1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Windows

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Robertj, 22 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ziggo werkt dagelijks aan het netwerk. Maar ook zij hebben zich te houden aan het TCP/IP protocol. Als je je mininote moest resetten dan was er misschien wel een "afstemmingsprobleem" maar dan toch van je mininote. Ook omdat je desktop verder geen probleem had.
   
 2. Wanneer alle problemen zo simpel waren werden ze eerder opgelost.

  Feit is dat de huidige status van ziggo zo is/was dat er van hun kant geen probleem (meer?) bestaat. Je Vista kon moeiteloos op internet en je (geresette) mininote ook. Ziggo heeft/had dus in ieder geval geen probleem meer anders dan dat van de (gemelde) werkzaamheden.

  De mininote is/was in een status gekomen waarbij het nodig was een harde reset uit te voeren. Dat zou bij normaal aan/uitzetten waarbij de spanning van de LAN chipset afgaat niets moeten helpen, maar er is waarschijnlijk een configuratieprobleem waarbij dat niet gebeurt (jouw opmerking over lichtjes die blijven werken). Dat configuratie-probleem kan bij jou liggen, maar ik verwacht dat helemaal niet. Ik bouw die veronderstelling op het feit dat note/minibooks bekend irritant beperkte bios-opties hebben (deze fabrikanten nemen hun eigen sales als maatstaf?) en het feit dat je minibook helpdesk vrijwel meteen met die reset truc op de proppen kwam; wanneer een normaal geconfigureerde/configureerbare PC dit gedrag niet zou vertonen kost ze dat maanden (hebben ze trouwens niets gezegd over een bios-update?).

  Rest de vraag hoe die minibook in z'n opgehangen staat terecht is gekomen. Werkzaamheden (waarbij die minibook gebruikt wordt) kunnen dat veroorzaken. Het verkrijgen van een nieuw IP-adres kan dat veroorzaken. Maar er zijn nog veel andere oorzaken denkbaar, vanaf spikes op de kabel, via (opzettelijk) misvormde pakketten naar domme samenloop van omstandigheden (waar jij noch ziggo iets aan kunnen doen of veranderen).

  Computers zijn (helaas) al lang niet meer de deterministiese machines waar bij elke input een voorspelbare output hoort. Het is een breisel en een gatenkaas, waar je bij het vallen van een steek uithuilt en opnieuw begint; meestal lukt het dan na een paar keer wel.

  Daarom is die router ook niet zo'n slecht idee. Zo'n ding van €25 kan beter en goedkoper de eerste klappen opvangen dan je PC's en NAT is wel geen wondermiddel maar het houdt zeker 90% van de pakketten-ellende helemaal bij je PC's vandaan.

  Mees de Roo
   
 3. Mooi overzichtelijk verhaal Mees. Bedankt.

  De helpdesk heeft niets gezegd over een bios-update maar dat kan ik misschien wel eens opzoeken via de website of die er zijn.

  Je geeft zo ook mooi aan waarom een router uitkomst kan bieden. Ik ben niet iemand die zonder meer aan neemt dat een router uitkomst biedt. Ik schaf er niet zomaar één aan als ik niet duidelijk heb wat ik eraan heb. Jouw beschrijving is een mooie aanvulling op wat al bekend was. Dat het verhaal voor mij completer en dan geloof ik steeds meer dat het verstandig is om zo'n aparaat te gebruiken. Als iemand zegt dat het goed is er één te kopen wil ik graag eerst wel duidelijk hebben wat de voordelen ervan zijn. Er waren al dingen duidelijk maar jouw uitleg over wat de router nog meer doet geeft mij dan ook een beeld. En 'as we speek', er is er één onderweg van iemand hier die er één over had. Daarvoor mijn dank.
   
 4. Hoe je het ook wend of keert, het probleem heeft zich nooit aan de zijde van Ziggo bevonden, maar altijd aan de kant van de mininote.

  Hoe die conclusie te trekken is? Eenvoudig. Op 1 pc werkt het naar behoren, op een andere pc (mininote) werkt het niet naar behoren. Dan zit het dus niet in de modem/verbinding, maar in het apparaat wat het probleem ervaart. Kan je lang en breed over blijven discussiëren, maar de feiten worden er niet anders van.
   
 5. idee?

  wat vaak wel wil helpen in zo,n geval is de netwerkkaart via het configuratie scherm ,hardware, geheel verwijderen, en daarna opnieuw opstarten, windows vind dan nieuwe hardware en gaat deze installeren, en kun je via de wizzard een nieuwe netwerkverbinding maken. dit hoeft niet altijd, soms kun je ook zo het www op. restoren naar een paar weken terug? staat de netwerkkaart wel op automatisch een ip adres verkrijgen en niet statisch? enzovoorts, het moet ook niet te simpel zijn anders was er niets aan
  hein
  :wink:
   
 6. Tja, hoe het ook zij, de hardware reset blijkt voldoende te zijn om de verbinding weer in orde te krijgen. Van alle tips is dat voor mij persoonlijk de gemakkelijkste. Ik ben wat dat betreft niet zo'n kenner op het gebied van hoe een computer van binnen werkt. Ik geloof dat de tips hier allemaal goed werken maar ik pik er datgene uit waar ik dan ook iets mee kan. Ik merk dat dan vanzelf wel aan een 'ahaa' of 'okee'. Dat soort reacties zijn dan dingen waarvan ik merk dat ik iets kan doen met bepaalde tips. Een mens pikt er toch uit waar hij in zijn situatie iets mee aan kan vangen.
   
 7. Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar je bent gewoon koppig en je wilt gewoon niet anders, dat kan je veel beter zeggen :D

  Grapje natuurlijk, maar echt, zoals al door vele personen aangegeven: een router is de oplossing. En dan kan het voor jou misschien onverklaarbaar of onbegrijpelijk zijn òf je kunt er niets mee, het is wel DE oplossing. Gegroet en suc6 verder!
   
 8. Geen dank, dat oudje is goed terecht gekomen, en werkt weer als een tierelier :)

  Leer het verder configureren en je kan niet meer stuk wat je verbinding betreft.
  Op een ouwe fiets moet je het leren :wink:
   

 9. Zo te zien is dat oudje nog steeds te koop als ik het op zoek op internet. Hetzelfde model is er nog steeds.
   
 10. Het model is er zeker nog, alleen let wel goed op de versienummers bij een eventuele firmwareupgrade. Ben benieuwd naar de WAN -> LAN throughput. Op verschillende site's is deze maar 17Mbit/s. Ik wens je er veel plezier mee... zeker nu je niet meer steeds hoeft te resetten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina