1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

RTL Nederland & SBS Broadcasting

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door ferro, 22 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Laat maar komen RTL en SBS in HD dat wordt genieten.
   
 2. Dat zal best, maar je moet niet denken dat Ziggo je dan ook de optie gaat geven om het voor die 17 cent p.m. te ontvangen. Zoals hier al is gesuggereerd zou het wel eens zo kunnen zijn dat de HD versies van de Nederlandse commerciële zenders in het HD pakket belanden. Dan hebben de zenders hun zin, want die kunnen zich dan laten betalen door Ziggo, en Ziggo heeft ook zijn zin, omdat het HD pakket daardoor ineens een heel stuk aantrekkelijker wordt, wat dus (veel) meer abonnees op zal leveren. Als er 17 cent per abonnee per maand en per zender door Ziggo aan HMG en de SBS groep betaald zou moeten worden komt dat neer op 7x17 cent per abonnee p.m. oftewel € 1,19 p.m. Een goede reden om de prijs van het HD pakket ook gelijk met pakweg een euro p.m. te verhogen.

  Maar of je daar nu zo gelukkig mee moet zijn? Het lijkt mij veel te vroeg voor een juichstemming.
   
 3. 1 euro per maand extra voor een HD pakket wat echt de moeite waard is vind ik geen probleem.
   

 4. zet de zenders gewoon in het HD pakket!
  Daar wordt al genoeg voor betaalt,en dan krijgt dit pakket een toegevoegde waarde.

  Dit is dan ter compensatie voor de HD zenders die uit het pakket verdwenen zijn!
   
 5. Ik neem alles op wat ik graag wil zien van de commerciële zenders, zo kan ik later de reclame skippen. Ik maak de dag erna markeringen aan het eind van elk reclame blok, de dvd-recorder maakt elke 6 minuten een markering dus na een paar keer skippen komt er een reclameblok voorbij en dan even de FF knop gebruiken totdat het programma weer verder gaat en daar een markering maken. Lijkt veel werk maar valt wel mee.
   


 6. ... iedereen heeft in het begin extra kosten maar daar houdt het zo'n beetje ook helemaal mee op.

  Je kan het toch niet voorstellen dat b.v. CSI echt veel meer gaat kosten dan een SD versie er van.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 jun 2009
 7. Houd het on-topic.

  Off-topic berichten zijn verwijderd. Houd het on-topic.
   
 8. Volgens mij worden deze programma's in HD opgenomen en kan je ze in Amerika in HD zien.

  Dus hopelijk ook snel in Nederland.
   
 9. SBS had liever gezamenlijke HDTV aanpak gezien

  SBS denkt dat komst van de drie publieke HD-kanalen de verdere uitrol van HDTV kan tegenwerken. Televisiekijkers in Nederland kunnen deze drie HD-kanalen vanaf 4 juli zonder meerkosten bekijken. En daar wringt de schoen.
  Op het eerste gezicht lijkt het voor de televisiekijker een goede zaak dat men binnen het bestaande televisie-abonnement nu ook naar de publieke HDTV-kanalen kan kijken. Maar dat is niet altijd het geval. Alleen Ziggo geeft de kanalen gratis in het standaard Z1 pakket door. Bij UPC moet men een HD abonnement afsluiten om naar deze zenders te kunnen kijken. Daarnaast krijgt de belastingbetaler de rekening van de meerkosten die HDTV-uitzendingen met zich meebrengen gepresenteerd. Eric Eljon, directeur van SBS productions, is niet blij met de huidige gang van zaken. Hij is bang dat bij de televisiekijker nu de indruk gewekt is dat HD-zenders ook door commerciële omroepen, die geen aanspraak kunnen maken op belastinggeld, gratis kan worden aangeboden. Hij had meer gezien in samenwerking tussen de NPO, RTL en SBS op het gebied van HDTV. In dit plan waren de HD zenders van de publieke en commerciële omroepen in een apart betaalpakket gekomen waardoor men extra inkomsten had kunnen genereren om de meerkosten die HDTV met zich meebrengt te financieren. De meerkosten van HDTV boven de huidige SD kanalen is op dit moment ongeveer 20 procent.
  Eric Eljon denkt dat de lancering van de publieke HD kanalen zelfs slecht kan zijn voor de uitrol van HD-zenders van de Nederlandse commerciële omroepen. “SBS Broadcasting is een gezond bedrijf en dat komt omdat we voor alles wat we doen een goede financiële onderbouwing hebben gemaakt. Bij HDTV is dat niet anders. We starten pas met HDTV als er een goede financiële onderbouwing is voor de meerkosten die HDTV met zich meebrengt.” SBS onderhandelt hierover met distributeurs waarvan UPC en Ziggo de belangrijkste zijn omdat deze 80 procent van het marktaandeel in handen hebben. Het komt er dus op neer dat HD-aanbieders SBS moeten betalen voor de doorgifte van HD zenders. “Het is de keus van de distributeur of deze de distributiekosten doorberekent aan de abonnee”.
  Op zich is SBS klaar voor HDTV. Wanneer men besluit om te beginnen met HDTV kan men binnen enkele maanden hiermee starten. Het snelst gaat dit met de zenders NET 5 en Veronica. Een groot aantal series en films wordt extern door SBS aangekocht. De aanlevering dient dan alleen in HD in plaats van SD te geschieden. Wat langer kan het duren voor SBS 6 omdat op deze zender meer eigen producties te zien zijn die in HD geproduceerd moeten worden. Eljon wil zich niet wagen aan een prognose wanneer SBS zou kunnen starten met HDTV. “Ik kan niet in een glazen bol kijken. Het zou mooi zijn als we dit najaar kunnen starten. Maar dat hangt helemaal af van de onderhandelingen die wij met distributeurs voeren.”

  Bron: TotaalTV

  http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2151

  En als de commerciële omroepen in HD gaan hoe zit het dan met de ruimte op de kabel?
   
 10. Dat is juist de argumentatie waarmee de analoge zenders laatst werden ingeperkt: om ruimte vrij te maken voor nieuwe HD-zenders.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina