1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Windows

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Robertj, 22 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Een routertje is voldoende, ik heb er eentje over befsr41 van linksys(bedraad), alleen je woont zo'n tering eind weg.
   
 2. Hoogst merkwaardig verhaal; je zou verwachten dat die networking hardware elke keer dat je hem uit/aan zet ook een reset krijgt (of hoor je bij de hibernaters die hun netwerk-kaart permanent onder spanning houden? - vindt je accu niet leuk).
  Maar wat je nu verder doet moet je zelf weten. Ik zou verder van het MAC adres afblijven (dat is altijd een soort laatste noodsprong) en voor die router het familiebudget raadplegen (blijft confortabeler en ik zag zojuist een simpele vrij goed geteste draadloze bij vobis voor €25,= oid.).
  Bij herhaling weet je nu trouwens hoe je het moet oplossen :wink:

  Mees de Roo
   
 3. Ik laat nooit de spanning op mijn mininote staan. Als ik hem thuis gebruik hang ik hem aan het lichtnet. Wanneer ik hem uit zet gaat het lichtnet eraf. Het resetten was gewoon alle kabels eruit, accu eruit, 30 sec de aan/uit knop ingedrukt houden en vervolgens weer alles aansluiten. Daarna had ik weer een normale verbinding.
   
 4. Ik was gisteren bij Pardigit in Den Haag. Daar hoorde ik dat Ziggo in Den Haag een hel zou zijn wat verbinding en routers betreft. Ziggo schijnt een contract te hebben met een routermerk en daarmee andere merken af te knijpen. Maar Ziggo schijnt dan aan de andere kant weer de eerste te zijn die de snelheden gaat opvoeren en glasvezel zou gaan gebruiken.
   
 5. Even alles op een rijtje. Er was een probleem met de verbinding die er eerst niet was. Dat probleem ontstond nadat Ziggo aan het netwerk bezig is geweest. Dan ontstaat er een discussie waarin twee onderwerpen door elkaar lopen: het verbindingsprobleem en een verhaal over routers en instellingen. Dat zijn uiteindelijk twee verschillende onderwerpen.

  Ik voelde aan mijn water al dat het verrbindingsprobleem niets met routers te maken heeft. Ik begreep dat Ziggo nogal een switcht waardoor er afstemmingsproblemen ontstaan die bij Ziggo vandaan komen. Dat het probleem niet ligt bij het al dan niet gebruiken van een router wordt duidelijk door een hardware reset. Daardoor was er weer een normale verbinding. Dat bevestigt mijn gevoel dat het niet gebruiken van een router het probleem niet is geweest.

  Het verhaal over het gebruik van een router is een ander verhaal. Ik begrijp dat het gebruik ervan ervoor zorgt dat er niet steeds een nieuw IP adres wordt toegewezen als ik beide computers aansluit op een router. Bovendien zou het steeds wisselen van de kabels niet goed zijn voor de connectors. Een router is dan een handigheid om niet steeds de computers om te hoeven wisselen en je houdt je IP adresssen zonder dat die steeds opnieuw toegewezen worden, wat de server ontlast. Het gebruik van een router is in die zin wel aan te bevelen maar het heeft niet te maken met het verbindingsprobleem dat er was.

  Dan blijft er bij mij een vraag over. Waarom heb ik het verbindingsprobleem wel met de mininote gehad, waar Windows XP op draait, en niet met mijn desktop waar Windows Vista op draat. Het probleem lijkt dan te maken te hebben met de Windowsversie waar een afstemmingsprobleem mee lijkt te onstaan van de kant van Ziggo nadat er aan het netwerk is geknutseld.
    6. Dat is klinkklare onzin.

  heb je bronnen, of blijft bij een kennis van een kennis...

  Hoe kan je nu verklaren dat ziggo een merk voorrang geeft, of erger, een ander "knijpt"

  Een modem of Router onder spanning laten staan is juist de bedoeling, en er zal soms een reset gegeven moeten worden, maar dat ligt niet aan ziggo

  Alle kabelaars gebruiken glasvezel, alleen de laatste meters is nog maar coax.

  het probleem heeft hier dan ook niets mee te maken met ziggo, dat bleek een dhcp probleem te zijn, en de notebook die niet (goed) afsloot.
  waarschijnlijk blijft de netwerkadapter met spanning achter
  kijk eens in het bios of je een wakeonlan oid hebt aanstaan
   
 7. Wat mij is opgevallen is dat, wanneer ik de internetkabel aansloot, het oranje lampje op de modem blijft branden. Is het dat wat je bedoelt over een netwerkkaart die onder spanning blijft staan?

  Hoe kom ik in de bios?
   
 8. tijdens opstarten op f2 of del drukken

  dan staat het waarschijnlijk ergens onder powersaving of anders onder external perhiperals

  maar wederom, als je niet weet wat je doet , niet aankomen !!
  zoek een "live" persoon in de uurt die je kan helpen
  de vragen die je hier stelt, en de antwoorden zorgen er voor dat je steeds verder uit de kust drijft, en straks is er geen weg terug ( schade )

  wie ga je dan de schuld geven ....
   
 9. Kap er toch mee. Het probleem zat gewoon in de mininote die je zelf niet goed afsluit. Waarschijnlijk doe je gewoon het deksel dicht en haal je de stroom eraf.
  Ik denk haast dat na de "reset" je machientje ook wat sneller draait/reageert.
  Het nieuwe "probleem" wat je hebt dat je desktop wel goed werkt geeft dus juist aan dat het aan je mininote lag. Al krijg ik hier om het kwartier een ander ip adres dan nog blijft alles gewoon werken.
   
 10. Misschien is het beter om te vragen in plaats van suggereren wat ik wel of niet zou doen. Je zit dingen in te vullen die niet kloppen. Ik sluit altijd Windows af voordat de stroom eraf gaat. Alleen als het niet anders kan schakel ik hem uit met de aan/uit knop. Als de muis niet werkt bijvoorbeeld of als hij vast loopt. Voor de rest altijd op de normale manier afsluiten.

  Het probleem was er nadat Ziggo aan het netwerk gewerkt heeft. De hardware reset heeft het probleem opgelost maar waarschijnlijk is het een afstemmingsprobleem geweest die ontstaan is bij Ziggo. Wel gemakkelijk opgelost maar het lag dus niet per definitie aan de mininote.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina