1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo Panel: Test een nieuwe dienst van Ziggo

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door c0sm0s, 19 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste ***** ******,

  We hebben een primeur voor je: vanaf de zomer wil Ziggo een nieuw internetproduct aanbieden aan haar klanten. Het gaat om een dienst waarbij je automatisch een online back-up maakt van je belangrijke documenten en waarbij je bestanden ook erg gemakkelijk online kan delen met familie of vrienden.

  Voordat we dit product daadwerkelijk lanceren willen we graag weten wat jij en andere leden van het Ziggo-panel ervan vinden. We willen je vragen om de online back-up dienst twee maanden lang gratis te testen en ons te laten weten wat je ervan vindt. Met jouw mening kunnen wij deze dienst nog verder verbeteren voordat we deze lanceren. We kijken daarbij zowel naar het gebruiksgemak van de online back-up dienst, als naar de manier waarop Ziggo klanten hierover gaat informeren.

  Lijkt het je leuk om dit gloednieuwe product gratis twee maanden lang te testen? Klik dan op de onderstaande link om je aan te melden voor deze test.

  http://onderzoek.netpanel.nl/*************
  (Werkt deze link niet, kopieer & plak hem dan in de adresbalk van jouw internet browser.)

  Enkele dagen nadat je je hebt opgegeven om mee te doen met deze test ontvang je een e-mail met daarin de details over de test (onder andere waar je de online back-up dienst kan downloaden en waar je met vragen en opmerkingen over de dienst terecht kan). Aan het eind van de testperiode (eind augustus) ontvang je van ons per e-mail een vragenlijst waarin je jouw mening kan geven over de dienst.

  Vriendelijke groeten,

  ****
  (Forum regels: ... Namen bevat van personen, bijvoorbeeld uit geciteerde brieven en email's)

  Opm. Mod: Wat is de strekking van dit Topic? Als je op de link klikt krijg je de opmerking:"Dit onderzoek is voor U niet toegankelijk."
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 jun 2009
 2. reactie op opm.. mod

  dat de link niet werkt klopt.. is alleen voor ziggo panel leden.

  En waarom dit topic.. lijkt me nogal logisch.. het is als klant van Ziggo toch leuk om te weten dat ze met nieuwe functies bezig zijn.

  Is weer eens een ander nieuwtje dan een snelheidsverhoging enzo
   
 3. Hm heb ik van gehoord dat Ziggo dat ging doen ja, iets waar kennelijk nogal wat behoefte aan is, online data-opslag... Eens kijken of ik wat details uit een medewerker kan peuteren maandag.
   
 4. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Is dus hetzelfde als Windows Live heeft met de Skydrive. Daar zit een online data opslag van 25GB bij. Werkt perfect.
  Dus als Ziggo dit ook wil gaan doen zal het waarschijnlijk veel positieve reacties opleveren.
   
 5. Eigenlijk heeft iedereen al een online opslag bij Ziggo. Aan je webspace zit ook een 'prive' map (webdrive) gekoppeld waar je bestanden kan opslaan. Zie ook hier.

  De online-backup is een uitbreiding hiervan vermoed ik. Het zal wel met een programmatje op je pc werken wat automagic gewijzigde documenten synchroon houdt.
   
 6. Over opslag gesproken dit is ook wel een leuke dienst

  http://www.adrive.com

  gratis evrsie werkt prima alleen wel alleen webbased uploaden

  maarja voor me fotos enzo perfect

  me ghostimage staat erook op gerard in rars van 30mb
   
 7. dongle om onderweg te internetten bij je huidige internetabbo, dat zou pas een leuke extra dienst zijn. Zit bij ziggo, maar wil onderrweg ook gebruik kunnen maken van internet, en vele met mij denk ik....... en dat wil ik best testen:grin:
  ik denk dat dat voor een klein bedrag xtra best een succes kan worden, maar weet niet of ziggo de technische middelen hiervoor heeft.
  dit echt om online opslag gaat, ach.... je kunt inderdaad al op meerdere plekken op het net je data kwijt.(als je dat wilt) Zie ik niet echt een toegevoegde waarde in icm abbo van ziggo.
   
 8. Zoals beloofd heb ik rechtstreeks bij de klantenservice en via via wat informatie los kunnen wringen.

  [Disclaimer]
  Dit is voorlopige informatie. Meer is er niet bekend bij eerstelijnsmedewerkers die ik sprak. Er is goede reden waarom dit nog niet uitgebreid wordt gecommuniceerd: niks is nog zeker.
  [/Disclaimer]

  De data-opslag mogelijkheid zal na de tests breed gelanceerd worden. De dienst moet in eerste instantie gratis zijn tot eind van het jaar, daarna zijn er abonnementskosten aan verbonden. Over startdata valt niks te zeggen.
  De dienst moet beschikbaar zijn voor elk internetabonnement. Back-upsnelheid is uiteraard bepaald door je upload.

  De dienst biedt twee functies: online back-up, en online opslag.
  De eerste dienst staat je toe een back-up te maken van je data met behulp van een te downloaden en installeren programmaatje. Daarmee kan je gegevens synchroniseren met de webserver. Als je iets op je PC weggooit, kan je het nog tot 90 dagen terug van de webserver halen. De limiet is 100GB (officieel onbeperkt, maar met een fair use policy, dus gewoon wel beperkt).

  De tweede dienst is net als de al bestaande Web-Space, dus gewoon online opslagruimte. Limiet van 10GB.

  De beschikbaarheid van beide diensten moet zo hoog mogelijk liggen.

  Verder is er nog sprake van andere functies, zoals de mogelijkheid om anderen toegang te geven tot je data, waarbij je zelf bepaalt wat wel en niet voor wie beschikbaar is.

  Meer heb ik niet kunnen achterhalen, en als ik geen oud-collega's in de branche had was't nooit gelukt. De meeste medewerkers kijken niet op hun eigen intranet.

  Er vallen op dit moment nog niet echt conclusies uit te trekken. Bijzonder vind ik wel de ruime opslag. Ja, zelf heb ik ook vele malen meer data dan die 100GB, maar Ziggo is wel de grootste internetaanbieder in Nederland. Ambitieus dus om zoveel ruimte beschikbaar te stellen, hoewel natuurlijk lang niet iedereen er gebruik van gaat maken.

  Leuke bijkomstigheid voor Ziggo: klantbehoud is ideaal, die back-ups neem je niet mee bij overstappen, en niet elke aanbieder biedt het aan.
  Ander punt is dat hoge upload aantrekkelijker wordt zo (hoewel dat voor mij altijd al het grootste pluspunt is geweest voor kabel zal dat niet voor iedereen zo zijn).
   
 9. Ziet er veelbelovend uit :), gaan het zeker in de gaten houden, thnx voor je uitleg. :thumb up:

  Je kan peuteren of nie :oyeah:(off topic)
   
 10. http://www.wuala.com/ ook gratis, die ga ik nog eens proberen, als ik wat ruimte heb gemaakt/moet maken.
  Foto's gaan hier op dit moment naar de opslag van Picassa (google)

  Overigens vind ik het maar een vreemde zaak dat men niet alle testpanel-leden aanschrijft.
  Als ze er teveel hebben, dat ze dan even netjes laten weten niet van hun diensten gebruik te willen maken.

  En over de prijs van de opslag valt nog te discussieren, een tb hdd kost tegen woordig ook geen drol meer :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina