1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Philips 32PFL8404H/12 DVB-C

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door fredrix16, 22 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  In een nederlandse winkel heb ik de Philips 32PFL8404H/12 gekocht. Mede omdat deze een CI+ slot heeft, en een ingebouwde DVB-C tuner.

  Ik heb er echter nog geen decoder inzitten, dus geen alphacrypt, of toekomstige ziggo CI+ module. Maar aangezien Nederland 1 niet gecodeerd is zou ik deze (en de overige zenders) wel gewoon moeten vinden.

  Bij het installeren van de kanalen vindt mijn TV wel alle analogen kanalen, maar geen digitale. Bij het opnieuw zoeken kan ik wel een frequentie ingeven. De frequentie die ik hiervoor gebruik 356.00 Mhz komt overeeen met de tabel die in de handleiding staat voor digitale TV van Ziggo.

  Op dat moment zoekt mijn Philips TV voor een minuutje naar 'iets', en vind dan wel degelijk een signaal, met modulatie QAM64 en automatisch de frequentiesnelheid van 6.875. Echter zie ik geen mogelijkheid voor het instellen van de netwerkcode. Uiteindelijk vind mijn TV dan ook 0 digitale zenders.

  Zelf ben ik altijd Sony gebruiker geweest. Een Sony W4500 met AlphaCrypt heb ik dan ook probleemloos draaien, aangezien de waardes gewoon ingesteld kunnen worden in het menu.

  Weten de Philips gebruikers mij misschien te melden wat ik fout doe?

  Indien er nog informatie mist hoor ik het graag, dan zal ik deze aanvullen. Alvast bedankt allemaal. :thumb up:
   
 2. Zonder CAM zul je alleen Ned1 kunnen ontvangen, de rest is gecodeerd. Je zou echter inderdaad wel de zenders moeten kunnen vinden. De netwerk ID en frequentie moeten wel allebei goed staan, helaas zijn er handleidingen in de wereld met foute gegevens, ook op de website schijnen ze niet goed te staan. Wellicht dat iemand hier een kloppende lijst heeft.
   
 3. Hallo Decibert,

  De lijst waar ik naar refereerde was de gebruikershandleiding digitale TV van Ziggo: http://blob.ziggo.nl/dynamic//NL_HOME/BLOB_UPLOAD/GebruikersHandleiding_DigitaleTV_v1.0b_web.pdf

  Het probleem is echter dat ik binnen mijn Philips TV geen mogelijk zie voor het instellen van de netwerkcode / networkid.
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  probeer eens om als landkeuze Noorwegen,Zweden of Denemarken in te stellen, de taal kan dan gewoon op nederlands blijven staan.
  Misschien dat er dan meer DVB-C opties/instellingen zichtbaar worden?
   
 5. Probleem opgelost

  Probleem opgelost.. :pompom:

  Ik heb de TV inderdaad op Zweden ingesteld, of dit uiteindelijk nodig was weet ik niet. Maar aangezien het toch niets uitmaakt.. Staat hij nu op Zweden :grin:

  Tijdens het automatisch zoeken naar zenders heb ik vervolgens op STOPPEN geklikt, hierna kreeg ik een pagina waar ik alle instellingen handmatig kon invoeren. Ondanks dat ik dit in het menu ook al had gedaan stonden deze op deze pagina toch op fabrieksstandaard. (dus verkeerde waarde). Toen ik hier de juiste MHz, en Signaalsnelheid invoerde kreeg ik inderdaad naar een paar tellen een soort Pop-Up scherm voor het invoeren van de netwerkcode. Hierna vond de TV inderdaad alle digitale zenders.
  Alphacrypt (van een andere TV) even erin, en alle zenders deden het perfect.

  Bedankt voor bovenstaande geboden hulp :thumb up:
   
 6. Las net op een ander forum dat er ook een software update is die dit probleem oplost:

   
 7. Hallo MauriceW,

  Bedankt voor deze toelichting. Ik had al een software update gedaan via de TV, deze melde me dat de nieuwste software geinstalleerd stond.
  Toen ik echter even googelde op het vermelde firmware nummer zag ik dat ik wel degelijk nog een oude versie van de firmware had. Ik heb gisterenavond meteen de firmware via een USB stick, en de Philips website geupdate.

  Vanavond ga ik even proberen of het probleem nu ook met landkeuze Nederland is opgelost. Ik zal dit even hier laten weten.. :grin:

  Bedankt voor de tip :pompom:
   
 8. Met de nieuwe firmware is inderdaad het probleem ook opgelost als de TV staat ingesteld op NL.

  Echter, heb ik mijn TV weer snel terug gezet op Zweden. Indien de TV staat ingesteld op Nederland, dan zie ik niet de EPG (Programmagids) die vanuit Ziggo wordt meegezonden, maar een programmagids die via internet wordt gedownload van tvtv.nl. Een site die ik overigens tot vandaag niet kon. Het ophalen van de logo's van de zenders, en de bijbehorende programma's gaat zeer traag. Daarnaast worden een aantal zenders standaard niet herkend, en moeten deze met de hand geverifieerd worden. Voorbeelden van zenders die standaard niet gekoppeld zijn aan de EPG zijn Discovery Channel, NGC, TMF, enz. Deze zenders dienen met de hand gezocht te worden in een enorme lijst, die ook vanaf de internetpagina geladen moet worden. Met andere woorden, per kanaal dat standaard niet gekoppeld wordt, moet je dit handmatig doen, wat soms wel tot 5 minuten per kanaal kost :shock:.

  Indien de TV staat ingesteld op Zweden speelt bovenstaande niet. Alle zenders worden probleemloos gevonden in de meegezonden EPG informatie van Ziggo. Dus geen waardeloze koppeling met tvtv.nl, maar de eigen informatie meegezonden. Daarnaast is het mogelijk om op deze manier een herinnering te koppelen aan een uitzending. Een minuutje van te voren komt er dan mooi een popup scherm op TV met de meldinging dat op het andere kanaal een programma begint en de vraag of er overgeschakeld moet worden. Met de TV ingesteld op Nederland krijg ik deze optie niet voor elkaar. De programmagids gekoppeld van tvtv.nl, reageert zo traag, en irritant dat ik de hoop ook snel opgegeven heb.

  De TV staat nu weer netjes op Zweden. De EPG is dan zeer fijner. Echter mis ik dan wel een paar icoontjes van NetTV. Bijvoorbeeld de koppeling naar Nu.nl. Aangezien ik dit toch geen meerwaarde vind hebben is dit voor mij geen probleem.
   
 9. Na wat langer proberen, en nogmaals een installatie op NL uit te voeren vond ik in het menu op optie "Programmagids" deze stond op automatisch, en na het zetten op "van de zender". Hierna had ik ook met de NL instelling, de programmagids die meegezonden wordt door Ziggo, en die veel fijner reageert dan de hierboven beschreven EPG van tvtv
   
 10. Ik zit er over na te om deze tv aan te schaffen. Begrijp ik nu goed dat het met deze tv mogelijk is digitale tv van ziggo te kijken zonder een extra decoder? En er later nog extra mogelijkheden bij komen als Ziggo hun eigen module uitbrengen?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina