1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

RTL Nederland & SBS Broadcasting

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door ferro, 22 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat had ik ook begrepen maar het gaat dan wel om een hoop HD zenders. Als de commerciële omroepen er bij komen in HD gaat het toch om 10 HD zenders als je Nederland 1, 2 en 3 meerekent. Neemt wel een hoop ruimte in. Niet dat ik loop te klagen als alle nederlanse zenders in HD komen, integendeel.
   
 2. 10 HD zenders passen in 2 streams oftewel 2 analoge zenders.
   
 3. Het uitmelken van de consument, wat een geweldig idee , wortel voor de neus houden en dan maar hopen dat iedereen hapt.

  Kennelijk kan de commercie zich zelf niet bedruipen , arme arme commerciele mensen toch. In plaats van dat er gewoon gezorgd wordt dat SBS alles in HD kan uitzenden zullen de mensen vanzelf wel komen, maar zoals het wel vaker gaat zullen ze wel moeilijkheden hebben met het verkopen van een HD kanaal naar hun adverteerders.

  Wat een leuk nummer , klinkt echt als of dat nummer uit de lucht gegrepen is, probleem zal meer zijn dat ze het kanaal niet kunnen exploiteren zoals de normale uitzendingen vanwege het aantal HDTV/HD tuners

  Uiteindelijk zullen de "hoge" startkosten verdwijnen. Omdat deze nu als opstart kosten van een uniek product worden gezien, maar straks wordt er enkelt HD content aangeboden.

  En dat is niet waar, Als de dekking 100% zou zijn van het huidige markt aandeel hoeft deze zender de consument niets extra's te kosten.

  Er is zat ruimte :)
   
 4. Ouch, dat wil je niet. 1 stream is 38 Mbit. 5 HD zenders per stream is minder dan 8 Mbit per zender. Dan krijg je toch ongeveer SD kwaliteit.

  Ziggo heeft aangegeven Ned 1,2 en 3 in het begin met 15 Mbit te gaan doorgeven, en te kijken of mensen het verschil zien als ze naar 14 gaan. Ik denk dat een ondergrens wel op 12 Mbit ligt (dat hebben uit mijn hoofd huidige zenders als Eurosport HD en Nat Geo HD ook), dus 3 per stream zou dan maximum zijn. (Maar je kan natuurlijk ook combineren met SD zenders om de restruimte op te vullen)
   
 5. Sorry, ik haalde ze even door elkaar.
  Meestal zie je 4 SD en 1 HD kanaal in 1 stream.

  Techniek http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/

  Zender indeling 2008. http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/casema_multikabel.shtml
   
 6. Het is dan wel te hopen dat ze de H264 codec gebruiken als ze naar 12mbit/s gaan. Met de MPEG-2 codec is 15mbit/s toch echt het minimum voor een degelijk verschil tussen SD en HD.
   
 7. Ik ben nieuwsgierig of men wil betalen voor RTL en SBS in HD en heb daarom een enquête gestart.
   
 8. Commerciele zenders blijven commercieel. Hoe ze hun excuus ook blijven uitleggen.
  De zenders zijn hoofdzakelijk reclamezenders met tussendoor een film/serie/show. De uitzendingen zijn vooral bedoeld om de kijker te lokken zodat je tussendoor de commercials mag bekijken. Hoe hoger de kijkersscore dankzij een film/serie/show, hoe meer opbrengst per minuut.

  Je kunt nu heel goed zien dat de nieuwste series al in HD zijn maar worden gedownscaled. De kwaliteit is zo goed in SD dat het menig, zo niet alle, DVD kwaliteit overtreft. En dit geldt ook voor vele shows en de wat nieuwere films. Blijkbaar hebben ze alles al wel klaar maar zoeken ze een excuus om er wat meer geld uit te persen. Ze weten dondersgoed dat menig Nederlander het niet erg vind om een euro of 3 per jaar extra te betalen. Opgeteld op alle huishoudens is dat een flinke pot geld extra... voor een service die ze al klaar in de kast hebben liggen.
  En de beste tactiek is nu het zodanig in te voeren dat het een blijvende abbo verhouding is zodat het later, als het standaard wordt, iedereen aan die kosten vast zit. Je kunt op je klompen aanvoelen dat Ziggo e.a. binnen een paar jaar de decoders met HD functie als standaard gaan uitleveren zoals nu de SD decoders worden uitgeleverd. Die commerciële jongens zijn niet van gisteren.
  Tevens weten ze ook hoe de gemiddelde mens denkt en werkt. Die extra kosten van een paar euro voelt toch wat als oplichting maar het is zodanig laag dat men er niet om zal zeuren. Dat zet deuren open voor die zenders.

  Persoonlijk frons ik mijn wenkbrauwen als die commerciële zenders met een dergelijk excuus aan komen zetten. Ik weet van een goede vriend van me, die werkzaam is in de eindregie van de wereldwijde Big Brother concept, dat alles in principe in HD wordt opgenomen. En niet in HD zoals wij die kennen (1080p) maar zelfs nog groter. Dat geldt ook voor de films. De zenders kopen de kopieën van de originele filmrollen (wel digitaal), en geen DVD of Blu-Ray schijfje. Helaas wordt dit beeld wel zo gebracht alsof de zenders alle materiaal in SD aangekocht hebben en nu met de nieuwe HD hype, alles weer opnieuw moeten inkopen in HD. Das een groot lulverhaal.

  Laat je niks wijsmaken. Camera's van studio's zijn allemaal HD quality. En ze zeuren om de "nieuwe aanschaf" hiervan, terwijl men gebruik maakt van gedeelde studio's. Ze "huren" dus de camera's van het mediapark, naast enkele eigen camera's, om hun uitzendingen te maken. En daar hebben ze geen SD kwaliteit camera's. Zelfs de goedkoopste camera's die de studio's hebben zijn HD certified. Ja, zelfs de piepkleine camera's die men bij Big Brother in de muur gebouwd heeft. En bij de eindregie werken ze alleen met HD materiaal. Pas bij de uitzending wordt het omgezet naar SD, al dan niet digitaal of analoog.

  Commerciële zenders denken alleen in geld, niet in het plezier van TV kijken. Ze proberen dit nieuwe fenomeen uit te melken. Het zijn juist de aanbieders zoals Ziggo etc. die meer werk en investeringen moeten verrichtten om hun netwerk geschikt te maken.
   
 9. Daar geef je een zeer duidelijk en overtuigend beeld weer van de €€ Commerciëlen $$ :thumb up:
   
 10. Laat ik voorop stellen dat ik het met de strekking van je post eens ben, maar helaas post je een aantal zaken als waarheid die echt niet kloppen:

  DVD's (speelfilms) worden ook in HD gemasterd dus dat jij kan zien dat TV series scherper zijn dan DVD's omdat ze in HD worden opgenomen is klinkklare onzin. De reden dat de Nederlandse zenders (publiek en commercieel) er tegenwoordig zo goed uitzien via de kabel komt omdat de kabelaars het signaal sinds een paar jaar direct van Technicolor krijgen aangeleverd in 8 mbit, en dus niet langer de 3-4 mbit stream van Canal Digitaal overnemen.

  Broodje aap. Als er al in HD geproduceerd wordt dan gebeurt dat of in 720p of in 1080i. Dat sommige camera's wellicht hogere resoluties ondersteunen doet er niet toe, het gaat erom in welk formaat het signaal uit de camera komt en naar de montage gaat. Overigens weet ik als feit dat er in hilversum ook op plaatsen waar met HD camera's gewerkt wordt vaak toch in SD geproduceerd wordt omdat nog lang niet overal de regie / montage ook geschikt is voor HD.

  Het gaat er niet alleen om dat je het bronmateriaal in HD hebt, maar ook dat je de rechten hebt om het in HD uit te zenden. En hoewel ik daar het fijne niet van weet, kan ik me voorstellen dat daar een prijsverschil tussen kan zitten.

  Helaas verkondig je hier wederom met grote stelligheid onzin. Ten eerste worden camera's niet gehuurd van 'het mediapark' maar van productiebedrijven zoals Dutchview. En die hebben inderdaad al veel HD camera's, maar er wordt ook nog zat gedraaid met SD, zeker op lokatie. En bovendien geldt ook hier hetzelfde verhaal: dat een camera HD kan opnemen wil helemaal niet zeggen dat ook de regie of montage in HD gebeurt, het gros gebeurt gewoon nog in SD.

  Daar ben ik het dan weer helemaal mee eens! Het is om te huilen hoe Dhr Eljon van SBS denkt over HDTV. Maar goed, de reguliere media wordt aan alle kanten ingehaald door het internet en als ik bij SBS of Veronica moet betalen om series in HD te kijken dan download ik ze wel gratis via internet, zonder commercials ook nog.
  De broadcasters zien HD nu nog als een luxe, maar ik ben bang dat ze het in de toekomst gewoon nodig zullen hebben om de concurrentie met internet aan te kunnen. Geld vragen voor dezelfde content met betere beeldkwaliteit is een kortzichtig businessmodel.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina