1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Windows

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Robertj, 22 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Je zou het koppigheid kunnen noemen. Het is maar hoe je ernaar kijkt.:wink:
  Als je een auto wil rijden leer je er eerst in rijden zodat je weet hoe hij werkt. Dat heb ik in dit geval met de router. Een simpel 'het lost je probleem op' is mooi maar voor mij niet genoeg. Ik ben een gevoelsmens, ik wil dan een gevoel (een beeld) hebben over de router wat hij precies doet. Als er dan mensen gewoon zeggen 'koop dat ding nou maar, dan is je probleem opgelost' is voor mij niet genoeg. Daarvoor ben ik een gevoelsmens. Dat zit hem in het verschil met andere mensen. De één is auditief en heeft aan een paar woorden genoeg, de ander is visueel en moet een plaatje zien en weer een ander is kinestetisch en heeft een gevoel nodig. Ik ben een beetje een mengeling van visueel en kinestetisch. Ik ben een gevoelsmens en ik moet via mijn gevoel een plaatje krijgen dat ik eigenlijk direct moet kunnen zien. Als iemand auditief is ingesteld en mij op die manier iets probeert uit te leggen komt dat dus niet aan omdat het bij mij niet zo werkt. 'Koop dat ding nou maar, dan is je probleem opgelost' werkt dan bij mij niet. Het zal wel waar zijn maar dan voel ik letterlijk aan den lijve dat het 'plaatje' niet compleet is. En dan zit ik momenteel ook nog in een vrij chaotische fase. Ja, dan duurt het even voordat de stukjes op hun plek vallen, in dit geval 'voordat het plaatje compleet is' of voordat het in mijn gevoel iets raakt waardoor het beeld duidelijk wordt.

  Ik lees hier dan twee verschillende dingen. Het ene is een groepje mensen die vinden dat ik een router zou moeten aanschaffen zodat het probleem is opgelost. Dat werkt voor mij dan persoonlijk niet (niet oordelend of ondankbaar bedoeld). Het andere dat ik lees is een groepje mensen die uitleg geven over de werking van de router zonder te zeggen 'koop dat ding nou maar'. Door dat laatste ontwikkel ik zelf een beeld waardoor ik op een gegeven moment zelf het gevoel krijg dat het goed is om een router te gebruiken. En dan klopt het voor mij. Ik ben iemand die behoefte heeft aan diepgang. Dat heb ik in het leven maar ook in dit soort situaties. Koop ik de router omdat dan het probleem opgelost is dan blijft het oppervlakkig en houd ik een onbevredigd gevoel over. Gaat het echter dieper, wat een router doet, voorkomt enz, dan gaat het over wat er IN de router gebeurt. Dan wordt het na een tijdje interessant en dan voelt het goed om er één aan te sluiten. Maar dan komt het van binnen uit. Er zijn dan een paar mensen die dan overzicht geven in de werking van de router wat voor mij vrijblijvend voelt zodat ik op een gegeven moment er zelf voor kan kiezen om er één aan te sluiten. Maar dan wel vanuit mijn eigen gevoel in plaats van dat een ander het zegt.

  Ik wil hier niemand mee afvallen. Iedereen heeft zijn bijdrage geleverd waarvoor mijn dank. Ik kan voor mezelf dan ook goed onderscheiden wat binnen komt en wat niet. Zo ontdek ik ook dingen over mezelf en gaat het niet alleen om het probleem maar over hoe het onderling werkt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina