1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Film1 HD Ghosthing/Slecht beeld

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Humaxfan, 20 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vanavond hebben we 'radeloos' vergeleken. Bij mij niks aan de hand, bij Humaxfan 'vegen' bij bewegingen. Omdat de buurman van Humaxfan er ook last van heeft verdenken we toch het signaal van Ziggo.
   
 2. ik heb idd samen met mesa57 in een heel ander postcode gebeid de film radeloos vergeleken. En hier zit er een veeg op de gezichten net of je een hele slechte responstijd hebt. Nog even ter duidelijkheid ik heb een plasma full hd met een snelle reactie tijd. Het probleem doet zich ook alleen voor bij Film1 HD. ook geschakeld tussen 720P en 1080i op de laatste is het wel erger. Maar op een full hd scherm is het erg jammer om 720p te kijken.

  Weet anoniem hier raad mee???

  sinds er onderhoud aan ons netwerk heeft plaats gevonden is het euvel verergert. postcode gebied 9671LK 369.00 freq. en netwerk id 9600
   
 3. nee, helaas ik heb geen idee wat het probleem is
   
 4. Jammer, Maar bedankt voor je reactie. ik zag dat er nog iemand het had gemeld in een ander topic. Dus we zijn niet de enige. Misschien lost het zich zelf op?

  Discovery HD, NGC HD, History HD en Eurosport HD weinig tot geen problemen.
   
 5. Ik heb er ook last van - kende de term 'ghosting' niet en had er daarom een nieuw topic over gestart. Bij "The Strangers" was het inderdaad zeer irritant, maar het verschilt per film en het fenomeen doet zich alleen voor bij Film 1 HD. (postcode 2496)
   
 6. Ik heb het bij Sport1 HD (Wimbledon). Is zeer duidelijk als ingezoomd op een gezicht. Ik heb het vooralsnog alleen bij Sport1 HD gezien.
   

 7. Ghosting was misschien ook wel de verkeerde benaming. Maar het doet zich idd voor bij gezichten. Althans daar valt het mij het meeste op. Ook ben ik blij dat je dit probleem ziet.
   
 8. ghosting

  hey mensen

  ik heb de laatste tijd ook last van ghosting op film1 hd en sport 1 hd

  voornamelijk als de camera op bijde zender op de gezichen zij gefocust.

  maar ik kom uit zeeland dus wij hebben hier alleen delta digitale tv, dus deze geeft ook problemen .ik dacht eerst dat het aan mijn humax5050 c lach

  is er bij julie al een verklaring voor?

  mvg daidai
   
 9. Als het niet in het signaal zit, dan kan ghosting veroorzaakt worden door "Digital Noise Reduction" (DNR) van de TV. Bij films wordt vaak gebruik gemaakt van "film grain", hetgeen door de TV als ruis gezien wordt en wordt onderdrukt. Dit kan tot ghosting leiden. Bij documentaires of live evenementen is er geen sprake van film grain, dus dit kan het verschil verklaren.

  Als ruis onderdrukking op je TV actief is, schakel deze dan eens uit om dit te verifiëren.

  Frame verdubbelaars kunnen ook de fout ingaan met film grain. Is het DNR verhaal niet van toepassing, probeer een eventuele frame verdubbelaar dan eens uit te schakelen (Philips: Natural Motion, Panasonic: Intelligent Frame Creation, Samsung: Motion Plus, enzovoort).
   
 10. Heeft geen effect en DNR stand in elk geval al uit. Het probleem bestaat nog steeds en het is erg irritant te noemen. Net of de film door een upscaller heen gaan heb ik het idee. Het beeld ziet er niet mooi en strak uit. Alleen film1 HD heeft hier last van al een lange tijd. overweeg ook om mijn abo maar aan te passen en film1 HD uit het pakket te halen.

  Ook bij kennissen gekeken die een samsung HD decoder hebben, ook zij hebben het zelfde probleem op full-hd lcd scherm van sony. En dan blijft het toch vreemd dat er niet meer mensen klagen. Of nemen we het allemaal maar voor lief??? onder het mom KINDERZIEKTES.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina