1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

[Sitecom WL-108]

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Froot, 22 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Ik wil een router (WL-108) op de modem van ziggo aansluiten.

    maar wat ik ook probeer ik krijg geen verbinding met het internet.

    Op de router staat de nieuwe firmware maar ik heb geen flauw idee waar en wat ik alles moet instellen.

    Ik heb redelijk verstand van netwerken alleen niet van ziggo met sitecom.

    Het zou fijn zijn als iemand mij zou kunnen helpen.

    Met vriendelijke groeten,

    Froot
     
  2. Als je de stekkers op de juiste plaats doet moet er een ipadres komen
    In de status moet je dan een wan adres zien
    Branden op de router alle lampjes en op het modem ook ?
    Wat heb je al geprobeert ?
     
  3. Ik sluit de modem van ziggo aan op de router via de lan poort.

    En er word geen ip adres doorgestuurd naar de router.
    (op de router knippert wel een lampje dat er wel een verbinding is ertussen)
     

  4. Probeer de modem eens aan te sluiten op de WAN poort. (De lan poorten zijn voor de connectie naar Pc's).
    Het gebruikschema kan je hier vinden.(wel in het engels).
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 22 jun 2009
  5. Het probleem is misschien dat de WL-108 een ADSL router is

    hierop moet je een ADSLverbinding aansluiten
    zal nooit ( op een normale) manier rechtstreeks werken met een KABEL aansluiting
     
  6. Misschien wel, maar als je de pc direct op het modem aansluit doe je dat ook met rj45 aansluitingen.( van pc naar modem). Hetzelfde dan met de router(rj45 kabel van modem naar router(WAN), dan rj45 kabel van router naar pc(LAN).
    Of zie ik dit verkeerd??
    Heb zelf ook een sitecom router, deze router heb ik ook gebruikt toen ik nog Adsl had, nu gebruik ik hem in samenwerking met het modem van Ziggo, geen probleem.
     
  7. De inkomende poort ( waar de WAN op reageert ) is een RJ12 aansluiting

    dus de 'oude' telefoonblokjes.

    deze behoort uit de splitter te komen van de ADSLlijn

    op de LANpoorten aangesloten wordt een modem gezien als een pc, en zal de router een IP NAAR het modem toewijzen.

    men kan het proberen om met een crosscable de boel aan te sluiten, maar indien de TS een nieuwe router heeft aangeschaft, zou iik hem laten terugbrengen voor een "normale" router

    De WL-108 is namelijk een modem+router, en de sitecom die jij gebruikt alleen een router

    klik
     
  8. Ik heb nog even verder gekeken dan men neus lang is en je hebt gelijk. :thumb up:

    Je ben zo gewend aan de kabelinternet dat je adsl( en hoe het heeft gewerk) totaal vergeet.
    Maar inderdaad, tis een adsl router en die werkt zoals je beschreef.
    Oops, foutje mijnerzijds.:wink:
     
  9. Geeft ook niet

    Ik lees het forum op mijn mobiel, en kwam deze middag de post tegen
    en ging ook uit van een 'normale' router.

    toen ik later de specs er bij nam, zag ik dat het niet ging werken
    ( zonder kunst en vliegwerk )

    dus dan maar zo duidelijk mogelijk zijn..

    en nu maar hopen dat de TS er iets aan heeft
     
  10. Met de beschrijvingen hier vast wel. :)
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina