1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HD zenders vallen via scart rechts buiten beeld

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door GolfTouch, 17 jun 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Mod-edit:
  Discussie wordt hier voortgezet omdat het niet geheel in 1 lijn was met het originele start topic. Echter kwam er wel veel reactie op.
  Hij is niet verplaatst naar Bugs&Wishlist om daar niet teveel off-topic te gaan posten.
  Uiteraard kan dit wel aangehaald worden daar zodat het op de lijst erbij gezet kan worden.

  Perfect natuurlijk als deze zenders op 1,2 en 3 komen en verdwijnen dus de SD zenders van deze. Echter, en ik weet niet of het aan mijn lcd ligt maar als ik Eurosport HD of Film 1 HD kijk via scart (lees: doe ik nooit maar ik heb ook de scart aangesloten) dan valt bij mij links en rechts een stuk van het beeld weg. Bij Eurosport zie ik b.v. HD niet meer staan.
  Deze is ook via een andere instelling van het menu niet zichtbaar te maken. M.a.w. zou ik of iemand die hetzelfde heeft via scart willen kijken naar deze HD zenders dan is die een stuk van het beeld kwijt.

  Nogmaals; prima zaak als 1, 2 en 3 HD op 1,2 en 3 komen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 jun 2009
 2. Zou een punt kunnen zijn voor de buglist als het daar nog niet op staat. Overigens meen ik ook ergens gelezen te hebben dat je via de TV SCART bij downscaling van HD kanalen geen RGB output krijgt, met als gevolg een nog grotere verslechtering van de HD beeldkwaliteit dan je toch al krijgt door de downscaling. Dit zou een serieus issue kunnen gaan worden voor mensen die al een 5050C in bezit hebben, maar nog geen TV met HDMI. Ziggo gaat er namelijk voor zorgen dat de HD versies van Nederland 1,2 en 3 automatisch op programmaplaatsen 1,2 en 3 komen te staan bij gecertificeerde HD ontvangers. Dit zal ertoe leiden dat kijkers met een HD ontvanger aangesloten via SCART vanaf 4 juli een dramatische verslechtering van de beeldkwaliteit van Nederland 1, 2 en 3 gaan beleven.

  Ik weet niet of je dat na lezing van het bovenstaande nog steeds zo'n prima idee vindt. Ik voorspel alvast een golf van klachten en helpdesk telefoontjes van clueless Ziggo kijkers met een HD ontvanger aangesloten via SCART.
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dat zal toch niet waar zijn hoop ik?? :shock:
  Ik weet wel dat dit het geval is (was?) bij de Engelse Humax Freesat versie.

  Digital Spy UK Forums: Humax / FreeSat HDCP Should not Stop SD RGB

  Misschien dat iemand dit eens kan testen?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 jun 2009
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Bij de Humax IRHD-5000 decoder was hier toen ook al een discussie over:
  Humax IRHD-5000: Eurosport HD valt op scart rechts buiten beeld

   
 5. Is het feit dat je links en rechts wat mist niet juist een teken dat je juist via RGB kijkt: underscan/overscan verhaal. Op mijn oude Sony CRT mis ik ook instellingen als ik een signaal via RGB binnenkrijg. Dan lijkt het me eerder dat de 5050 het HD beeld niet goed downscaled via de scartuitgang.
  Behoor jij tot de groep die SD kijkt via de scart ivm beeldkwaliteit. Want dan moet je bij zappen toch ook regelmatiger gaan switchen tussen scart en HDMI.
   
 6. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Update: Hij valt alleen aan de rechter zijde weg. Beeld waarmee ik vergeleken had was van frame gewisseld waardoor leek dat het ook links was.

  Nee, ik behoor niet tot de groep die SD kijkt via de scart.
  Ik ben zeer tevreden met het SD beeld via HDMI.
   
 7. Ik vind het opvallend dat hier bijna een jaar geleden (!) al gemeld werd dat bij de Humax 5000 beelden van HD zenders weergegeven via RGB SCART nogal wat naar rechts opschuiven, en dat dit nu ook het geval blijkt te zijn bij de 5050C (die dezelfde Broadcom chip gebruikt). Het probleem was dus al voor de release van de 5050C bekend, en er is kennelijk niets mee gedaan.

  Interessant is ook dat in het gelinkte bericht duidelijk getoond wordt (foto's) dat de verschuiving naar rechts bij gebruik van RGB nog groter is dan bij gebruik van CVBS. Dat is interessant, want daar kunnen we twee dingen uit afleiden:

  (1) De Humax 5000 (en dus naar alle waarschijnlijkheid ook de Humax 5050C) levert wel degelijk RGB output van HD zenders via de TV SCART.

  (2) Overschakelen van CVBS naar RGB resulteert in een (additionele) verschuiving naar rechts en tevens een verschuiving omhoog.

  Het tweede punt lijkt een typisch Humax kwaaltje te zijn, want ik kan het ook vaststellen bij een Humax IR-FOX C.
   
 8. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

 9. Inderdaad. Maar het lijkt nu dat de 5000 en de 5050 dit dus ook doen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina