1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

RTL Nederland & SBS Broadcasting

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door ferro, 22 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ferro

  ferro Forum Member

  Berichten:
  196
  Bron: PCM

  RTL Nederland
  Ook RTL Nederland verwacht dit najaar te beginnen met uitzendingen in hd-formaat. Het gaat dan om de zenders RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8. RTL Nederland heeft behoorlijke investeringen gedaan. “We zijn momenteel druk bezig met de ombouw van de eindregie en de aankoop van series en films in hd”, zegt manager distributie John de Jong. “Straks sturen we acht signalen uit: vier keer sd en vier keer hd.”
  RTL wil van de kabelaars wel een constante vergoeding voor de doorgifte van de hd-kanalen, want het produceren ervan kost nu eenmaal meer geld. Ze zijn nog in onderhandeling met de kabelaars en CanalDigitaal voor de doorgifte van de hd-signalen van de RTL-zenders. Sabine Scholten, afdeling Communicatie van RTL: “We zijn straks klaar om de zenders in HD-kwaliteit aan te bieden. Maar in praktijk zou het zo kunnen zijn dat sommige abonnees onze zenders niet in hd-kwaliteit via hun provider aangeboden krijgen.”

  SBS Broadcasting
  SBS Broadcasting brengt de zenders Net5, SBS6 en Veronica in de huiskamer. Het plan is om dit jaar programma’s van Net5 in hd-formaat te gaan uizenden. Volgens woordvoerder Eric Dekker is hier bewust voor gekozen. “Veel films en series die op deze zender te zien zijn kunnen we aankopen in hd-formaat, zodat ze relatief gemakkelijk in dit formaat op de buis te brengen zijn. “De studio’s waarin programma’s als Hart van Nederland en Shownieuws worden opgenomen zijn al klaar voor uitzendingen in hd. “We zijn u bezig met de laatste aanpassingen voor de eindregie”, zegt Eric Dekker. “Nederlandse series en programma’s die nu worden opgenomen en volgend jaar op de televisie komen, worden al zoveel mogelijk in hd-formaat opgenomen.”
  SBS Broadcasting voert momenteel onderhandelingen met de kabelaars en CanalDigitaal voor de doorgifte van de tv-signalen. Dekker geeft aan dat opnemen van programma’s in hd-formaat een stuk duurder is. “Niet alleen de apparatuur kost meer geld, we moeten vanwege de hogere resolutie van het tv-beeld ook meer aandacht besteden aan zaken als visagie en decorstukken.”
   
 2. vinnie-terranova

  vinnie-terranova Forum Member

  Berichten:
  955
  :pompom::pompom:Hier ga ik alvast een biertje op drinken.............:pompom::pompom:

  !!Het wordt nu echt HD-feest!! wat ook logisch is, als er 1 schaap over de dam is................:thumb up:
   
 3. Hengelerweend

  Hengelerweend Forum Member

  Berichten:
  584
  Er een lekker biertje op drinken......................dat je straks misschien mag gaan betalen voor de HD zenders van de commerciëlen SBS en RTL :rolleyes:


  "RTL wil van de kabelaars wel een constante vergoeding voor de doorgifte van de hd-kanalen, want het produceren ervan kost nu eenmaal meer geld"
   
 4. TipX

  TipX Forum Member

  Berichten:
  674
  Heel goed nieuws, laten we hopen dat Ziggo ook dit HD signaal zal uitzenden. Er is weer een prachtige serie, 'The Pacific', op komst. Zou toch geweldig zijn om dit in HD te aanschouwen?

  http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=14164
   
 5. xahmol

  xahmol Forum Member

  Berichten:
  6.620
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Jee, krijgen we dat zuinige gedoe weer. Betaal graag wat meer voor goede HD content. RTL had het geloof ik ooit over 2 euro per abo per jaar, voor 17 cent per maand heb ik graag RTL in HD.
   
 6. wolfje55

  wolfje55 Forum Member

  Berichten:
  201
  Link?
   
 7. varel

  varel Forum Member

  Berichten:
  140
  Ik zit niet op de commerciele te wachten in hd,we kijken zelden naar deze zenders,toevallig van de week,een film,maarja die vervelende reclame he,de laatste 3 min van de film werden de ondertitels bedekt met een brede reclame balk om vervolgens heel het beeld op zwart te zetten gevolg door reclame,dit terwijl het plot nog niet aan het einde was en we heel de clou miste.
  En dan al die zelfde programma's xfactor,eigen huis en tuin de verbouwing,nog een programma waar ze een nieuwe ster zoeken,nog al weer een ander bouw programma en weer een programma over de ellende van een ander,zo kan ik nog wel even door gaan.
  Bah,nee geef mij maar de zenders van discovery,travel en geographic,wel veel herhalingen maar wel zenders waar je iets van op steekt en wakker bij blijft.
  Maarja smaken verschillen he.:lol:
   
 8. Hengelerweend

  Hengelerweend Forum Member

  Berichten:
  584
  Jee, wat een voorbarige reactie
  Wie zegt nu weer dat ik zuinig ben ?
  Ik probeer alleen maar duidelijk te maken dat men er niet STANDAARD van uit moet gaan dat deze zenders in het basispakket worden opgenomen zoals Nederland 1,2 en 3 HD.
  Ze kunnen MOGELIJK worden toegevoegd aan het HD pakket van 3,95
   
 9. ferro

  ferro Forum Member

  Berichten:
  196
  Bron: PCM, oftewel Personal Computer Magazine. Juli 2009 uitgave.
   
 10. vinnie-terranova

  vinnie-terranova Forum Member

  Berichten:
  955

  Wat betreft de reden voor het extra tarief zet ik wel mijn vraagtekens......... de commerciele omroepen halen nu dikke winst uit reclameopbrengesten, tja... die winst zal misschien minder zijn door de investeringen die ze nu hebben gedaan, maar dat hebben ze er in een paar jaar uit..... HD is op termijn niks meer duurder dan nu SD uitzendingen nu.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina