1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Film1 HD Ghosthing/Slecht beeld

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Humaxfan, 20 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb sinds 1 dag film1 en het valt me ook op dat en geen verschil is tussen film1 en film1 hd. Zit Bangkok Dangerous te kijken en zie geen verschil tussen de SD versie op film1 en de HD versie op film1 HD. Heb ook een mailtje gestuurd naar Film1, kijken wat ze ermee gaan doen.
   
 2. Sinds kort zie ik ook het "ghosting" fenomeen op Film1HD. Tezamen met de lipsync problemen en Alles-in-een Extra waarbij ik geen Docsis 3 modem geleverd krijg, kan ik niet anders zeggen: :thumb up: Ziggo! :pompom:
   
 3. Heb inmiddels film1 weer opgezegt, wat een crap. Heb de afgelopen week zitten wachten op een HD uitzending maar het was allemaal upscale SD. Zelfs Earth was gewoon upscale. Schandalig om zoiets Film1 HD te noemen. :censored:
   
 4. Helemaal mee eens. Ik ga in de loop van volgende week ook mijn Film1 abonnement beëindigen wat een CRAP idd. ik ben het zat. Zelf het upscallen van dvd's op mijn blu-ray ziet er nog stukken beter uit.
   
 5. Zenden ze trouwens tegenwoordig wel AC3 mee met films ?
  Of is het nog steeds alleen pcm ?

  Dat was voor mij vorig jaar de reden om op te zeggen.
  + Alleen maar oude films.
   
 6. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  [off-topic]
  De meeste films worden in DD 2.0 uitgezonden. Helaas dus niet in DD 5.1.
  [/off-topic]
   
 7. Waarom zou de kwaliteit van een zender zelf (oorzaak=Film1 zelf) ook maar iets te maken hebben met je internet modem>
  :roll:
   
 8. Ik heb na mijn gratis proefperiode al meteen besloten om mijn abonnement voor Film1 niet te verlengen.
  Waarom? Welnu, voor de €14,95 per maand koop je alleen maar een hoop ergenis:
  Geen HD uitzendingen
  Superslechte beeldkwaliteit
  Geen 5.1 geluid
  Matige films
  Eindeloze herhalingen van steeds maar dezelfde films

  Kortom: Film1 is een regelrechte aanfluiting.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 okt 2009
 9. Ghosting Film1 HD

  Ook ik heb erg veel last van ghosting bij het kijken naar Film1 HD, en ook alleen bij die zender. Alle andere HD zenders zijn haarscherp, maar ook het kijken naar de standaard digitale zenders evenals gewone dvd's is probleemloos. In het begin had ik er geen of minder last van, maar de laatste maanden is het probleem dramatisch toegenomen. Ik kijk nu liever naar de gewone Film1 uitzendingen ipv de HD-versie, en dat zou toch echt andersom moeten zijn. Het probleem doet zich overigens ook niet voor bij Sport1 HD. Het logo is wel gewoon scherp.

  Bij het opnemen vanaf de Film1 HD gaat er natuurlijk altijd enige kwaliteit verloren, maar ook bij het terugkijken van de opnames is er sprake van extreem veel ghosting. Bij het bekijken van die opnames op andere tv's blijft ghosting sterk aanwezig, ongeacht of het een lcd of plasmascherm aangaat.

  Ik beschik over de Humax IRHD-5000C hd-decoder in combinatie met een Sony Bravia W4500 52" Full HD lcd-tv. Zoals gezegd, alleen bij Film1 HD heb ik problemen. Uiteindelijk kan ik maar twee dingen bedenken waar het aan kan liggen:

  1. de decoder is niet goed, maar heeft alleen problemen met Film1 HD
  (onwaarschijnlijk)
  2. de uitzendingen van Film1 HD zijn niet echt HD, maar inderdaad upscaled of multilayer wat zichtbaar wordt.
  (lijkt mij de reden)
   
 10. Reden 2, en ik vindt het belachelijk dat er dan een HD logo staat terwijl het gewoon upscalling is. Maar ik heb mijn film1 abbo opgezegd die eindigt 1 dec a.s. en hoef het ook niet weer. Te veel geld voor geen HD en eindelose herhalingen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina