi, volgens mij wordt ik gek! De tijd neemt de humax toch over van de zender die ook de epg voedt? Waarom klopt deze dan niet (meer)? Steeds vaker zie ik dat er nog programma's bezig zijn terwijl het nieuwe al begonnen zou zijn? Doe ik iets verkeerd of ligt dat aan de aanvoer?
   
 2. De tijd wordt bijgewerkt met tijd pakketjes die via het digitale TV signaal verzonden worden. Bij de Humax IR-FOX C is bekend dat die updates nauwelijks door Humax gebruikt worden om regelmatig de interne klok van de ontvanger te updaten. Loopt de tijd van de iHDR-5050C voor of achter?
   
 3. Vergeleken met de werkelijke tijd lijkt het alsof hij achter loopt, vergeleken met de programmering loopt hij dan voor, vreemd of niet? Wel fijn dat je het zo direct oppakt, kennelijk toch stiekum de eerste die het opvalt? of misschien wel de enige? ;)
   
 4. De door Ziggo/Casema verzonden tijd update pakketjes bevatten de correcte tijd. Je zal dus exacter moeten zijn in je beschrijving of de door Humax getoonde tijd in de zap informatie box of het volledige EPG overzicht gelijk loopt of niet en als die niet gelijk loopt met de werkelijke tijd of het dan gaat om voorlopen of achterlopen. Met "lijkt het" blijft het wazig. En ook nog even geen vergelijkingen maken met de (verwachte) EPG programmering, maar gewoon aangeven welke tijd de klok toont. Voor de duidelijkheid: De juiste tijd voor de ontvanger wordt dus niet uit de EPG of teletext informatie gehaald.
   
 5. ok duidelijk, maar de tijd van de humax moet ik dan vergelijken met?

  met eigen klokken lopen ook misschien goed?

  is teletext betrouwbaar?
   
 6. Je kan het checken met de tijd op je pc eventueel.
   
 7. hmm wie zegt dat die tijd klopt? die neemt toch ook de tijd aan die je zelf instelt? de enige oplossing die ik nu heb ik wachten op een journaal, als dat tenminste bijvoorbeeld echt 6 uur begint....

  ten opzichte van teletext loop hij 31 seconden voor!

  vergeleken met het 6 uur journaal van rtl 4 ook rond de 30 seconden, geteld dan he, geen stopwatch gebruikt...

  telling lijkt me rechtvaardig zo op 2 manier gecontroleerd, nietwaar?
   
 8. Misschien een andere optie proberen, even de decoder resetten( even stroom er af). Dan weer checken. Ik weet het, het is niet de ideale oplossing.
   
 9. Altijd grappig om over dit soort dilemma's te lezen. Ik synchroniseer thuis nog steeds altijd twee keer per jaar al mijn klokken op de klok van de teletext van de analoge versie van Nederland 1. Een meer betrouwbare bron die ik gebruik is inderdaad mijn PC omdat ik daarvan de tijd weer laat synchroniseren met een tijd server op het Internet die weer gesynchroniseerd wordt met de atoomklok. Eén en ander zal je wel even moeten instellen en controleren of de tijdserver goed werkt. En is er ook niet nog steeds een officiele tijdmelding via de telefoon?

  Er zijn dus best wel wat betrouwbare bronnen voor de werkelijke tijd en de afwijking waar wij het hier over hebben valt toch hopelijk in de orde van seconden of minuten i.p.v. 1 á 2 seconden?
   
 10. dat zeg ik rond de 30 seconden en dat is na harde herstart nog steeds zo...

  geef anders even prive een link voor die software?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina