1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Frequentie wijzigingen netwerken Noord en Oost Nederland

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door TVdigitaal, 22 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Onderhoud

  [​IMG][​IMG][​IMG]Geplande Werkzaamheden van dinsdag 23 juni

  Dinsdagochtend 23 Juni gaat Ziggo een aantal frequenties voor digitale TV aanpassen. Tussen 5 en ca 6.30 worden er 4 frequenties aangepast voor Gorredijk (NIT 8400), Sneek (NIT 8600), Groningen (NIT 9700), Winschoten (NIT 9600), Emmen (NIT 7800), Hoogeveen (NIT 7900), Zwolle (NIT 9003) en Twente (NIT 9001).

  Het kan het voorkomen dat de decoder een E48 of E52 melding geeft als deze 's nachts is blijven aanstaan op een gewijzigde frequentie. De oplossing is om even naar Nederland1 te zappen en dan verder, hierna moet de foutmelding zijn verdwenen. Als dat niet werkt controleer dan of u de juiste netwerkcode gebruikt voor uw regio. De juiste netwerkcode is terug te vinden in de handleiding voor Digitale TV http://www.ziggo.nl/klantenservice/technisch/handleidingen/

  Wie een niet gecertificeerde decoder, TV of PC gebruikt moet mogelijk opnieuw het netwerk scannen, of handmatig de gewijzigde frequenties invoeren. Onze excuses voor de eventuele overlast.


  Transportstromen die gaan verhuizen zijn:

  TS1: Ard, NDR, WDR, RTL tel, Sat1 en Pro7.
  TS8: Film1.1, Film1.2 , Film1.3 en Film1+1.
  TS13: 13th street, Slam!TV, TMF pure, Mezzo, VH1, VH1 classic, TV Oranje en Sterren 24.
  TS 19: Arte, TV5 monde, RTBF sat, Rai Uno, TRT, TVE en France2.

  :arrow:Tip voor als je toch problemen hebt na deze wijziging: Doe een herinstallatie van je decoder. LET wel op gebruik van juiste netwerk code.
  De juiste codes staan online in de handleiding digitale televisie http://www.ziggo.nl/klantenservice/technisch/handleidingen/

  :arrow:Let er verder ook op dat je de juiste bekabeling en stekkers gebruikt. Omdat er nu andere (hogere) frequenties gebruikt worden kan je tegen problemen aanlopen die je voorheen niet waarnam. Tips hiervoor staan op www.kabelkeur.nl


  Deze werkzaamheden staan ook vermeld op http://www.ziggo.nl/klantenservice/storing-onderhoud/ na invoeren van je postcode.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 jun 2009
 2. Dat wordt weer een kwartiertje frequentie's scannen en ach, die overlast valt ook wel weer mee bovendien doe ik het me zelf aan. :wink:
  In ieder geval bedankt voor de waarschuwing. :cool:

  Gert.
   
 3. Let op: Gebruik juiste netwerkcode voor je regio!

  :arrow: Wil nog even extra benadrukken dat het gebruik van de juiste netwerkcode van belang is, gebruik je de verkeerde dan heb je op enkele kanalen een E48/E52 melding.

  Het juiste gebruik van de juiste netwerkcode is nu in het noorden nog meer dan voorheen van belang omdat er nu meer verschillen per netwerk zijn:!:

  De juiste codes staan online in de handleiding digitale televisie: http://www.ziggo.nl/klantenservice/technisch/handleidingen/

  Zoek in dit document je postcode op en je hebt de juiste netwerkcode.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 jun 2009
 4. ^^ Op het lijstje staat ook de gemeente Nieuw Buinen, dit is geen aparte gemeente !
  Bij mij is de frequentie niet gewijzigd, maar Het Gesprek op kan. 25 is wel verdwenen, ook na opnieuw de zenders opgezocht te hebben ! Ik kan echter wel veel meer zenders bekijken op 1 van beide decoders !
   
 5. Nieuw Buinen is geen gemeente maar staat speciaal aangegeven in de handleiding omdat we in deze plaats 2 verschillende netwerkcodes hebben afhankelijk van je postcode.

  Met TS25 waar "het gesprek, History en XLNt radio" in zitten is niet veranderd, dus dat jij op 1 decoder dit wel kunt ontvangen en een andere niet zou je denken aan een intern signaal probleem, mits je de juiste netwerkcodes gebruikt natuurlijk.
   
 6. Neen op beide decoders geen kan. 25 meer, maar op 1 van de decoders niet het standaardpakket maar extra zenders waaronder alle radiozenders, ik heb in het verleden een storing gehad met BBC1 en toen hebben ze de smartcard opnieuw ingesteld, ik zag nu dat ik dus veel meer zenders heb :cool:. Soms extra preview ? Als dit maar geen consequenties voor de maandelijkse nota geeft !
  Netwerk 9700 en frequntie 369.000 zijn in de stad Groningen volgens het lijstje niet gewijzigd. Er wordt nu ook een kanaal 16 zonder signaal geinstalleerd en ook de kanalen 101 t/m 104 zijn zonder signaal geinstalleerd.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 jun 2009
 7. Kanalen weg

  Ondanks herinstallatie krijg ik een foutmelding op de navolgende zenders:
  16, 25, 101 t/m 104. Wat te doen ?

  (gewijzigd : kanaal 16 ipv 13)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 jun 2009
 8. Bij mij werkt 13 wel maar voor de rest hetzelfde dus !

  Gewijzigd:
  Inderdaad 16 wordt geinstalleerd zonder signaal !
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 jun 2009
 9. Regio Groningen waren inderdaad problemen met de Film kanalen.
  volgens mij moet dit nu opgelost zijn. Graag even een bevestiging.

  @Menno, Ook TS25 moet het bij jouw weer doen, stond een andere kanaal doorheen waardoor deze stoorde. Graag ook even een bevestiging.
   
 10. Inderdaad, nu ook kan. 16 bijgezet en 25 werkt ook weer. Op mijn ene smartcard lijk ik nu de preview kanalen te hebben :lol: !
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina